واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد
شیوع بالای تب مالت در مناطق مرزی خراسان جنوبی
معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی بیرجند با بیان اینکه میزان شیوع تب مالت در تمامی مناطق استان یکسان نیست، گفت: شیوع تب مالت در قسمتهای مرزی به دلیل ورود دام از مرز بالاتر بوده، اما بعضی از مناطق نیز از شیوع این بیماری پاک هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، کامبیز مهدیزاده ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به سیاستهای جمعیتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، اظهار داشت: این سیاستها که در 14 بند ابلاغ شده، در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی بیرجند قرار گرفته و در همین راستا بخشنامههایی به مراکز شهرستانها ارسال شده است.
وی افزایش شاخص میزان باروری در کشور به 2.1 را یکی از بندهای ابلاغی سیاستهای افزایش جمعیت عنوان کرد و گفت: طبق این بند هر خانم در سن باروری باید 2.1 فرزند داشته باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه قبل از ابلاغ این سیاستها شاخص میزان باروری در کشور زیر 1.8 بود، تصریح کرد: در همین زمان این شاخص در خراسان جنوبی بالای 2.6 بوده است.
برگزاری همایش سیاستهای جمعیتی در بیرجند
مهدیزاده از برگزاری همایش سیاستهای جمعیتی در استان خبر داد و افزود: این همایش به منظور اطلاعرسانی دقیق در ارتباط با این سیاستها در پایان بهمنماه و یا اوایل اسفندماه سال جاری در بیرجند برگزار میشود.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی نسبت به سایر استانها از افزایش سه برابری تب مالت رنج میبرد، یادآور شد: در کشور از هر 100 هزار نفر 26 نفر به بیماری تب مالت مبتلا هستند که این رقم در خراسان جنوبی 32 نفر به ازای هر 100 هزار نفر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه میزان شیوع تب مالت در تمامی مناطق استان یکسان نیست، گفت: شیوع تب مالت در شهرستانهای مرزی استان به دلیل ورود دام از مرزها بالاتر بوده اما با این حال بعضی از مناطق نیز از شیوع این بیماری پاک هستند.
مناطق پرخطر و آلوده به تب مالت تحت کنترل هستند
مهدیزاده با اشاره به اینکه کاهش نرخ بیماری تب مالت در دستور کار این دانشگاه قرار گرفته است، تصریح کرد: در کاهش نرخ بیماری تب مالت در استان سه دستگاه نقش دارند.
وی ادامه داد: اداره کل دامپزشکی با واکسینه کردن به موقع گوسفندان، نیروی انتظامی در حمل و نقل دامهای زنده وارداتی و دانشگاه علوم پزشکی در بیماریابی و درمان در این راستا نقش بارزی دارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان جنوبی تأکید کرد: در مناطقی از استان که شیوع این بیماری بالا بوده، داروهای مورد نیاز موجود و با شناسایی بیمار تب مالت، اطرافیان آن نیز مورد ارزیابی قرار میگیرند.
مهدیزاده با اجرای سیاستهای دانشگاه تعداد مناطق پرخطر و آلوده به تب مالت روز به روز در حال کاهش است، خاطرنشان کرد: تا قبل از این سه منطقه پرخطر و آلوده به تب مالت در بیرجند شناسایی شده بود که در حال حاضر این مناطق به صورت ویژه تحت کنترل هستند.
انتهای پیام/69022/ب30
93/10/08 - 15:58
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]