واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: شاید امسال بنزین گران نشود!
به نظر می رسد که دولت هم این قضیه را متوجه شده است و با توجه به مبالغی که از درآمد حاصل از یارانه برای اصلاح قیمت ها در نظر گرفته است، امسال قصد افزایش قیمت سوخت را ندارد، و این احتمال وجود دارد که بعد از سالها قیمت بنزین و دیگر فراورده های نفتی در کشور افزایش نداشته باشد.
کد خبر: ۴۶۱۱۱۸
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۸ - 26 December 2014
قیمت حامل های انرژی یا به صورت ساده بنزین یکی از مهم ترین نگرانی ها و دغدغه های مردم است، چرا که افزایش آن به صورت مستقیم بر روی قیمت اجناس دیگر تاثیر می گذارد و به راحتی می توان تاثیرات آن را از افزایش نرخ کرایه تاکسی تا افزایش قیمت مسکن احساس کنید.
به گزارش «تابناک»، در سالهای اخیر دولت به بهانه های مختلف از جمله جلوگیری از قاچاق سوخت یا کنترل و بهینه سازی مصرف قیمت ها را افزایش داده است، اما نه مانعی برای قاچاق شده و نه مصرف سوخت در کشور کاهش داشته است، که هر کدام از آنها دلایل اقتصادی و اجتماعی مختلفی دارد.
البته طبق برنامه پنجم توسعه قیمت بنزین باید تا پایان برنامه به قیمت فوب خلیج فارس برسد، در سالهای گذشته به دلیل افزایش قیمت دلار همزمان با افزایش قیمت سوخت باعث شد تا نرخ سود هرگز به قیمت فوب منطقه نزدیک هم نشود.
به نظر می رسد که دولت هم این قضیه را متوجه شده است و با توجه به مبالغی که از درآمد حاصل از یارانه برای اصلاح قیمت ها در نظر گرفته است، امسال قصد افزایش قیمت سوخت را ندارد، و این احتمال وجود دارد که بعد از سالها قیمت بنزین و دیگر فراورده های نفتی در کشور افزایش نداشته باشد.
البته دلایل دیگری از جمله کاهش قیمت جهانی نفت نیز بی تاثیر در این ماجرا نخواهد بود، ولی برخی از مسئولا ن هنوز در این مورد به جمع بندی های لازم نرسیده اند به طوری که یک مقام مسئول در شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در گفتوگو با فارس گفت افزایش قیمت بنزین تنها یک ایده است و هنوز جمعبندی لازم در این زمینه صورت نگرفته که قرار است، پس از جمعبندیهای لازم سناریوهای مختلف را برای افزایش قیمت بنزین بررسی کنیم.
در همین رابطه علیرضا فیضبخش رئیس ستاد مدیریت سوخت کل کشور نیز گفت: ستاد سوخت برنامهای برای افزایش قیمت بنزین نداشته و بر این اساس تاکنون سناریویی از سوی این ستاد به دولت ارجاع داده نشده است.
اما برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با نظر دولت موافق نیستند و برای اینکه دولت در سال آینده با کسری بودجه مواجه نشود تنها راهکار آن را افزایش قیمت بنزین دانسته اند.
غلامعلی جعفرزاده با بیان اینکه دولت در لایحه بودجه 94 درآمد حاصل از اصلاح قیمت حاملهای انرژی را همانند سال گذشته 48 هزار میلیارد تومان پیشبینی کرده گفت: پیشبینی ما این است که در سال 93 کل درآمد حاصل از اصلاح قیمت حامل های انرژی تحقق نمییابد بنابراین 13 هزار میلیارد تومان در این زمینه کسری وجود دارد که برای جبران آن یا باید تا پایان سال جاری قیمت حاملهای انرژی به این اندازه افزایش یابد و یا این رقم در سال آینده افزایش پیدا کند که منطقیتر این است که قیمت حاملها در سال آینده به صورت پلکانی افزایش یابد.
وی با بیان اینکه در مقابل درآمد 48 هزار میلیارد تومانی هدفمندی یارانهها، 54 هزار و 300 میلیارد تومان هزینه وجود دارد افزود: بنابراین با فرض تحقق صددرصدی درآمد حاصل از اصلاح قیمت حاملهای انرژی، 6 هزار و 300 میلیارد تومان کسری وجود دارد که این عدد باید از محل ردیفهای بودجه تامین شود. بنابراین بخش مربوط به هدفمندی در لایحه بودجه هم از حیث حاملهای انرژی و هم تحقق درآمدهای ناشی از بودجه اشکالاتی دارد.
حال باید منتظر ماند و دید که مجلس تا چه میزان دست دولت را در افزایش قیمت بنزین آزاد خواهد گذاشت و آیا دولت به جمع بندی مناسب برای افزایش قیمت بنزین خواهد رسید یا امسال بر خلاف سالهای گذشته افزایشی در این زمینه نخواهد داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]