واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: پیش بینی حجاریان از مجلس دهم:یک اقلیت قدرتمند و پرنفوذ اصلاح طلب/ روحانی اصلاح طلب نیست
آفتاب: دو پرسش روزنامه آرمان از سعید حجاریان و پاسخ او را می خوانید:
چرا برخی سعی دارند رئیسجمهور را اصلاحطلب معرفی کنند؟
اتفاقا من نظری خلاف آن دارم بهدلایلی اصلاحطلبان آقای روحانی را غیراصلاحطلب معرفی کردند. او وقتی به عرصه آمد، عنوان کرد که من متعلق به هیچ جناحی نیستم و در سال 76 که آقای خاتمی کاندیدا شد، به صراحت خود را کاندیدای طیف چپ یا اصلاحطلبان امروز نامید اما آقای روحانی چنین نکرد و بر فراجناحی و مستقل بودن تاکید داشت البته نباید فراموش کنید قشر بزرگی از آنهایی که 24 خرداد 92 رای دادند دلیلش اصلاحطلبان بودند که نتیجه آن، پیروزی آقای روحانی بود. اصلاحطلبان برای این بر حمایت از آقای روحانی به توافق رسیدند که در آن برهه شرایط کشور از جهات مختلف موردپسند جامعه نبود پس این جناح وظیفه خود میدانست که برای پیروزی آقای روحانی تلاش کند. اصلاحطلبان به دنبال سهمخواهی در حمایت از آقای روحانی نبودند و بهبود وضعیت کشور برایشان اهمیت داشت و دارد. پس از انتخابات هم در همین راستا با دولت تعامل دارد و اگر کمکی خواسته شود دریغ ندارد اما این همراهی به معنای نفی نقد نیست یعنی هر کجا که احساس شود، لازم است نکاتی به دولت گوشزد شود سکوت نمیکنند. قبلا گفته ام که رابطه ما با دولت رابطه «اتحاد-انتقاد» است اما انتقاداتمان را علنی نمیکنیم. از سوی دیگر مراقب هستیم که دولت یازدهم با مشکل جدی مواجه نشود چون این امر به ضرر مردم است. مردم برای اصلاحطلبان بیشتر از خودشان اهمیت دارد.
اکنون بحث انتخابات مجلس دهم در کشور گرم است و بعضا فعالیتهایی در این راستا از سوی گروهها و افراد آغاز شده است. پیشبینی شما از ترکیب مجلس دهم چگونه است؟
به نظر میرسد تغییر و تحول را در این مجلس شاهد باشیم؛ مثلا به نظر نمیرسد اعضای جبهه پایداری بتوانند به نتیجه دلخواه خود در انتخابات برسند چون مردم دیگر تمایلی برای رای دادن به آنها ندارند. اگر برخی افراد ازجمله اعضای این جبهه در مجلس نباشند، ترکیب پارلمان بهتر خواهد شد بهعبارتی شاهد مجلسی خواهیم بود که معتدلتر است و سود آن نصیب مردم میشود. از سوی دیگر با تغییر ترکیب مجلس و عدم راهیابی نیروهای تندرو به آن، شاهد همسویی بیشتری میان دولت و مجلس خواهیم بود. مجلس نهم آن تعامل مورد انتظار را با دولت یازدهم ندارد که نمونه آن استیضاح آقای فرجیدانا و نوع مواجه با گزینههای دیگر بود که به مجلس معرفی شدند. من قبلا هم گفته ام که مجلس دهم شبیه مجلس پنجم شود یعنی اقلیت قوی و تأثیرگذار از اصلاحطلبان وارد مجلس شوند و با توجه به شرایط موجود، چنین چیزی قابل قبول و راضیکننده خواهد بود. در مجلس پنجم، کارگزاران فراکسیونی قوی بودند. بهنظر من حضور آقایناطقنوری در مجلس بعدی بسیار مؤثر خواهد بود و من از حضور چنین نیروهایی در مجلس بعدی استقبال میکنم اما برخی از آنها اعلام کردند تمایلی برای حضور در مجلس بعدی ندارند.
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]