واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ دي ۱۳۹۳ (۱۵:۵۳ب.ظ)
رئيس کميسيون سلامت شوراي شهر تهران تاکيد کرد: لزوم آگاهسازي شهروندان از سموم مورد استفاده در محصولات کشاروزي رئيس کميسيون سلامت، محيط زيست و خدمات شهري شوراي شهر تهران،گفت: ديگر فرصت اغماض در مورد سلامت شهروندان وجود ندارد چراکه به قدر کافي در حوزه هاي مختلف، سلامت شهروندان مورد تهديد واقع شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، رحمت اله حافظي در نشست يک روزه اعضاي شوراي شهر اصفهان با سازمان ميادين ميوه و تره بار شهرداري تهران ضمن تشکر از حساسيت نمايندگان شوراي شهر اصفهان نسبت به ارتقاي سلامت مواد غذايي، اظهار کرد: در اين نشست از اعضاي شوراي شهر اصفهان و ساير دستگاههاي شرکت کننده درخواست شد تا نسبت به سلامت مواد غذايي که در سطح شهر عرضه مي شود، بسيار جدي باشند و سخت گيري شديدي را اعمال کنند.
وي ادامه داد: به نظر ميرسد ديگر فرصت اغماض در مورد سلامت شهروندان نداشته باشيم چراکه به قدر کافي در حوزه هاي مختلف، سلامت شهروندان مورد تهديد واقع شده است که ديگر جاي اغماض وجود ندارد. بايد مسئولان مربوطه سختگيرانه نسبت به ارتقاي کيفيت مواد غذايي کار را دنبال کنند.
رئيس کميسيون سلامت شوراي شهر تهران با انتقاد از کيفيت سموم مورد استفاده در کشاورزي گفت: در حال حاضر دستگاههاي ذي ربط سموم مورد نياز کشور را در قالب مناقصه خريداري ميکنند و اين موضوع موجب شده تا سموم با کيفيت پايين خريداري شود که خود تهديد کننده است.
وي ادامه داد: انتظار داريم در نحوه تحويل سموم به کشاورزان تجديد نظر شود. همانطور که در برخورد با يک بيمار،پزشک تجويزکننده نوع دارو، ميزان و مدت مصرف است در مورد مصرف سموم کشاورزي نيز افراد متخصص و صاحبنظر تجويز کننده نوع ميزان سموم باشد. نبايد کشاورز بر اساس تجربه و توصيه ساير کشاروزان نسبت به خريد سم و ميزان آن اقدام کند.
رئيس کميسيون سلامت،محيط زيست و خدمات شهري شوراي شهر تهران بااشاره به اينکه دستگاههاي ذي ربط بايد نظارت کافي براي نوع و ميزان سموم کشاورزي داشته باشند،تصريح کرد: متخصصان بايد نسبت به زمان استفاده از سموم کشاورزي قبل از برداشت نيز اعلام نظر کنند.
حافظي به آموزش شهروندي در اين حوزه تاکيد کرد و گفت: بايد شهروندان را نسبت به مساله استفاده از سموم در محصولات کشاروزي آگاه کنيم تا شهروندان بدانند که از محصولات کشاورزي چگونه استفاده کنند؟ با توجه به اينکه اعلام ميشود برخي از محصولات آلوده به سموم کشاورزي است با چه ميزان شست وشو اين آلودگي برطرف ميشود و کدام محصول با پوست قابل استفاده است.
به گفته حافظي انتظار داريم دستگاههاي مرتبط از جمله وزارت بهداشت و درمان و وزارت جهاد کشاورزي بر اساس نظرات فني و تخصصي و به دور از سياسي کاري و مسايل حاشيهاي درباره کيفيت مواد غذايي اطلاع رساني کنند تا اعتماد شهروندان را جلب کنند.
وي با اينکه شرکتکنندگان در اين نشست مطالباتي داشتند، افزود: شرکت کنندگان در خواست کردند تا گزارش پايش ها از چارچوب طبقه بندي شده و محرمانه خارج شود و به راحتي در اختيار افکار عمومي قرار گيرد تا به مطالبه عمومي تبديل شود همچنين انگيزه لازم براي وورد جدي تر به موضوع پايش مواد غذايي مطرح شد تا تکاليف به موقع عملياتي شود.
حافظي تاکيد کرد: پايش مواد غذايي تضمين کيفيت مواد غذايي موضوعي نيست که به يک دستگاه مرتبط باشد و همراهي و همکاري تمامي دستگاههاي مرتبط را نياز دارد. استمرار اين نشست ها و درگير شدن ساير کلانشهرها ميتواند گام مثبتي براي ارتقاي کيفيت مواد غذايي باشد.
در اين نشست علاوه بر اعضاي شوراي شهر اصفهان از ساير نهادهاي اصفهان مرتبط با حوزه سلامت حضور داشتند. ميهمانان علاوه بر حضور در اين نشست و تبادل اطلاعات از مواد غذايي و پروئيني عرضه شده در سطح شهر تهران از آزمايشگاه مرجع پايش مواد غذايي تهران نيز بازديد کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]