واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ دي ۱۳۹۳ (۱۱:۳۹ق.ظ)
رئيس سازمان غذا و دارو: مصرف بالاي نمک در كشور بايد كنترل شود معاون وزير بهداشت و رئيس سازمان غذا و دارو، گفت: آزمايشگاه هاي مرجع سازمان غذا و دارو در زمينه واكسن، مورد تائيد و انتظار سازمان بهداشت جهاني است.
به گزارش خبرگزاري موج، دكتر رسول ديناروند با بيان اينكه آزمايشگاههاي مرجع سازمان غذا و دارو در سطح خاورميانه رتبه اول را دارا است و در خصوص واكسن مورد تاييد سازمان بهداشت جهاني است، گفت: نظارت بر مواد خوراكي، غذايي، دارو، شاميدني، تجهيزات و بيولوژيكي بر عهده اين آزمايشگاه است.
رئيس سازمان غذا و دارو در خصوص آبليمو هاي توليد صنايع غذايي، گفت: از آنجايي كه آب ليموي طبيعي گران قيمت است برخي از شركتهاي توليدكننده اين محصول براي اينكه در رقابت كاهش قيمت افتادهاند، آب ليموهاي مخلوط با 50 درصد طبيعي و 50 درصد آب اسانس و رنگ توليد ميكنند و برخي از اين شركتهاي توليد كننده به طور كامل از رنگ و اسانس استفاده ميكنند كه البته تشخيص آن بسيار سخت است و اين آب ليموها اگرچه مخاطره سلامت ندارد، ولي؛ توليد و توزيع آنها نوعي تقلب محسوب مي شود.
دكتر ديناروند در توضيح بيشتر گفت: به آب ليموهايي كه در آن از اسانس و رنگ استفاده ميشود و غيرطبيعي و مصنوعي هستند، آب ليمو فرموله شده نام دارند که خطرناک نيستند، ولي؛ از آنجايي كه نحوه توليد آنها يك نوع سودجويي و تقلب محسوب مي شود، با توليد آن ها مقابله مي کنيم و از بازار جمع آوري مي شوند.
وي با بيان اينكه بازار فروش ليموترش در ايران توسعه يافته است، به مردم توصيه كرد: از آب ليموي تازه استفاده كنند و در غير اين صورت از آب ليموهاي معتبر در بازار استفاده نمايند.
معاون وزير بهداشت همچنين در پاسخ به پرسشي مبني بر سموم موجود در ميوهها، گفت: اگر اين سموم در زمان توصيه شده به محصولات زده شود و فاصله بين سمپاشي و برداشت محصول مراعات شود مشكلي پيش نميآيد.
وي افزود: بر روي برخي از محصولات نيز واکس زده مي شود که اين واکس در پوست ميوهها ميماند كه لازم است در هنگام مصرف به طور كامل شستشو شده يا پوست ميوهها گرفته شود.
دكتر ديناروند در خصوص مارگارين يا همان كره گياهي نيز گفت: از آنجايي كه درصد اسيدچرب ترانس در اين كره بسيار بالاست و اسيدچرب ترانس در بين اسيدهاي چربي كه در روغن هاست خطرناک ترين است، لذا با توجه به توصيه مجامع علمي بايد اسيدچرب ترانس را در اين محصولات به صفر برسانيم و به همين دليل وزارت بهداشت نيز توصيه ميكند كه روغن جامدي كه با اسيد چرب ترانس تهيه ميشود حذف شود.
وي در خصوص استفاده از نمک دريايي نيز گفت: نمک دريا خوراكي نيست و وزارت بهداشت مجوزي براي نمک دريا به عنوان خوراكي صادر نکرده است.
رئيس سازمان غذا و دارو با ذكر اين مطلب كه نمک هاي خوراكي با مجوز وزارت بهداشت نمک هاي تصفيه شده و كريستال است، از مردم خواست: با توجه به قيمت ارزان نمک در كشور نسبت به مصرف نمک هاي خوراكي كه كريستاله و با خلوص 99.7 درصد هستند، اقدام كنند.
وي در ادامه گفت: مشكلي در تأمين نمک در كشور نداريم و نگراني ما مصرف بالاي نمک و بيماري فشارخون است كه بايد كنترل شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]