واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ دي ۱۳۹۳ (۸:۴۵ق.ظ)
تعرفه گذاري سبب گسترش خدمات نوين انتقال خون مي شود برنامه تحول در انتقال خون با ورود بيمه ها به حمايت از فرايندها و خدمات انتقال خون آغاز شده. راهي که هر قدم آن به نفع بيماران و بيمه ها و انتقال خون خواهد بود.
به گزارش خبرنگارخبرگزاري موج، پس از پي گيري مسئولان براي قرار گرفتن سازمان انتقال خون در طرح تحول سلامت و حمايت بيمهها از خدمات انتقال خون، تعرفه گذاري خدمات انتقال خون در حالي انجام ميشود که همزمان سازمان انتقال خون، گسترش خدمات نوين براي بيماران را در دستور کار خود قرار داده است.
بنا به راين گزارش مدير عامل سازمان انتقال خون برنامه تحول انتقال خون را شامل دو بخش دانست که بخش اول در درون سازمان انتقال خون از رگ دهنده تا زماني که آزمايشها، تستها و فرآيندهاي مختلف تهيه و کنترل کيفي، روي آن انجام ميشود و در نهايت خون آماده تزريق به بيمار ميشود که از اين پس، بخش دوم اين زنجيره آغاز ميشود.
در اين چرخه خون از زماني که وارد بيمارستانها ميشود و آزمايشهاي سازگاري با بيمار و مورد مصرف در رشتههاي تخصصي انجام ميگيرد و بيمار خون را دريافت ميکند که پس از آن نيز بايد تا مدتي پايش سلامتي بيمار انجام و گزارش ها به انتقال خون ارسال شود که البته اين مهم هنوز در بيمارستانهاي کشور به طور کامل اجرا نشده است و در قالب طرح مراقبت از خون قرار است تمامي بيمارستانهاي کشور و مراکز درماني وارد اين طرح شوند تا هر دو چرخه انتقال خون از کيفيت و پايش دقيقي بهرهمند شود.
دکتر پور فتح اله با بيان اينکه بخش عمدهاي از برنامه تحول در انتقال خون در حال اجرا است، اظهار کرد: بخش اول اين مجموعه که در رابطه با چرخه انتقال خون است، آغاز شده و به زودي خدمات انتقال خون در شوراي عالي بيمه و از محل بستههاي سلامت تعرفهگذاري خواهد شد.
وي با تاکيد بر اينکه تعرفهگذاري خدمات انتقال خون بار مالي بر مردم ندارد، گفت: نگاه ويژهاي که در تعرفهگذاري خدمات انتقال خون وجود دارد، اين است که به هيچ وجه بار مالي بر مردم نداشته و تمامي هزينههاي مرتبط از محل بستههاي سلامت يا بيمهها دريافت ميشود و حتي آن فرانشيز معمول هم در اين بسته دريافت نميشود. اين مسئله باعث ميشود که چرخه انتقال خون اقتصادي شده و انتقال خون بتواند وارد فرآيندهاي نوين شود که به نفع بيماران و ضامن سلامتي آنها است.
وي از آغاز طرح فراگير پلاکت فرزيس در همين راستا اشاره کرد و گفت: فعاليتهايي که در دو هفته اخير شروع کرديم، تهيه و توليد پلاکت به روش اهدا کننده فردي است؛ به اين صورت که يک فرد، تنها اهدا کننده پلاکت ميشود. در اين روش ميزان پلاکت دريافتي ما شش برابر پلاکت معمولي است. در روش معمول بيمار بايد شش واحد پلاکت از اهداکنندگان متعدد دريافت کند که ميتواند عوارض و مشکلاتي را براي بيمار ايجاد کند. همچنين در اين روش هزينه مواد مصرفي بسيار بالا است.
اين مقام مسئول اظهار داشت: در گذشته کساني که به پلاکت نياز داشتند مجبور بودند مواد مصرفي آن را خريداري کنند که چيزي حدود 600 تا 700 هزار تومان بابت خريد مواد مصرفي و وسايل جانبي آن هزينه ميدادند، اما امروزه اين هزينه از بسته سلامت دريافت ميشود. ما در انتقال خون استان تهران شش تخت ويژه پلاکت فرزيس را آماده کردهايم که آماده ارائه خدمات به اهدا کنندگان هستند.
دکتر پور فتح اله بخش دوم برنامه تحول انتقال خون را چرخه مصرف انتقال خون عنوان کرد و افزود: با تدوين گايدلاينها و دستورالعملهاي ملي مصرف خون؛ بخش دوم چرخه انتقال خون که در بيمارستانها ميگذرد و مصرف خون و موارد آن را شامل ميشود، تحت نظارت طرح مديريت مصرف خون قرار خواهد گرفت.
وي افزود: انتقال خون محافظهکارانه و تزريق خون مبتني بر شواهد در رويکرد جديد مورد توجه قرار ميگيرد. در اين چرخه اجازه مصرف غير منطقي خون و فرآوردههاي آن داده نميشود.
وي ابراز اميدواري کرد که همپاي تحول سلامت، شاهد تحول در انتقال خون نيز باشيم و همانطور که شاخصهاي انتقال خون در کشور، ميان کشورهاي در حال توسعه شاخصهاي رو به جلويي بوده چرخه بيمارستاني انتقال خون و مديريت مصرف آن نيز در همين سطح در ميان کشورهاي منطقه پيشرفت کند.
دکتر پور فتح اله عدم توجه به "انتقال خون خودي" در کشور را به دليل نبود متخصص طب انتقال خون دانست و گفت: اين شيوه بايد دست کم 10 درصد انتقال خون بيمارستاني را به خود اختصاص دهد.
وي تاکيد کرد: براي بهينه سازي مصرف خون در بيمارستانها بايد در چرخه انتقال خون بيمارستاني نيروي متخصص مشاور يا متخصص طب انتقال خون حضور داشته باشد و تخصصهاي مرتبط با خون بايد در بيمارستانها مستقر باشد تا بتواند امکانات مربوط به آن را فراهم کند.
وي با تاکيد بر اهميت مديريت مصرف خون بيمار اظهار کرد: خون خود بيمار نيز بايد قبل و حين عمل مديريت شود و درمان کم خوني بيمار قبل از عمل و قطع داروهاي رقيق کننده خون مدتي قبل از عمل ميتواند نياز به خون را در حين جراحي و پس از آن کاهش دهد. داروهاي منقبض کننده عروق که باعث کاهش حجم خونريزي بيمار ميشود، يکي ديگر از راههاي کنترل خونريزي است.
وي افزود: «مديريت خون بيمار» که ما به عنوان بخشي از بسته تحول آن را اجرا ميکنيم دستاورد بزرگي در دنيا به حساب ميآيد.
وي ابراز اميدواري کرد که با آموزشها جامعه پزشکي، همکاري بيمارستانها و به خصوص با ساماندهي نرم افزار مرتبط با فناوري اطلاعات که از رگ دهنده تا رگ گيرنده را مديريت ميکند و با مديريت مصرف خون با همکاري مراکز درماني بتوانيم مصرف خون و چرخه انتقال خون را در کشور ساماندهي کنيم.
وي در پايان تاکيد کرد: تحول انتقال خون و طب انتقال خون و بالا بردن استانداردهاي چرخه بيمارستاني انتقال خون از اولويتهاي طرح تحول انتقال خون است که با جديت پي گيري ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]