تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 2 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):اسلام بر پنج چيز استوار است، برنماز و زكات حج و روزه و ولايت (رهبرى اسلامى).
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1867169077




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مبانی جامعه‌شناسی سیاسی


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: مبانی جامعه‌شناسی سیاسی
نیک‌گهر
كتاب‌های جامعه‌شناسی در ایران معمولا با استقبال خوبی روبه‌رو می‌شوند و شاید به همین علت، تا کنون كتاب‌های خوبی از جامعه‌شناسان و روشنفكران بزرگ جهان در سطح‌های مختلف ترجمه شده و برخی، بسیار هم معروف شده‌اند؛ از جمله كتاب «مراحل اساسی سیر اندیشه در جامعه‌شناسی» نوشته ریمون آرون كه به‌عنوان یكی از مهم‌ترین كتاب‌های مرجع جامعه‌شناسی در ایران، در طول 25 سال گذشته، همواره مورد توجه دانشجویان و دیگر علاقه‌مندان به جامعه‌شناسی بوده است.به جز این كتاب، به ویژه پس از آن، یعنی از سال 64 به این طرف، ایران یك ربع قرن قابل توجه را در حوزه آثار جامعه‌شناختی پشت سر گذاشته است. ترجمه كتاب آرون كه یكی از مطرح‌ترین جامعه‌شناسان جهان محسوب می‌شود، در واقع آغازگر دوره‌ای طلایی و تأثیرگذار در حوزه جامعه‌شناسی در كشور است.خلأ آثار جدید و جدی این حوزه، تا پیش از این كتاب، به وضوح حس می‌شد؛ نه به این علت كه پیش از آن كتاب دیگری نبود، بلكه بیش از هر چیز به این علت تاریخی- جامعه‌شناختی كه 7 سال پیش از آن، رویدادی كاملا اجتماعی در كشور رخ داده بود و جامعه به شدت عطش درك بهتر، عمیق‌تر و علمی‌تر آن را حس می‌كرد. انقلاب سال 57 كه تقریبا همه مردم را درگیر و در همه سطوح جامعه رسوخ كرد، دانش جامعه‌شناسی را ناگهان در مركز توجه اهالی كتاب و مطالعه و فرهنگ قرار داد. روشنفكران جوان و آنها كه در دانشگاه یا خارج از آن به سیر تحولات جامعه ایران علاقه‌مند بودند، خودآگاه یا ناخودآگاه نیاز بیشتری به مطالعه متون دقیق جامعه‌شناختی حس كردند و این تقاضا، عرضه كتاب‌های این حوزه را به سرعت بالا برد. نتیجه این فرایند، رشد قابل ملاحظه دانش جامعه‌شناسی در كشور بود كه متأسفانه، بیش از آنكه در بخش تولید باشد، در مرحله واردات متوقف ماند.واردات كتاب‌های جامعه‌شناسی اما به علت ماهیت دانشگاهی و جدی كار، خوشبختانه به سرنوشت آثار روانشناسی دچار نشد. آثار روانشناسی وارداتی، اگرچه این بخش آكادمیك را نیز دارد، اما خیلی زود به حوزه آثار عامه‌پسند و بازاری كشیده شد و هر روز بیشتر از آثار دانشگاهی فاصله می‌گیرد. اما تقریبا همه كتاب‌های جامعه‌شناسی وارداتی در طول 25سال گذشته، ماهیت جدی و علمی‌شان را حفظ كرده‌اند و تقریبا همه آنها كه این آثار را ترجمه می‌كنند، استادان صاحب اندیشه و كرسی‌اند. «مبانی جامعه‌شناسی سیاسی» یكی از آثار و «عبدالحسین نیك‌گهر» یكی از این استادان است.عبدالحسین نیك‌گهر كه حالا هشتمین دهه از زندگی‌اش را پشت سر می‌گذارد، یكی از استادانی است 15 كتاب قابل تامل و مهم در حوزه‌ی جامعه‌شناسی را ترجمه كرده است. البته كار او تنها به این 25 سال و این 15 ترجمه خلاصه نمی‌شود، اما كمیت و كیفیت آثار او در این دوره، به شكل روشنی، رشد جامعه‌شناسی را نشان می‌دهد.نیك‌گهر 2 سال پس از كتاب "پرهام"، خاطرات "ریمون آرون" را در 2 جلد منتشر كرد تا پدیده آرون را در ایران تكمیل كند. او پس از آن، كتاب‌های قابل توجهی از بزرگان جامعه‌شناسی نظیر "ماكس وبر"، "ژاك دو فرانس" و "ژان ماری گنو" را ترجمه كرد كه ویژگی بارزشان، توجه مترجم به جنبه‌های مختلف جامعه‌شناسی به جای توجه به یك نویسنده خاص است.
مبانی جامعه‌شناسی
مبانی جامعه‌شناسی سیاسیدر واقع نیك‌گهر بیش از آنكه به گرایش و علایق شخصی‌اش در این حوزه بپردازد، به نیاز جامعه توجه داشته است و ماحصل این توجه، ترجمه كتاب‌های "جامعه‌شناسی شهر"، نوشته "یانكل فیالكوف"، "جامعه‌شناسی هنر"، نوشته "ناتالی هنینك"، "جامعه‌شناسی ‌ورزش"، نوشته "ژاك دو فرانس" و حالا "جامعه‌شناسی سیاسی"، نوشته "ژان‌ایو دورماگن" و "دانیل موشار" بوده است. مبانی جامعه‌شناسی سیاسی با یك مقدمه شروع می‌شود؛ مقدمه‌ای كه در آن جامعه‌شناسی سیاسی‌ به‌عنوان یك رشته علمی مستقل و متمایز تعریف می‌شود.در این مقدمه، نویسندگان كتاب تصویری از آنچه قرار است در طول كتاب ارائه شود، ترسیم و سپس در 3 بخش و 13 فصل، همه آنچه را كه دانشجویان و علاقه‌مندان تازه‌كار این رشته لازم است بدانند، ارائه می‌كنند. چارچوب‌های فعالیت سیاسی، كنشگران زندگی سیاسی و رفتارهای سیاسی در دمكراسی، بخش‌های این كتابند كه هر یك به فصل‌های كوچك‌تری خرد شده‌اند. ازجمله بخش اول كه با حركت از كل به جزء، با مفهوم قدرت سیاسی در فصل اول آغاز می‌كند و سپس در فصل‌های دیگر، به دولت، دمكراسی، توتالیتاریسم و رژیم‌های اقتدارگرا می‌پردازد. بخش دوم نیز نقش شهروندان و احزاب سیاسی را همراه با 2 مفهوم حرفه‌ای شدن سیاست و افكار عمومی مورد بررسی قرار می‌دهد.در بخش سوم، رفتارهای انتخاباتی، جنبش‌های اجتماعی و عمل دولت زیر عنوان كلی این بخش یعنی رفتارهای سیاسی موضوع بحث نویسندگان است. به این شكل، همانطور كه از بخش‌بندی كتاب، برمی‌آید، نویسندگان كتاب، مبانی جامعه‌شناسی سیاسی و سیاست را بیشتر از 2 منظر دمكراسی و توتالیتاریسم بررسی كرده‌اند و كنش‌ها و كنشگران سیاست را در قالب این دو مفهوم مورد توجه قرار می‌دهند. از این دو، نقش توتالیتاریسم به شدت اندك است و حجم اصلی كتاب، سیاست را در بافت دمكراتیك غربی تشریح می‌كند. در بخشی از مقدمه كتاب آمده است: «كتاب بنا دارد مدخلی باشد به مهم‌ترین نظریه‌ها، به عمده‌ترین مسائل و مفاهیمی كه در این رشته مطرح شده‌اند... . به هیچ عنوان ادعای كامل بودن را ندارد، نه از لحاظ مفاهیم و مضامینی كه مطرح شده‌اند و نه از لحاظ كتاب‌هایی كه به آنها مراجعه شده است.»كتاب "مبانی جامعه‌شناسی سیاسی" را در 325 صفحه وزیری با قیمت 7800 تومان منتشر شده است.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 739]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن