تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگر خداوند بوسیله تو یک نفر را هدایت کند برای تو بهتر است از دنیا و هر آنچه د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833643200




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

طرح مطالعاتی آمایش سرزمین استان از پروژه های محوری و کلیدی است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری البرز: طرح مطالعاتی آمایش سرزمین استان از پروژه های محوری و کلیدی است به خبرگزاری پانا:معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار البرز گفت: هدف از تدوین طرح آمایش سرزمین، توزیع بهینه جمعیت و فعالیت در سرزمینی است، به گونه ای كه هر منطقه متناسب با قابلیت ها، نیازها و موقعیت خود از طیف مناسبی از فعالیت های اقتصادی و اجتماعی برخوردار خواهد شد.
۱۳۹۳ پنج شنبه ۴ دي ساعت 16:14

خبرگزاری پانا+

به گزارش خبرنگار پانا، ذبیح الله قائمی با بیان این مطلب به ترسیم چشم انداز سندآمایش سرزمین پرداخت و گفت: در واقع  هدف كلی آمایش سرزمین، سازماندهی فضا به منظور بهره وری مطلوب از سرزمین در مقیاس منطقه ای و استانی می باشد؛ برنامه ریزی توسعه پایدار نیز ابعاد مختلف اقتصادی- اجتماعی- كالبدی، زیست محیطی و سیاسی- مدیریتی را شامل می شود كه در تمام محورهای برنامه ریزی آمایش سرزمین باید مورد توجه قرار گیرد.

قائمی در ادامه به اصلی‌ترین جهت‌گیری‌های آمایش سرزمین اشاره کرد و گفت: توسعه و تجهیز محورهای اصلی ارتباطی كشور در كریدورهای شمال ـ جنوب (در محورهای شرق، شرق میانی، مركز و غرب) و شرقی ـ غربی (در محورهای دامنه شمالی البرز، دامنه جنوبی البرز و جنوب شرقی ـ غرب و جنوب شرقی ـ جنوب غربی) به عنوان دالان‌های (كریدورهای) بین‌المللی حمل و نقل برای استفاده مناسب از موقعیت ممتاز ارتباطی كشور به عنوان محورهای اولویت‌دار در توسعه  است.

وی تحول ساختار بخش كشاورزی در جهت دستیابی به كشاورزی مدرن و رقابتی به گونه‌ای كه به رغم كاهش سهم شاغلان این بخش در كل ساختار اشتغال حد فعلی شاغلان بخش ثابت باقی بماند از دیگر ارکان آمایش سرزمین بر شمرد و گفت: زمینه‌سازی لازم برای استفاده حداكثر از ظرفیت‌ها و توان‌های محیط‌های روستایی در حفظ و نگهداشت جمعیت در این محیط ‌ها برای برقراری تعادل در الگوی استقرار جمعیت با متنوع‌سازی فعالیت‌ها در محیط‌های روستایی،ایجاد اشتغال و افزایش نقش فعالیت‌های صنعتی و خدمات قابل استقرار در محیط‌ های روستایی به طوری كه نسبت شهرنشینی و روستانشینی در افق طرح به ترتیب در حد 75 درصد و 25 درصد حاصل شود. از دیگر اولویت ها است.

جایگاه آمایش سرزمین در تدوین برنامه توسعه

وی در ادامه سخنان خود به جایگاه آمایش سرزمین در تدوین برنامه توسعه اشاره کرد و گفت: نظر به اهمیت آمایش سرزمین در امر برنامه‌ریزی توسعه، در سال‌های اخیر این موضوع مورد توجه جدی همگان و به‌ویژه اركان نظام قرار گرفته است.

قائمی ادامه داد: سیاست‌های كلی آمایش سرزمین در سال 1390 توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد و در  قانون برنامه پنجم توسعه طی مواد 181 تا 184 به امر آمایش سرزمین پرداخته شده است؛ همچنین در سیاست‌های كلی اقتصاد مقاومتی كه اخیراً توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، به "ایجاد بستر رقابت بین مناطق و استان‌ها و به‌كارگیری ظرفیت و قابلیت‌های متنوع در جغرافیای مزیت مناطق كشور" نیز تأكید شده است که خوشبختانه داشته‌‌های كشور در زمینه آمایش سرزمین قابل توجه است. تاکنون سه دوره متوالی مطالعات آمایش سرزمین در کشور انجام شده است؛ دوره اول مطالعات آمایش سرزمین در دهه پنجاه، دوره دوم مطالعات آمایش سرزمین اسلامی در دهه شصت و دوره سوم مطالعات آمایش سرزمین در دهه هفتاد صورت گرفته است.

وی گفت: در کنار مطالعات انجام شده و سیاست‌های کلی ابلاغی و تکالیف مقرر قانونی در مورد آمایش سرزمین، معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌ جمهور نیز اقدام به راه‌اندازی و تشکیل شورای آمایش سرزمین کرده است و تهیه و تصویب برنامه‌های توسعه سرزمین را در سطوح ملی، منطقه‌ای و استانی در دستور کار قرار داده است.

قائمی افزود:  از سوی دیگر، امر مطالعات آمایش سرزمین در کلیه استان‌های کشور در سال‌های اخیر جریان یافته و در برخی از استان‌ها نیز به اتمام رسیده است. بر این اساس و بر پایه راهبری معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، همه استان‌های کشور پیشنهادات خود را تحت عنوان "نظریه پایه توسعه استان" تدوین کرده‌اند. این سند مقدماتی بیان‌گر جهت‌گیری‌های راهبردی توسعه استان است که می‌تواند در مراحل تهیه برنامه راهبردی و تهیه برنامه عملیاتی، گفت‌وگوی قوی‌تر و مؤثرتری را بین بخش‌ها و استان‌ها به‌وجود آورد.

معاون استاندار گفت: در این خصوص شوراهای هماهنگی توسعه منطقه‌ای نیز شكل گرفته است و معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌ جمهور با هدف ایجاد نظام یكپارچه برنامه‌‌ریزی و مدیریت توسعه سرزمین، اقدامات وسیعی را به انجام رسانده است که از جمله آن میتوان به طراحی و ایجاد نظام ملی شاخص‌های ارزیابی توسعه اشاره کرد.
بر این اساس بانك دیدگاه‌های توسعه و دانشنامه توسعه، کتابخانه الكترونیك توسعه و بانك اطلاعات توصیفی توسعه ایجاد شده است و سامانه اطلاعات جغرافیایی راه‌اندازی و شاخص‌های ارزیابی توسعه تهیه و ابلاغ گردیده است. همچنین ژئوپرتال تمام متن باز ساترا در 31 استان و چندین دستگاه ملی نصب و راه‌اندازی شده است.

وی افزود: اكنون در کنار سه دوره مطالعات آمایش سرزمین، مطالعات فراوانی نیز توسط سایر دستگاه‌ها مانند وزارت راه و شهرسازی، وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی و ... انجام شده است و نهادسازی‌های لازم صورت گرفته است. امكانات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری  لازم  نیز توسط معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌ جمهور ایجاد شده است. معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار البرز گفت:  طرح مطالعاتی آمایش سرزمین استان البرز یکی از پروژه های محوری و کلیـدی استان است که از اواخر سال 1390 در این استان آغاز گردیـده و محصول نهـایی این مطـالعه، برنامـه ریزی توسعه ای استان میباشد که نقشه راه در زمینه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، زیست محیطی و کالبدی را در افق بلند مدت ترسیم می کند؛ در واقع این مطالعه پایه  اصلی تهیه سند توسعه استان است.

وی با اشاره به مشکلات موجود در خصوص جمع آوری اطلاعات گفت: با توجه به مشكلات ذكر شده درخصوص جمع آوری اطلاعات، مجدداً در تاریخ 30/04/93 قرارداد طرح آمایش تا پایان سال 1393 تمدید گردید كه با عنایت به مرتفع شدن بسیاری از مشكلات اجرایی امید است اجرای طرح تا پایان سالجاری به اتمام برسد.

معاون استاندار ادامه داد: پیشرفت فیزیکی طرح تا كنون، بیش از 60 درصد میباشد که 50 درصد مطالعات انجام شده به تأیید ناظر (جهاد دانشگاهی) و معاونت برنامه ریزی رسیده است.

قائمی گفت: از ابتدای تابستان تاكنون جلسات بسیاری با كارشناسان دستگاهها و مدیران استان برگزار گردیده و اهمیت طرح آمایش را یادآور گردیده ایم و خوشبختانه پس از پیگیری های بسیار مشكل اطلاعات پایه دستگاهها تا حد زیادی مرتفع گردیده و گزارش های جدیدی نیز توسط مشاور تهیه و یا اصلاح شده و در دست بررسی ناظر و كارشناسان و اساتید میباشد.

گفتنی است؛ تاکنون گزارش های متعددی تهیه شده و در دست بررسی است که تحلیل ویژگی های اقتصادی جمعیت  - تحلیل وضعیت اقلیمی – تحلیل پوشش گیاهی - ارزیابی توان اکولوژیک - سرمایه اجتماعی - تحلیل وضعیت فرهنگی استان - تقسیمات کشوری و پستی و بلندی ها – تحولات جمعیت در سه دهه گذشته – تحلیل نظام شهری استان – تحلیل نظام روستانشینی و عشایری استان - ساختار کشاورزی – ساختار صنعتی و معدنی استان – ساختار خدمات – تحلیل زمین شناسی و قابلیت¬های معدنی – منابع آب – منابع اراضی و خاك شناسی – تحلیل نظام سكونتگاهی و ساختار فضایی آن - توصیف و تحلیل پیوندهای اصلی بین سكونتگاهها در پایه آن تدوین شده است و  امید می رود با اتمام این طرح بتوانیم به توسعه ای متوازن در استان دست یابیم.  













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن