واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نقاط ضعف جنگنده ۴۰۰ میلیون دلاری آمریکا
تاکنون تنها کشوری که از جنگندههای عمودپرواز ساخت داخل به صورت گسترده استفاده کرده و میکند، نیروی هوایی سلطنتی انگلیس است که از جنگنده «هرییر» سود میبرد.
کد خبر: ۴۶۱۵۰۶
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۴ - 28 December 2014
آخرین اخبار از پروژه چند صدمیلیارد دلاری آمریکا برای ساخت جنگنده عمودپرواز نشان میدهد که مشکلات فنی هنوز هم گریبانگیر اف-35 است.
به گزارش فارس به نقل از نشریه انگلیسی «دیلی بیست»، پس از آنکه اعلام شد پروژه 400 میلیارد دلاری ساخت جنگنده عمودپرواز ارتش آمریکا سال آینده به بار مینشیند، متخصصان از وجود اشکال جدیدی در اف 35 پرده برداشتند.
دو مقام شاغل در نیروی هوایی ارتش آمریکا که با پروژه ساخت این جنگنده پیشرفته ارتباط نزدیکی داشتهاند به ضعف موجود در سنسورهای زمین-بین این پرنده اشاره کردهاند و گفتهاند که سنسورهای بکار رفته در اف-35، علاوه بر قدیمی بودن و ارائه تصویری با وضوح پایین، نمیتوانند فیلم میدان نبرد را به صورت مستقیم برای سربازان درگیر در جبهه، ارسال کند.
وضوح بالا و نمایش مستقیم تصویر هوایی میدان نبرد در گیرندههای سربازان درگیر بر روی زمین، فنآوریای است که بیش از یک دهه پیش وارد ارتش شد ولی اف-35 به دلیل حفظ ساختار و شکل رادارگریز خود که وجود لبههای تیز را بر روی بدنه جنگنده، منع میکند و همچنین به دلیل بزرگ بودن سامانههای جدید که در دماغه کوچک این پرنده عمودپرواز جا نمیشوند، مجبور است از سنسورهای زمین-بین قدیمی و منسوخ استفاده کند.
سنسورهای قدیمی سوار شده بر روی اف-35 یک مشکل بزرگ دیگر نیز دارند؛ سربازان آمریکایی در حال حاضر با استفاده از یک چراغ لیزری دستی، بر روی هدف خود که گاهی یک سنگر نفوذناپذیر است هدفگیری می کند و موشکها و تیربار سنگین جنگندهها به راحتی و با کم ترین خطا، هدف را منهدم میکنند. سنسور اف-35 که عمودپرواز 400 میلیارد دلاری آمریکا لقب گرفته اما، چنین قابلیتی ندارد.
پیش از این هم کارشناسان از اشکال طراحی در کابین خلبان اف-35 و محدودیت شدید میدان دید خلبان خبر داده بودند.
تاکنون تنها کشوری که از جنگندههای عمودپرواز ساخت داخل به صورت گسترده استفاده کرده و میکند، نیروی هوایی سلطنتی انگلیس است که از جنگنده «هرییر» سود میبرد.
نیروی هوایی ارتش شوروی سابق هم در فکر ساخت یک جنگنده عمودپرواز بود که بر این اساس، جنگنده «یاک 141» طراحی شد و حتی چند پرواز آزمایشی هم داشت.
نمونه آزمایشی «یاک 141»
اف-35
با فروپاشی شوروی سابق اما، تولید گسترده این جنگنده و رفع نقایص عملیاتی آن دیگر ممکن نشد و با مذاکره مقامات روس و نمایندگان شرکت آمریکایی لاکهید مارتین در نمایشگاه هوایی «فارنبورو» در سال 1992، مقدمات فروش طرح این جنگنده روس به طرف آمریکایی به مبلغ 385 میلیون دلار، کلید خورد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 218]