واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ آذر ۱۳۹۳ (۱۲:۱۳ب.ظ)
دنياي فناوري در سال 2014 10 رويداد مهم در سال 2014 ميلادي از لحاظ فناوري.
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، سال ۲۰۱۴ با همه خوبي و بديهايش در حال اتمام است و افراد زيادي در حال برنامه ريزي براي داشتن سالي بهتر هستند. در اين بخش ميخواهيم مروري بر مهمترين اخبار و رويدادهاي سال ۲۰۱۴ خواهيم داشت.
متريال ديزاين و اندرويد ۵: شايد مهمترين خبري که در سال ۲۰۱۴ به گوش ما رسيد، همين متريال ديزاين گوگل بود؛ اگر کاربر اندرويدي باشيد و يا حداقل از طرفداران آن، امکان ندارد به هرجا نگاه کنيد و ردپايي از اين زبان طراحي جديد نبينيد. گوگل طراحي متريال خود را در ماه ژوئن ۲۰۱۴ معرفي کرد و از همان زمان تاکنون اين لباس را بر تن اپليکيشنهاي خود پوشانده است.
به هرحال اين بزرگترين تغيير پس از نسخه ساندويچ بستني در اندرويد بود؛ متريال ديزان رنگارنگ، دوست داشتني و پر از انيميشنهاي مختلف است. گوگل در مورد طراحي متريال خود ميگويد: گويي از کاغذ ديجيتالي ساخته شده است. در اندروبد ۵ هرچيزي که در صفحه نمايان ميشود، ردپايي دارد که کاربر را از دليل و مکان ظاهر شدنش آگاه ميکند. واقعا در اين زمينه بايد به شرکت گوگل با دستاورد موفقيت آميزش تبريک گفت.
فبلت اپلي: هيچکس تلفن هاي بزرگ را نميخرد! اين سخن استيو جابز سالها شرکت اپل را به ساخت تلفنهاي کوچکتر از ۴ اينچ قانع کرده بود. اما سال ۲۰۱۴ با اپل چه کرد؟ قبل از معرفي نسل ششم تلفنهاي اپل، شايعات پيرامون اندازه بزرگتر در آنها زياد شده بود که در نهايت دو نسخه از اين محصول معرفي گشت.
آيفون ۶ و برادر بزرگش ۶ پلاس، حتي آيفون ۶ با اندازه ۴.۷ اينچي را نيز نميتوان يک تلفن کوچک دانست، چه برسد به ۶ پلاس که به عنوان اولين فبلت شرکت اپل شناخته ميشود. اما در ميان اين رويداد بزرگ، شايعات مربوط به خم شدن ۶ پلاس نيز تا چندين هفته گل سر سبد وب سايتهاي خبري بود.
وان پلاس: اما يکي از بحث برانگيز ترين رويدادهاي ۲۰۱۴، تلفن وان پلاس بود! شرکت سازنده اين محصول قبل از رونمايي آن کمپين NeverSettle# را به راه انداخت و براي اين رويداد دست دست ميکرد. اما بالاخره وان پلاس در آوريل سال جاري معرفي شد؛ امکانات بسيار خوب و قانع کننده و حتي قيمتي بهتر از رقيبان خود.
در ابتدا امکان خريد اين تلفنهوشمند به صورت آنلاين وجود نداشت و خريداران نياز به دعوت شدن داشتند؛ همان موقع کمپين ديگري (SmashThePast#) به راه افتاد که طي آن کاربران براي دريافت دعوت نامه، مجبور به شکستن تلفن قبلي خود بودند. بالاخره در ماه آگوست اين جنجالها به پايان رسيد و وان پلاس دروازههاي فروش خود را باز کرد.
اندرويد پوشيدني: در سال ۲۰۱۴ با نسخه جديد از اندرويد مخصوص ديوايسهاي پوشيدني و ساعات هوشمند روبهرو شديم. اولين دستگاههايي که طعم اندرويدور را چشيدند بسيار خسته کننده بودند؛ اما با آمدن موتو ۳۶۰ ورق برگشت و رشد محصولات در اين زمينه سرعت بيشتري يافت. اين بخش هنوز به اوج کار خود نرسيده است و بايد منتظر آينده بهتر براي آن باشيم.
شکست آمازون در فايرفون: در سالهاي گذشته، شايعات پيرامون شرکت آمازون و ساخت يک تلفنهوشمند قدرتمند زياد بود. تا اينکه در سال ۲۰۱۴ اين کمپاني هرآنچه تجربه از سري Kindle Fire داشت، به کار گرفت و فايرفون را توليد کرد. اين محصول امکانات ميان رده را به همراه برخي ويژگيهاي عجيب ارائه ميداد اما در نهايت فروش خوبي در بازارها نداشت. چرا؟
دلايل مختلفي براي عدم استقبال خريداران از فايرفون وجود دارد؛ اين تلفن ميان رده با قيمت معادل ۶۵۰ دلار (۲۰۰ دلار براي نسخه قراردادي) به فروش ميرسيد. همچنين امکانات اين محصول با تلفنهاي سال قبل برابري ميکرد. هيچ خدمات گوگلي در اين محصول وجود ندارد و در يک کلام خريد آن به هيچ وجه پيشنهاد نميشد.
موتورولا: موتورولا برخلاف آمازون سال خوبي داشت. بعد از معرفي نسخههاي اوليه موتو ايکس و موتو جي، اين شرکت با مدلهاي جديدي در سال ۲۰۱۴ وارد بازار رقابت شد؛ موتو ايکس و موتو جي جديد، موتو ۳۶۰، درويد توربو و در نهايت نکسوس ۶.
اندرويد همه جا هست: قبلتر از متريال ديزاين و اندرويدور حرف زديم، اما اين دو تنها بخشي از يک نقشه بزرگتر در سال ۲۰۱۴ هستند؛ اندرويد همه جا هست. ميتوانيد به بحث در مورد اينکه اندرويد خيلي وقت است که همه جا هست بپردازيد، اما گوگل با طرح نقشههايي قصد داشت اين سيستم عامل را به معني واقعي همگاني کند. ايده از قبل مشخص بود: نسخهاي از اندرويد که بتوان در هرجا از آن استفاده کرد؛ منظور از هرجا تلويزيون، ماشين، ساعت وغيره بود.
نکسوس ۶ فبلت شد: فبلتها با دنياي اندرويد ناآشنا نيستند و سامسونگ اولين بار يک فبلت اندرويدي را در سال ۲۰۱۱ معرفي کرد. اما امسال شرکت موتورولا خانواده نکسوس را نيز صاحب يک فبلت قدرتمند کرد؛ نکسوس ۶ با اندازه صفحه حدودا ۶ اينچي خود توجه بسياري از خريداران را به خود جلب کرد. در نقدهاي مرتبط با اين محصول، کاربران از سخت افزار، سيستم عامل، کيفيت ساخت و عمر باتري آن رضايت کامل داشتند. تنها مشکلي که برخي کاربران با اين محصول دارند، اندازه بسيار بزرگ آن است که اين شکايات پيرامون همه فبلتها، از جمله آيفون ۶ پلاس، مطرح بوده است.
پرداخت اپل: اين رويداد تنها مختص اپليهاست و شرکت اپل آن را براي محصولات خود انحصاري کرده است. مدتهاست که کمپاني آمريکايي در حال تبليغ Apple Pay خود است و اين تلاشها هنوز ادامه دارد.
نوکيا بالاخره طعم اندرويد را چشيد: هر بار که لومياي جديدي معرفي ميشود، جملهاي را زياد ميشنويم: من اندرويد را بر روي اين تلفن دوست داشتني ميخواهم! در سال ۲۰۱۴ شرکت نوکيا با معرفي تلفنهاي سري ايکس خود به اين خواستهها جامع عمل پوشاند. البته سه تلفن نوکيا اندرويدي نوکيا با امکانات بسيار ضعيفي معرفي شدند و کاربران را از خود دلسرد کردند. همچنين اندرويد اين محصولات شباهت زيادي به ويندوزفون داشت و هيچ اپليکيشن گوگلي در آن ديده نمي شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]