واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: نسخه جدید دکترین نظامی روسیه
نسخه جدید «دکترین نظامی» روسیه با افزودن چند تغییر به سند قبلی، استفاده از سلاح اتمی برای دفاع را حق خویش دانسته، تروریسم، اقدامات ناتو، گسترش سپرموشکی آمریکا، استقرار سلاح در فضا و فعالیت برخی شرکتهای خارجی را تهدید نامیده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر از فارس، نسخه جدید «دکترین نظامی» روسیه عصر روز جمعه به امضای «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری این کشور رسید.
چارچوب اصلی این سند تغییر اساسی ندارد، ولی بندهای جدیدی در زمینه تامین منافع روسیه در قطب شمال، روابط متحدانه با دو جمهوری آبخازیا و اوستیای جنوبی و همچنین خطر شرکتهای نظامی خصوصی خارجی به آن اضافه شده است.
بر اساس این سند، روسیه همچنان استفاده از سلاح اتمی برای پاسخگویی به استفاده از هر نوع سلاح کشتار جمعی علیه این کشور و همچنین در صورت تجاوز مستقیم به روسیه با استفاده از تسلیحات متعارف که موجودیت این کشور در معرض خطر قرار بگیرد، را حق خویش میداند.
این بند از دکترین نظامی روسیه بدون تغییر مانند نسخه مصوبه سال 2010 در سند جدید باقی مانده است. پیش از این برخی رسانهها خبر داده بودند که در دکترین جدید بندی مبنی بر حق روسیه برای حمله پیشگیرانه با استفاده از سلاح اتمی در نظر گرفته شده است، ولی چنین تغییری در سند منتشره وجود ندارد.
بر اساس نسخه جدید دکترین نظامی، احتمال حمله گسترده نظامی به خاک فدراسیون روسیه کاهش یافته است، ولی در برخی جهت گیریها، تهدیدات نظامی علیه روسیه افزایش یافته است که از جمله اصلی ترین خطرات، تروریسم و اقدامات برخی افراد و سازمانها ذکر شده است که هدف آنها به صورت آشکار یا پنهان، به سمت آسیب رساندن به استقلال، تمامیت ارضی و نقض وحدت ملی در روسیه جهت گیری شده است.
طبق دکترین نظامی جدید، برغم کاهش احتمال بروز حمله گسترده نظامی به روسیه، برخی تهدیدات نظامی علیه این کشور افزایش یافته است که شامل استقرار سامانههای دفاع ضد موشکی آمریکا، تحقق دکترین «حمله جهانی» و طرحهای مربوط به استقرار سلاح در فضا میشود.
در سند جدید فعالیت برخی شرکتهای نظامی خصوصی خارجی در نزدیکی مرزهای روسیه یک تهدید خارجی محسوب شده که در سند مصوبه سال 2010 وجود نداشت. برخی مقامات روس پیش از این به دست داشتن برخی شرکتهای نظامی غربی در روند تحولات نظامی در شرق اوکراین اشاراتی کرده بودند.
علاوه بر این، این نخستین بار است که در دکترین نظامی روسیه مسئله تامین منافع روسیه در قطب شمال مطرح شده است که منطقهای دارای اهمیت راهبردی زیاد و غنی از منابع انرژی ارزیابی شده است.
دکترین نظامی روسیه همچنین افزایش توان بالقوه نظامی ناتو و بی ثباتی اوضاع در برخی مناطق جهان را یک تهدید نظامی برای این کشور ارزیابی کرده است و در عین حال بعنوان اقدامات بازدارنده و حفاظت کننده از منافع ملی روسیه به گسترش همکاریها با کشورهای دوست، از جمله در چارچوب گروه بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و افریقای جنوبی)، سازمان پیمان امنیت جمعی، جامعه کشورهای متحدالمنافع، سازمان همکاریهای شانگهای و سازمان امنیت و همکاری اروپا و همچنین مشارکت راهبردی با دو جمهوری آبخازیا و اوستیای جنوبی اشاره شده است.
شنبه ۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]