محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855481753
حماسه 9دي مهر ابطال بر جدايي دين از سياست زد
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: حماسه 9دي مهر ابطال بر جدايي دين از سياست زد
به پنجمين سالگرد حماسه ۹ دي نزديك ميشويم؛ حماسهاي كه پاياني بود بر هشت ماه جنگ نرم، مهر باطلي بود بر تازهترين نسخههاي براندازي جين شارپ و جرج سوروس؛ حماسهاي كه نمايانگر بصيرت مردمي بود و از آن پس بر جريده انقلاب ثبت شد و پنج سالي است كه خوش درخشيده است.
نویسنده : سعيد همتي
به پنجمين سالگرد حماسه ۹ دي نزديك ميشويم؛ حماسهاي كه پاياني بود بر هشت ماه جنگ نرم، مهر باطلي بود بر تازهترين نسخههاي براندازي جين شارپ و جرج سوروس؛ حماسهاي كه نمايانگر بصيرت مردمي بود و از آن پس بر جريده انقلاب ثبت شد و پنج سالي است كه خوش درخشيده است.
شايد يكي از دستاوردهاي اين قيام مردمي را كه كمتر به آن پرداخته شده است بايد در اين بعد گنجاند كه تلاش چند دهه ساله براي القاي جدايي دين از سياست به صورتي مشهودتر به بنبست رسيد.
بر همين اساس ۹دي ۸۸ را بايد تجلي سياست همراه ديانت به شمار آورد. بسياري طي اين سالها همزمان با سالروز اين حركت عمومي، تفسير و تعبيرهاي متفاوتي در خصوص علل پيدايش اين حماسه دارند اما بايد توجه داشته باشيم كه اين حماسه موضوعي صرفاً سياسي نبوده و بيش از آنكه سياسي باشد ديني است. افرادي كه حضور در آن حركت مردمي را از نزديك درك كردهاند، نيك ميدانند كه چهارشنبه بعد از عاشوراي دي ماه ۸۸ خروش ديني امت ايران بود، خروشي كه با چشمهاي گريان، لباسهاي عزاداري همراه با حزن و اندوه قلبي براي سيد و سالار شهيدان توأم شده بود؛ اينها به خوبي نشان ميدهد كه حضور مردم حضوري ديني براي دفاع از ارزشهاي اصيل اسلام بود.
زماني كه تصاوير تأسفبار حمله به عزاداران سالار شهيدان(ع) از رسانه ملي پخش شد، نه تنها قلب شيعيان آن حضرت به درد آمد بلكه مسيحي، ارمني و سني و ديگر پيروان مذاهب الهي هم از رفتارهاي غيرانساني هتاكان آن روز ابراز ناراحتي كردند. به هر روي جسارت و هتك حرمت فتنهگران به دستههاي عزاداري امام حسين(ع) در عاشوراي سال ۸۸ غيرت ديني ملت ايران را به جوش آورد و همين مسئله را نيز بايد اصليترين بستر رويش حماسه ۹ دي دانست و به همين دليل بود كه تمام اتفاقات آن حماسه تماماً رنگ و بويي عاشورايي داشت.
بنبستي ديگر در نظريه جدايي دين از سياست
با مرور اتفاقات تاريخي صد سال اخير ميتوان پي برد كه يك خط انحرافي سعي داشته است تا ديانت ما را غيرسياسي كند و سياست را از دين جدا سازد آن هم در شرايطي كه بسياري از نظريهپردازان اعتقاد داشتند، سياست دينى يعنى اداره جامعه بر اساس معيارها و ارزشهاى دينى تا تأمينكننده سعادت واقعى بشر باشد و هيچ مانع عقلى در تحقق «سياست دينى» وجود ندارد.
بر همين اساس بود كه حضرت امام خميني در فرازي از يكي از خطابههاي خود كه در تاريخ 1343/1/21 ميفرمايد: «والله اسلام تمامش سياست است، اسلام را بد معرفي كردهاند... اسلام مكتبي است بر خلاف مكتبهاي غيرتوحيدي، در تمام شئون فردي، اجتماعي، مادي، معنوي، فرهنگي، سياسي و اقتصادي، دخالت و نظارت دارد و از هيچ نكتهاي ولو بسيار ناچيز... فروگذارنكرده است.» «اسلام ديني است كه احكام عبادياش سياسي است، اين جمعه، اين خطبههاي جمعه، آن عيد، آن خطبههاي عيد، اين اجتماع، اين مكه، اين مشعر، اين منا، اين عرفات، همهاش مسائل سياسي است.» «نسبت اجتماعيات قرآن با آيات عبادي آن، نسبت صد به يك هم بيشتر است، از يك دوره كتاب حديث كه حدود 50 كتاب است و همه احكام اسلام را در بردارد، سه چهار كتاب مربوط به عبادات و وظايف انسان نسبت به پروردگار است، مقداري از احكام مربوط به اخلاقيات است، بقيه همه مربوط به اجتماعيات، اقتصاديات، حقوق، سياست و تدبير جامعه است.» «حكومت در نظر مجتهد واقعي، فلسفه و عملي تمامي فقه در تمامي زواياي زندگي بشريت است، حكومت نشاندهنده جنبه عملي فقه در برخورد با تمامي معضلات اجتماعي، سياسي، نظامي و فرهنگي است... هدف اساسي اين است كه ما چگونه ميخواهيم اصول محكم فقه را در عمل فرد و جامعه پياده كنيم؟! و براي معضلات جواب داشته باشيم؟ همه ترس استكبار از همين مسئله است كه فقه و اجتهاد جنبه عيني و عملي پيدا كند.»
آفتهاي اين جداسازي
دشمنان اسلام حتي قبل از پيروزي انقلاب با طراحيهاي مختلف تلاش كردند مسلمانان را به اين باور برسانند كه هيچ ضرورت و توجيهي ندارد كه دين در رأس حاكميت باشد و حكومت به وسيله علماي ديني اداره شود اين تز فكري كه در دوران مشروطيت هم نمود فراواني داشت در زمان مبارزات حضرت امام خميني از دهه 40 به بعد هم تبليغ ميشد كه البته با واكنشهاي تبييني حضرت امام هم مواجه ميشد، به عنوان نمونه ايشان در يكي از سخنرانيهاي خود ميفرمايند: «چپاولگران حيلهگر كوشش كردند به دست عمال به اصطلاح روشنفكر خود، اسلام را همچون مسيحيت منحرف به انزوا كشانند و علما را در چارچوب مسائل عبادي محبوس كنند و ائمه جماعات را در مساجد و محافل عقد و ازدواج منزوي و مقدسين از توده را سرگرم ذكر و دعا و جوانان عزيز را سرگرم عيش و نوش، از صحنه امور سياسي و اجتماعي و اهتمام به امور مسلمين و گرفتاري بلاد اسلامي خارج نمايند و در اين امر توفيق بسزايي پيدا كردند و از اين جهالت و غفلت ما سوءاستفاده كردند و بلاد مسلمين را يا مستعمره خويش نمودند يا به استثمار كشيدند و بسياري از سلاطين و حكام مسلمين را استخدام نموده و با دست آنان ملتها را به استضعاف و استثمار كشاندند و وابستگي و فقر و فاقه و پيامدهاي آنها گريبانگير تودههاي دربند گرديد.» (صحيفه امام، ج 18، ص 89)
جلوگيري از قدرت تأثيرگذاري علما و حوزويان هم هدف ديگر نظام سلطه و برخي از مواجببگيران آنها در داخل كشور بود به عبارت ديگر دشمنان هماره تلاش داشته تا نقش علماي شيعه در كشور همچون رهبران مذهبي مسيحي باشد يا اينكه آنها را وابسته به خود نگهدارند.
جلوگيري از نفوذ علما، مانعسازي از گسترش فعاليتهاي آنان و به شكست رساندن فعاليتهاي آنها را حضرت امام در جاي ديگري اينگونه تفسير مينمايد: «وقتي شعار جدايي دين از سياست جا افتاد و فقاهت در منطق ناآگاه غرق شدن در احكام فردي و عبادي شد و قهرا فقيه هم مجاز نبود كه از اين دايره و حصار بيرون رود و در سياست و حكومت دخالت نمايد.» (همان، ج 21، ص 278)
در جاي ديگري حضرت امام محدودسازي فعاليت علما و غفلت جامعه از احكام سياسي اسلام توسط جريان معاند با اسلام را اينگونه بيان ميفرمايند: «تقريباً اكثر ابواب فقه كنار گذاشته شده بود عملاً تو كتابها نوشته شده بود و كنار گذاشته شده بود و اكثراً آيات قرآن هم كنار گذاشته شده بود. قرآن را ميخوانديم و ميبوسيديم و ميگذاشتيمش كنار. آياتي كه مربوط به جامعه بود، آياتي كه مربوط به سياست بود، آياتي كه مربوط به جنگ بود، آيات زيادي كه اكثر آيات مربوط به اين مسائل است، اينها را منسي[(فراموش)] كرده بوديم؛ يعني ما را وارد كرده بودند كه منسي باشد.»(همان، ج 15، ص 11)
تزريق اين تفكر به جامعه كه روحاني و آخوند نبايد در مسائل سياسي دخالت كند و اگر دخالت كند دچار اشتباه و قصور شده را ميتوان در بخشهاي ديگر از سخنان حضرت امام مشاهده كرد: «مسئله جدا بودن دين از سياست، مسئلهاي كه با كمال تزوير و خدعه طرح كردند، حتي بر ما هم متشبه كردند! حتي كلمه آخوند سياسي يك كلمه فحش است در محيط ما! فلان آخوند سياسي است.» (همان، ج 6، ص 41)
جدايي دين از سياست براي حماسهسازان 9 دي معنايي ندارد
همانطور كه اشاره شد مردم با حضور چشمگير خود سه روز پس از هتك حركت فتنهگران در روز عاشورانشان دادند كه براي آنها جدايي دين از سياست معنايي ندارد، دفاع از حاكميت اسلامي برايشان در اولويت است و با هر جماعت و گروهي كه بخواهد در جهت زدودن شعائر و مفاهيم ديني حركت كند برخوردي قاطع و سخت صورت خواهند داد. به عبارت ديگر ملت ايران در حماسه 9دي با حضور ميليوني و سر دادن فرياد اسلامخواهي از يك سو بر وحدت ملي و اتحاد در مقابله با نظام سلطه و جريان همسو با آن در داخل، تأكيد كرده و غيرواقعي بودن ادعاهاي غرب مبني بر شكاف در جامعه ايران را به اثبات رساند.
از سوي ديگر با برخوردي قاطع در مقابله با فتنهگران و حمايت از انقلاب و ولايت و همچنين تكيه بر آرمانهاي انقلاب سناريوي جدايي دين از سياست را به بنبست كشاندند. به هر حال ملت ايران در حماسه ۹ دي عدم جدايي دين از سياست را قاطع مورد تأكيد قرار دادند و اعلام داشتند كه هرگز حاضر به كنار نهادن ارزشها و اعتقادات ديني به خاطر مسائل سياسي نبودهاند بلكه همواره پيوند دين و سياست را امري ضروري ميدانند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]
صفحات پیشنهادی
مقام معظم رهبری تز جدایی دین از سیاست را بزرگترین مظهر شرک میدانند -
محسن مهاجرنیا در گفتگو با مهر 1 مقام معظم رهبری تز جدایی دین از سیاست را بزرگترین مظهر شرک میدانند شناسهٔ خبر 2445088 پنجشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۴ دین و اندیشه > اندیشمندان نویسنده کتاب فلسفه سیاسی آیت الله خامنه ای گفت مقام معظم رهبری تز جدایی دین از سیاست را به عنوان شبضرورت نوآوری در تبیین حماسه ۹ دی/انتخاب نمادین مساجد برای تبیین حماسه -
حجت الاسلام صالحیان مطرح کرد ضرورت نوآوری در تبیین حماسه ۹ دی انتخاب نمادین مساجد برای تبیین حماسه شناسهٔ خبر 2450061 شنبه ۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۵ استانها > اصفهان اصفهان - دبیر کمیته مساجد شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی اصفهان با اشاره به انتخاب ۹ مسجد در هر منطقه اصفهان برای تبیینرئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان اصفهان: حماسه 9 دی نمایش عبادت سیاسی مردم است
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان اصفهان حماسه 9 دی نمایش عبادت سیاسی مردم استرئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان اصفهان گفت حماسه 9 دی نمایش عبادت سیاسی مردم ایران و نمونه عینی تحقق شعار عینی دیانت ما عین سیاست ما و سیاست ما عین دیانت ماست بود به گزارش خبرگزاری فارس ازتوزيع نمادين برگه هاي مخصوص پانزدهمين دوره مسابقه پرسش مهر
۴ دي ۱۳۹۳ ۱۰ ۴۳ق ظ توزيع نمادين برگه هاي مخصوص پانزدهمين دوره مسابقه پرسش مهر برگه هاي مخصوص پانزدهمين دوره مسابقه پرسش مهر با حضور معاون پرورشي و تربيت بدني ناحيه يک در آموزشگاه اميد انقلاب ناحيه به صورت نمادين توزيع گرديد به گزارش خبرگزاري موج عيوض اوغلي معاون پرورشي و تربيآلن ایر: مشخصا سیاست آمریکا در قبال ایران منتقدینی در کنگره دارد/ میتوانیم مخالفانمان را راضی کنیم
آلن ایر مشخصا سیاست آمریکا در قبال ایران منتقدینی در کنگره دارد میتوانیم مخالفانمان را راضی کنیم سیاست > دیپلماسی - نسیم نوشت سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا با تصریح بر پیشرفت مذاکرات هستهای گفت در مذاکرات اخیر طرحهای جدیدی روی میز مذاکره گذاشتتربیت نسلی با بصیرت ادای دین مسئولان به حماسه مردمی 9 دی است -
رمضانخانی در گفتگو با مهر تربیت نسلی با بصیرت ادای دین مسئولان به حماسه مردمی 9 دی است شناسهٔ خبر 2450682 یکشنبه ۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۳ استانها > البرز کرج - یک کارشناس مسائل فرهنگی با اشاره به حماسه مردمی 9 دی گفت بر مسئولان فرهنگی است فرزندانی را تربيت کنند كه در آينده با بصيرحماسه 9 دي با بصيرت ديني مردم جاودانه شد
۵ دي ۱۳۹۳ ۱۵ ۴۴ب ظ حماسه 9 دي با بصيرت ديني مردم جاودانه شد خطيب جمعه دليجان گفت حماسه 9 دي با بصيرت ديني مردم جاودانه شده و بر همگان تکليف است که هوشمندي در برابر دشمن را لحظه به لحظه حفظ کنند به گزارش خبرگزاري موج حجت الاسلام و المسلمين محمد تقي کرامتي در خطبه هاي نمازجمعهیادداشت/ میرتاجالدینی راهپیمایی اربعین حماسه تاریخی بینظیر
یادداشت میرتاجالدینیراهپیمایی اربعین حماسه تاریخی بینظیراین حضور با توجه به شرایط امنیتی منطقه و حضور گروههای تکفیری و تروریستهای داعش در بخشی از عراق که مسیر راهپیمایی عاشقان حسینی را تهدید میکنند حقیقتی شگفتانگیز است به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس حجتالاسلااسلام دين مهرباني بوده و موافق پيشرفت و علم است
۲۹ آذر ۱۳۹۳ ۲۳ ۳۶ب ظ آيتالله علويگرگاني اسلام دين مهرباني بوده و موافق پيشرفت و علم است آيتالله علويگرگاني گفت براي هدايت جامعه همه بايد تلاش کنند و براي رسيدن به اين هدف دانشگاهيان و حوزويان وظيفه مهمي بر دوش دارند به گزارش خبرگزاري موج از قم آيتالله سيدمحمدعلي علويامام جمعه اصفهان: هدف دشمن جدایی دانشگاه از دین است
امام جمعه اصفهان هدف دشمن جدایی دانشگاه از دین استامام جمعه اصفهان گفت هدف امام راحل از تاکید بر وحدت حوزه و دانشگاه ناکام گذاشتن دشمن از جدایی جامعه نخبه دانشگاهی از دین و دیانت و تبدیل شدن به فضای سکولار بود به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان آیتالله سید یوسف طباطبایینژاد شاموج جدایی ها در راه آهن / عابدینی جای ابوالقاسم پور را گرفت
موج جدایی ها در راه آهن عابدینی جای ابوالقاسم پور را گرفت خبرگزاری پانا پس از جدا شدن حمید استیلی از راه آهن حالا نوبت به سرپرست این تیم بود که به کارش پایان دهد ۱۳۹۳ جمعه ۵ دي ساعت 14 10 به گزارش خبرگزاری پانا در ادامه تغییر و تحولات صورت گرفته در باشگاه راهآهن علی عاامام جمعه مهریز: 9 دی حماسهای جاویدان و ماندگار برای ملت ایران است
امام جمعه مهریز 9 دی حماسهای جاویدان و ماندگار برای ملت ایران استامام جمعه مهریز گفت 9 دی حماسهای جاویدان و ماندگار برای ملت ایران است به گزارش خبرگزاری فارس از یزد حجتالاسلام علی برهان در خطبههای این هفته نماز جمعه مهریز با اشاره به فرا رسیدن روز نهم دیماه به تشریح وقایخطیب جمعه رامهرمز: حماسه 9 دی روز میثاق امت با ولایت بود
خطیب جمعه رامهرمز حماسه 9 دی روز میثاق امت با ولایت بودخطیب جمعه رامهرمز گفت حماسه 9 دی روز میثاق و تجدید بیعت امت با ولایت بود به گزارش خبرگزاری فارس از رامهرمز حجتالاسلام سید اسماعیل موسوی در خطبههای نماز جمعه این هفته شهرستان اظهار کرد هیچ زینتی بهتر از فتوت و جوانمردیجدایی علم و دین هر دو را می سوزاند -
آیت الله نورمفیدی جدایی علم و دین هر دو را می سوزاند شناسهٔ خبر 2445954 پنجشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۶ استانها > گلستان علی آبادکتول - نماینده ولی فقیه در استان گلستان گفت علم و دین اگر از هم جدا شوند هردو می سوزند به گزارش خبرنگار مهر آیت الله سید کاظم نورمفیدی ظهر پنجشنبانتشار زندگینامه مستند و تاریخی آیتالله بهاءالدین محلاتی در سوره مهر
انتشار زندگینامه مستند و تاریخی آیتالله بهاءالدین محلاتی در سوره مهرمحمدجواد مرادی نیا از انتشار زندگینامه مستند و تاریخی آیتالله بهاءالدین محلاتی همزمان با دهه فجر خبر داد محمدجواد مرادی نیا در گفتوگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس پیرامون کتاب مستند خود اظهار دامعاون شورای سیاستگذاری ائمه جمعه: امر به معروف توسط مدیران در جامعه نهادینه شود
معاون شورای سیاستگذاری ائمه جمعه امر به معروف توسط مدیران در جامعه نهادینه شودمعاون سیاسی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت مسئولان و مدیران برای نهادینه کردن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه تلاش کنند به گزارش خبرگزاری فارس از ماهشهر حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم علیزادهگاردین: زنان انگلیسی بیشتر از مردان تحت فشارهای اقتصادی ناشی از سیاستهای دولت هستند
گاردین زنان انگلیسی بیشتر از مردان تحت فشارهای اقتصادی ناشی از سیاستهای دولت هستندروزنامه گاردین با اشاره به سیاست دولت برای قطع مزایای مالیاتی نوشت که بیشترین آسیب قطع مزایا و سود مالیاتی متوجه زنان انگلیس خواهد بود به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس آخرین بررسی های کتابخ-
گوناگون
پربازدیدترینها