تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):در پاسخ به كسى كه عرض كرد: من در عمل ناتوانم و نماز و روزه كم به جا مى آورم اما ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816989122




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شدّت صوت


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: شدّت صوتوقتی می ‌خواهید از كاركرد ساعتی مطمئن شوید چرا آن را به گوشتان می‌ چسبانید؟چرا صدای یك گوشی رادیو از فاصله دو متری شنیده نمی ‌شود؟وقتی صدای فردی را نمی ‌شنوید چه كار می ‌كنید؟
شدّت صوت

شدّت صوت
آیا احساس شنوایی از وقوع چنین رعدوبرقی از فاصله 50 متر  و از فاصله 10 کیلومتر یكی است؟ در هنگامی كه انرژی صوتی از منبع تولید صدا گسترش می ‌یابد ناحیه ‌ای كروی از موج صوتی به سمت بیرون شروع به حركت می ‌كند. این موضوع شبیه ‌انداختن سنگ در آب است. موج به‌ وجود آمده در آب حلقه‌ های دایروی و رو به گسترش را حاصل می ‌كند كه با دور شدن از مركز نوسان، دائماً از دامنه آن كاسته می ‌شود.
شدّت صوت
    اما شدّت صوت را چگونه می ‌توان كمّی نمود و با عدد نشان داد؟آنچه كه بدیهی است صوت همانند هر موج دیگری توانایی انتقال انرژی را دارد و بر این اساس می ‌تواند كار انجام دهد. به عنوان مثال صوت می ‌تواند پرده گوش را به لرزش درآورد، یا در یك حالت سخت تر، دیوارِصوتی انرژی لازم برای شكستن شیشه ی پنجره یا ویرانی دیوار را دارد.
شدّت صوت

شدّت صوت
مقدار انرژی كه در واحد زمان توسط صوت منتقل می ‌شود به عنوان توان صوت شناخته می ‌شود و در سیستم SI بر حسب  J/s (ژول بر ثانیه) یا W (وات) سنجیده می ‌شود.وقتی موج صدا از منبع صوت دور می ‌شود (مانند صدایی كه از بلندگو خارج می ‌گردد) توان صوت در سطوحی كه دائماً در حال بزرگ شدن هستند پخش می ‌شود.   
شدّت صوت
 این موضوع ما را به سمتی سوق می ‌دهد كه یك مفهوم جدید تعریف كنیم در تعریف این مفهوم، ما هم توان و هم سطحی كه توان از آن عبور می ‌كند را در نظر می‌ گیریم. بدین ترتیب ما به مفهوم شدّت صوت می‌رسیم. بنا به تعریف، شدّت صوت I به عنوان مقدار توان P  (كه به طور عمود از سطح (A) عبور می ‌كند) تقسیم بر اندازه سطح A تعریف می ‌شود.
شدّت صوت
واحد شدّت صوت عبارت از توان بر سطح یا W/m2 (وات بر مجذور متر) است. در مثال زیر چگونگی تغییرات شدّت صوت بر اثر فاصله گرفتن از منبع صوت بررسی می ‌شود. كمترین شدّتی كه گوش انسان می‌تواند صدایی با بسامد1000 هرتز  را بشنود حدود -1012 *1 است این شدّت به عنوان آستانه شنایی شناخته می ‌شود. این شدّت متناظر صدای ساعت كوكی از فاصله شش متری (در محیط كاملاً ساكت) است.
شدّت صوت
در مقابل اصواتی با شدّت بیش از 1 w/m2 بسیار مضر هستند و می ‌توانند باعث لطمات جبران ناپذیری شوند. این شدّت به عنوان آستانه دردناكی شناخته می‌ شود.
شدّت صوت

شدّت صوت
بنابراین گوش انسان برای گستره وسیعی از اصوات با شدّت ‌های مختلف حسّاس است.اگر منبع صوت امواج را به صورت یكنواخت در تمام جهات منتشر كند، رابطه شدّت صوت با فاصله بسادگی به‌ دست می‌آید. در تصویر زیر چنین منبعی را می ‌بینید كه در مركز كره‌ ای قرار دارد (برای سادگی فقط نیمی از كره رسم شده‌است).
شدّت صوت
 ازآنجاكه تمام اصوات منتشره پس از مدّتی از سطح كره‌ ای به شعاع r  (به سطح
شدّت صوت
) عبور می ‌كنند، شدّت صوت در این فاصله برابر:
شدّت صوت
خواهد بود. از این رابطه می ‌توان نتیجه گرفت: اگر منبع صوت در تمام جهات امواجی را صادر كند آن گاه شدّت صوت رابطه مستقیم با 
شدّت صوت
خواهد داشت. به عنوان مثال اگر فاصله به نسبت دو برابر افزایش یابد آن گاه شدّت صوت به نسبت 22=4 كاهش خواهد یافت.  مرکز یادگیری سایت تبیان - تهیه: محسنیتنظیم: سمیرا بادامستانی 





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 690]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن