محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854550574
سالی سرد در کرملین |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سالی سرد در کرملین
کد خبر: ۴۶۱۶۵۹
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۴ - 28 December 2014
سال 2014 با بحران اوکراین و سقوط دولت نزدیک به مسکو در کی یف، سرمایی سخت بر سیاست خارجی روسیه وارد کرد و سیاستمدارن این کشور را با چالش رو به رو ساخت؛ از تحریم های اقتصادی گرفته تا اخراج از جی 8. اکنون تنها سه روز تا پایان این سال باقی مانده است، از این رو "احمد وخشیته" سردبیر سایت ایراس به گفتگو با "فئودور لوکیانوف" پرداخته تا سیاست خارجی فدراسیون روسیه در این سال را مورد بررسی قرار دهد.
"فئودور الکساندروویچ لوکیانوف" استاد علوم سیاسی و سردبیر مجله «روسیه در سیاست بینالملل» است که ریاست «شورای سیاست خارجی و دفاعی روسیه» را نیز بر عهده دارد. وی همچنین عضو هیات رئیسه «شورای روسیه در امور بینالملل»می باشد.
► سال 2013 برای دولتمردان روس که در حال آماده شدن برای جشن کریسمس و پس از آن برپایی المپیک سوچی بودند، با انفجارهای ولگاگراد پایان پیدا کرد. هنوز مدتی از آغاز سال نو نگذشته بود که سقوط دولت یانوکوویچ آغازگر شوکی نو بر کرملین نشینان بود. جنابعالی در کنار دیگر مسندهای تصمیم گیری سال ها سابقه سردبیری در مطبوعات روسیه داشته اید و یقینا در تحلیل های خود از شم خبرنگاری هم بهره جسته اید. می خواهم این مصاحبه را این گونه شروع کنم که حتما سال گذشته چنین ایامی پژوهشگران و تحلیلگران روس و غیر روس نظر شما را می پرسیدند که سال جدید را چگونه ارزیابی می کنید؛ پیش بینی شما در آن هنگام چه بود؟
اول اینکه، باید عرض کنم به عقیده بنده، نباید دو حادثه ای که شما به آن اشاره کردید را در یک راستا قرار داد. البته حادثه انفجارهای ولگاگراد بسیار حادثه ای دلخراش و شوک بزرگی برای مردم و دولت روسیه بود؛ اما حقیقت امر این است که شاید امروز دیگر کمتر کسی آن حوادث را یادآوری کند. متاسفانه این حقیقت تلخی است که روسیه از دهه نود یا دقیق تر آغاز سال های 2000 همواره با خطر حوادث تروریستی مواجه است و جامعه روسیه همیشه آمادگی مواجهه شدن با چنین اتفاقاتی را دارد.
اما مسئله اوکراین را می توان به عنوان یک شوک واقعی مورد توجه قرار داد که همه سیاست روسیه را متحول کرد. من دقیقا یک سال پیش سخنرانی عمومی داشتم که مربوط به جمع بندی و گزارش سال 2013 می شد. در آن مقطع، سیاست های خارجی روسیه در اوج موفقیت خود قرار داشت. در آن هنگام مسئله سوریه و سلاح های شیمیایی دولت اسد مطرح بود و جالب اینکه حتی مخالفین سرسخت پوتین نیز به موفقیت دیپلماتیک وی در حل آن بحران اذعان داشتند. به مجموعه این موفقیت های پوتین، می توان آغاز گفتگو با ایران را اضافه کرد و بالاخره جلوگیری از توافق بین کشورهای ارمنستان و اوکراین درغالب برنامه همکاری های شرقی با اروپا را می توان از جمله دیگر موفقیت های سیاست خارجی روسیه در آن مقطع زمانی برشمرد.
در عین حال دو برداشت از مسائل پیش رو وجود داشت؛ تاکید می کنم، دو برداشت و نه پیش بینی. اول اینکه مسائل مربوط به اوکراین همچنان تمام شده نیست و ادامه دار خواهد بود؛ رئیس جمهور وقت اوکراین آقای یانوکوویچ در ارتباط با بسیاری از چهره های مهم اروپایی برخورد بی شرمانه و نامتعارفی از خود ارائه کرد و اگر بخواهم در دو جمله خلاصه کنم، ایشان آنها را فریب داد و در آخرین لحظه به آنها پشت کرد. برداشتی که از این مسئله می شد این بود که اروپایی ها این رفتار وی را به راحتی نمی بخشند. در ارتباط با افراد تاثیرگذار و بازیگران سرشناس عالم سیاست، چنین رفتاری پذیرفته نیست.
دومین برداشت، به توانایی ها سیستم دیپلماسی روسیه بر می گردد. برداشتی که براساس موفقیت هایی که اشاره کردم، ایجاد شده بود و اینگونه به نظر می آمد که روسیه به بالاترین سطح ممکن از موفقیت های دیپلماسی خود رسیده بود و عملاً به اهداف از پیش تعیین شده خود در دوران پوتین که شامل رسیدن به جایگاه کشور مهم و تاثیرگذار در عرصه بین المللی می شد، دست یافته بود. روسیه برای اینکه از سطح به دست آمده، قدم فراتر بگذارد، نیاز به سیستم اقتصادی قوی داشت که روسیه از آن محروم بود. بنابراین دو گزینه را پیش روی خود داشت:
نخستین گزینه، ثبات و استحکام بخشیدن به دست آوردهای یاد شده بود؛ در بورس های تجاری به این نوع فعالیت اصطلاحاً "تثبیت درآمد" گفته می شود. به عبارت دیگر حفظ وجهه کشور قدرتمند در عرصه بین الملل در شرایطی که امکانات این کشور توسط کشورهای دیگر محدود شده است.
دومین گزینه، عبور از سطح به دست آمده، ادامه دادن به مسیری رو به بالا و رسیدن به جایگاه بازیگر مهمتر و تاثیرگذاری بیشتر در صحنه بین المللی بود.
برداشت من این بود که روسیه گزینه اول را انتخاب می کند، اما در عمل ما دیدیم که روسیه راه دوم را در پیش گرفت.
► به نظر می رسد مهمترین و تلخ ترین اتفاق سال 2014 برای روسیه، جدایی کی یف از مسکو و نزدیکی به غرب و اروپا بوده است. واکنش مسکو به این رویداد و جدا سازی کریمه از اوکراین و الحاق آن به خود عواقبی را هم به دنبال داشت؛ از جمله اخراج از گروه جی 8 و تحریم های اقتصادی فدراسیون روسیه. سوال اینجاست که روسیه از این اتفاقات چه تجربه ای را به دست آورد؟ آیا هزینه هایی که به روسیه تحمیل شد نسبت به آنچه به دست آورد، قابل توجیح و دفاع است؟
اینکه اوکراین به کدام سمت رفته است، هنوز برای ما مشخص نیست؛ فعلا در حال افول است. شرایط امروزی اوکراین، امکان ادغام در غرب یا شرق را از او گرفته و به نظر می رسد این کشور در حال فروپاشی است. از دیدگاه من بررسی این مسئله که آیا کریمه ارزشش را داشت یا نداشت، بی فایده است.
وقتی مسئله کریمه پیش آمد، پیش بینی بر این بود که بعد از 2 سال ناوگان نیروی دریایی روسیه مستقر در شهر بندری "سواستوپل" ملزم به ترک این منطقه خواهد شد. اگر روسیه امروز کریمه را از اوکراین نمی گرفت، بعد از 2 سال ناچار می شد وارد جنگ با اوکراین بشود. من فکر می کنم، جنگ می توانست شرایط بدتر و پیچیده تری را نسبت به وضعیت پیش آمده کنونی رقم بزند. بنابراین با اینکه این راه حل خوبی برای روسیه نبود، اما به نظر من جایگزین های آن می توانست نتایج بسیار بدتری به دنبال داشته باشد.
► به اصطلاح ما ایرانیان، روس ها برای دور زدن تحریم ها که ما سالهاست با آن مواجه هستیم، به گسترش روابط خود چین رو آورده و از آنها مدد خواسته اند. به موجب آن از سال 2018 برای مدت سی سال گاز خود را به چین خواهند فرستاد. قراردادی به ارزش 400 میلیارد دلار؛ یعنی بزرگترین قرارداد گازی جهان.به نظر شما نگاه روسیه به چین چگونه است؟ گذشته از مسئله اقتصادی، چین برای روسیه یک متحد به شمار می آید یا همکار؟ و اینکه چنین عقد چنین قرارداد بزرگی، امکان وابستگی روسیه به چین را ایجاد نمی کند؟
چین، یقینا یک متحد برای روسیه به شمار نمی آید و راهکار های سیاسی این دو کشور به گونه ای است که وارد یک اتحاد نشوند. آقای پوتین در نشست شورای امنیت در تابستان گذشته، به شکلی شفاف اعلام کرد که "خدا را شکر که ما عضو یک اتحادیه نیستیم". در روسیه آزادی عمل یک ارزش مهم به حساب می آید. البته چین یک شریک بسیار نزدیک برای ما می باشد و در دهه های آینده گزینه دیگری درباره رابطه با چین وجود ندارد.
اما رابطه با چین بدون ریسک هم نخواهد بود و دلیل آن عدم تعادل اقتصادی بین دو کشور است. روسیه نیز برای جبران این مشکل به دنبال شرکای دیگری در آسیا و آمریکای لاتین است. متاسفانه باید اعتراف کنم نزدیکی به چین از زمانی آغاز شد که اختلاف با غرب آغاز گردید و چین از این شرایط بهره می برد؛ البته چین نیز به گسترش روابط با روسیه علاقمند است.
► اجلاس وزرای خارجه کشورهای حاشیه دریای خزر در مسکو و بعد از آن اجلاس سران این کشورها در آستاراخان، از دیگر رویداد های مهم سال 2014 به حساب می آید. براساس گزارش ها و تحلیل های رسانه های جمعی، این دو اجلاس به نتیجه مطلوب منتج نشد و نتایج چشمگیری در پی نداشت و بسیاری از اختلافات دو جانبه حل نشده باقی ماند. به عقیده شما با توجه به نفوذ سنتی روسیه بین کشورهای منطقه، آیا راهکاری برای تخقق رژیم حقوقی دریای خزر از جانب روسیه وجود دارد؟
بدون شک روسیه عصای جادوگری ندارد که بتواند همه کشورها را قانع کند تا با یکدیگر به توافق برسند. روابط روسیه با کشورهایی حاشیه دریای خزر(ترکمنستان، آذربایجان و قزاقستان) بسیار متفاوت و البته پیچیدگی های خاص خود را داراست. اما به عقیده بنده شاید در سال آینده به توافق هایی برسند. دلیل آن را مرتبط به حاد شدن شرایط در آسیای میانه و شرق اوراسیا می دانم و فشارهای خارجی که وجود دارد. این موضوعات کشورهای منطقه را بر آن داشته است تا حداقل یکی از مسائل موجود در این منطقه را حل کنند.
► سوریه بحرانی است که روس ها سه سالی می باشد که با آن دست و پنجه نرم می کنند که به واسطه آن منافع ترکیه و روسیه در مقابل یکدیگر قرار گرفت. سال 2013 عراق نیز به این بحران افزوده شد و گروه تروریستی به نام داعش تولد یافت اما این بار ائتلاف جهانی علیه داعش شکل گرفت. آیا این موضوع می تواند باعث نزدیکی میان ترکیه و روسیه شود؟
به نظر نمی آید که این مسئله باعث نزدیکی روسیه و ترکیه شود، اما روسیه و ترکیه در زمینه های دیگری به هم نزدیک می شوند.
► سفیر اخیر آقای پوتین در یکم دسامبر هم حامل این پیام نبود؟
این دو مسئله متفاوت است، موضوع همکاری های استراتژیک دو کشور در زمینه اقتصاد و در زمینه های سیاسی و منطقه ای در ارتباط با منطقه بالکان و اتحادیه اروپا است. دیدگاه های دو کشور در رابطه با سوریه همچنان مخالف یکدیگر است و هیچ تغییری ایجاد نشده است. دیدگاه پوتین و اردوغان بر این مسئله است که اختلاف نظر در این موضوع را به شکلی دور بزنند تا لطمه ای به همکاری در سایر زمینه ها بین دو کشور وارد نشود.
درباره ائتلاف جهانی برعلیه تهدید داعش، باید عرض کنم که روسیه با شک و تردید به این ائتلاف می نگرد و این سئوال مطرح است که این ائتلاف چه کاری می خواهد انجام بدهد؟ رهبری این ائتلاف برعهده ایالات متحده آمریکاست و سیاست آمریکا در خاورمیانه کاملا احمقانه و غلط است، روسیه در چنین ائتلافی شرکت نخواهد کرد و به نظر من موضع روسیه در این باره تغییری نداشته است و در همه مسائل جاری، روسیه از دولت های قانونی در سوریه و عراق حمایت خواهد کرد و این حمایت به شکل مستقیم و نه با حضور در ائتلاف خاصی خواهد بود.
► پیش بینی شما از سال آینده میلادی برای روسیه چیست؟
سال سختی را در پیش خواهیم داشت، به ویژه از لحاظ اقتصادی و تحمل آن آسان نخواهد بود.
منبع: سایت ایراس
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
تذکر سردار کمالی به کارلوس کیروش |اخبار ایران و جهان
تذکر سردار کمالی به کارلوس کیروش سردار کمالی کی روش بداند در مورد متخلفین رافت اسلامی معنا ندارد کد خبر ۴۵۸۳۰۵ تاریخ انتشار ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۳۳ - 15 December 2014 جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح گفت سرمربی تیم ملی در مورد تخلف بازیکنانی که کارت معافیت جعلی گرفتاثیر استراحت کافی بر افسردگی و اضطراب |اخبار ایران و جهان
تاثیر استراحت کافی بر افسردگی و اضطراب کد خبر ۴۵۷۷۵۷ تاریخ انتشار ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۶ - 13 December 2014 یافتههای اخیر نشان میدهد استراحت کافی برای درمان افسردگی و اضطراب موثر است به گزارش ایسنا یافتههای اخیرا منتشر شده در مجله شناخت درمانی و تحقیق نشان میدهد که خواب وروش شیرین محققان برای درمان سوزش سردل |اخبار ایران و جهان
روش شیرین محققان برای درمان سوزش سردل محققان انگلیسی برای کاهش علائم بازگشت اسید معده و سوزش سر دل آبنباتی حاوی زایلیتول تولید کردهاند که به خنثیکردن اسید معده کمک میکند کد خبر ۴۶۰۸۶۰ تاریخ انتشار ۰۴ دی ۱۳۹۳ - ۰۸ ۲۳ - 25 December 2014 محققان انگلیسی برای کاهش علائم بازگشتشهادت سردار تقوی در دفاع از عتبات عالیات |اخبار ایران و جهان
شهادت سردار تقوی در دفاع از عتبات عالیات شهید تقوی از فرماندهان قرارگاه رمضان در دروان دفاع مقدس بود که پدر و برادر گرانقدر وی نیز در دوران جنگ تحمیلی به فیض عظیم شهادت نائل آمدند کد خبر ۴۶۱۵۹۹ تاریخ انتشار ۰۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۱ - 28 December 2014 روابط عمومی کل سپاه از شهادت سردایرانی ها سالیانه 645 تن آدامس می جوند |اخبار ایران و جهان
ایرانی ها سالیانه 645 تن آدامس می جوند کد خبر ۴۵۸۴۰۹ تاریخ انتشار ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۱ - 15 December 2014 سایت صدای اقتصاد نوشت 645 تن آدامس در همین هفت ماه اول امسال به کشور وارد شده که قیمتش 17 هزار میلیون ریال بوده است همین طور کشور در این هفت ماه به سنجاق قفلی هم نیاخاوي مارتينس: افسرده شده بودم |اخبار ایران و جهان
خاوي مارتينس افسرده شده بودم کد خبر ۴۶۰۵۷۶ تاریخ انتشار ۰۳ دی ۱۳۹۳ - ۰۷ ۵۹ - 24 December 2014 خاوي مارتينس هافبک بايرن مونيخ عنوان کرد که پس از مصدوميتش در ابتداي فصل که باعث شده هنوز نتواند به ميادين بازگردد دچار افسردگي شده است به گزارش ورزش سه در دیدار سوپرکاپ آلماناین جملهها را به بیمار افسرده نگویید! |اخبار ایران و جهان
این جملهها را به بیمار افسرده نگویید کد خبر ۴۶۰۷۰۷ تاریخ انتشار ۰۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۲ - 24 December 2014 بیماران افسرده آسیبپذیری بالایی دارند و نسبت به صحبتهای اطرافیانشان حساستر هستند به گزارش ایسنا صحبت کردن با افراد افسرده شیوه خاص خود را دارد و نمیتوان از هر عباراتی درآمریکا با تکرار جنگ سرد،در پی تجزیه روسیه |اخبار ایران و جهان
آمریکا با تکرار جنگ سرد در پی تجزیه روسیه تشدید تنش در مناسبات شکننده مسکو و واشنگتن پس از روی کار آمدن پوتین سومین بار در اسفند ۱۳۹۱ و حوادث پس از آن گویای تکرار جنگ سرد و تلاش آمریکا برای تجزیه روسیه به عنوان پهناورترین کشور جهان و رقیب اصلی خود در معادلات منطقه ای و بین الملخطر تشدید افسردگی در تعطیلات |اخبار ایران و جهان
خطر تشدید افسردگی در تعطیلات کد خبر ۴۵۷۶۰۱ تاریخ انتشار ۲۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷ ۲۷ - 12 December 2014 برای بسیاری افراد تعطیلات به معنای ماندن در جمع خانواده و فراغت از کار و تحصیل است در حالی که گروهی دیگر در این روزها دچار افسردگیهای شدید میشوند به گزارش ایسنا برخی از افراد نه تسردار آزمون به ایران آمد |اخبار ایران و جهان
سردار آزمون به ایران آمد کد خبر ۴۵۶۶۰۳ تاریخ انتشار ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۷ - 09 December 2014 مهاجم ایرانی تیم فوتبال روبین کازان پس از پایان نیمفصل اول لیگ روسیه به ایران آمد به گزارش تسنیم سردار آزمون که روز گذشته دوشنبه در هفته هفدهم رقابتهای لیگ برتر روسیه 87 دقیقه در ترک۱۲.۷ درصد جمعیت کشور افسرده هستند |اخبار ایران و جهان
۱۲ ۷ درصد جمعیت کشور افسرده هستند اکنون نیاز و نگاه مردم تغییر کرده و مردم برای گذران زندگی خود در تمام جنبهها به مشاور مراجعه کنند پس نیاز است ما نیز زمینهای فراهم کنیم تا جوابگوی نیازهای آنها باشیم کد خبر ۴۵۸۶۳۵ تاریخ انتشار ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۵ - 16 December 2014 مدیرکل دفپیروزی روبین کازان در حضور سردار آزمون |اخبار ایران و جهان
پیروزی روبین کازان در حضور سردار آزمون کد خبر ۴۵۶۵۴۷ تاریخ انتشار ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۸ - 09 December 2014 در چارچوب هفته هفدهم لیگ برتر روسیه روبین کازان به مصاف موردویا رفت به گزارش فارس در چارچوب هفته هفدهم لیگ روسیه روبین کازان که سردار آزمون را در اختیار دارد از ساعت 17 واز شرط سردار کمالی تا درخواست وزیر از سرلشگر فیروزآبادی |اخبار ایران و جهان
از شرط سردار کمالی تا درخواست وزیر از سرلشگر فیروزآبادی همانطور که پیشبینی میکردیم با نزدیک شده به جام ملتها شاهد تغییر لحنهایی در مسئولان کشورمان در خصوص پرونده کارتهای پایان خدمت فوتبالیستها هستیم به گونهای که بعد از اظهار نظرهای یکی دو روز اخیر سرانجام سردار کمالی امروآخرین اقدام به هواپیماربایی در چه سالی رخ داد |اخبار ایران و جهان
آخرین اقدام به هواپیماربایی در چه سالی رخ داد جانشین فرمانده حفاظت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه تا سال 89 130 مورد اقدام به هواپیما ربایی بوده است اظهار کرد آخرین اقدام هواپیما ربایی در سال 89 و پرواز سوریه مرتبط میشود از آن زمان تاکنون هیچ گونه هواپیماربایی نداشخشکسالی دامن نعمت زاده را گرفت |اخبار ایران و جهان
خشکسالی دامن نعمت زاده را گرفت کد خبر ۴۵۶۴۵۸ تاریخ انتشار ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹ ۳۸ - 08 December 2014 عضو کمیسیون صنایع و معادن گفت جلسه امروز کمیسیون به منظور پاسخگویی وزیر صنعت به سوالات نمایندگان برگزار شد اما حسن کامران از پاسخ نعمت زاده قانع نشد الله وردی دهقانی در گفت و گو بتوصیههای موحدی کرمانی به سردمداران آمریکایی |اخبار ایران و جهان
توصیههای موحدی کرمانی به سردمداران آمریکایی خطیب نماز جمعه این هفته تهران خطاب به آمریکا و حامیان او نکاتی را متذکر شد کد خبر ۴۵۹۵۷۸ تاریخ انتشار ۲۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۴۷ - 19 December 2014 خطیب نماز جمعه این هفته تهران خطاب به آمریکا و حامیان او نکاتی را متذکر شد به گزارش ایسنا آآموزش مهارتهای اجتماعی نیاز جدیِ بیماران افسرده |اخبار ایران و جهان
آموزش مهارتهای اجتماعی نیاز جدیِ بیماران افسرده کد خبر ۴۵۸۱۳۶ تاریخ انتشار ۲۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۵۱ - 14 December 2014 متخصصان استرالیایی میگویند بیماران افسرده باید در مورد تعامل با دیگران و عکسالعملهای خاص در شرایط اجتماعی مختلف آموزش ببینند به گزارش ایسنا تحقیقات متخصصان دا-
گوناگون
پربازدیدترینها