واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ دي ۱۳۹۳ (۹:۴۷ق.ظ)
وزير راه و شهرسازي اعلام كرد: اختصاص ۱۰ ميليارد تومان براي آغاز ساخت راهآهن زاهدان - بيرجند/ دو بانده شدن ۱۰۰ كيلومتر از محورهاي خراسان جنوبي وزير راه و شهرسازي با اشاره فعال شدن پروژه راهآهن چابهار به زاهدان اعلام كرد: امسال اعتبار ۱۰ ميليارد توماني براي آغاز ساخت راهآهن زاهدان به بيرجند اختصاص يافته است تا بيرجند را از يك طرف به درياي عمان و از طرف ديگر با اتصال به شبكه سراسري به سرخس و كشورهاي آسياي ميانه متصل كنيم.
به گزارش خبرگزاري موج، عباس آخوندي ديروز در يازدهمين سفر استاني هيأت دولت با حضور در جلسه شوراي اداري شهرستان طبس با اشاره به تنگناهاي مالي دولت اظهار اميدواري كرد: با بهبود روابط بينالمللي و حفظ حقوق ملت ايران و كيان دولت جمهوري اسلامي ايران بتوانيم فضايي را فراهم كنيم تا از تمام امكانات بينالمللي استفاده كنيم و اين پروژه استراتژيک و بسيار پرهزينه را به سرانجام برسانيم.
وي با اشاره به اينكه راهآهن زاهدان - بيرجند به طول حدود ۱۳۰۰ كيلومتر از مسيرهاي بسيار سخت عبور ميكند، گفت: اميدواريم با عملياتي شدن اين پروژه، آثار خوبي از دولت تدبير و اميد در فرآيند توسعه سرزمين جمهوري اسلامي ايران باقي بماند.
وزير راه و شهرسازي با بيان اينكه راهها در توسعه كشور نقش بسيار مهمي دارند و وزارت راه و شهرسازي به راههاي استان خراسان جنوبي توجه كاملي دارد، افزود: دو كريدور اصلي شمال به جنوب در كشور وجود دارد؛ يک كريدور از زاهدان به سمت مشهد امتداد دارد كه از بيرجند عبور ميكند، كريدور ديگر نيز از راور به سمت خراسان شمالي امتداد مييابد كه از طبس عبور ميكند.
آخوندي ادامه داد: طول دو كريدور مذكور حدود ۸۰۰ كيلومتر است كه در پي آنيم تا اين دو كريدور را به آزادراه تبديل كرده و دو باند رفت و دو باند برگشت براي آن ساخته ميشود.
وي افزود: با توجه به تنگناهاي مالي دولت، امكان دوبانده كردن تمام ۸۰۰ كيلومتر دو كريدور موجود در كوتاهمدت وجود ندارد، اما؛ طبق نظر رئيس جمهور قرار شد، دو بانده كردن ۱۰۰كيلومتر از اين كريدورها را در سال ۹۴ به بهرهبرداري برسانيم، بنابراين دو كريدور شمال جنوب كشور بسيار حائز اهميت هستند كه ميتواند براي توسعه اقتصاد منطقه هم از جهت ايمني مسافر و هم از جهت سهولت انتقال بار، بسيار مفيد باشد.
آخوندي بر ارتقاي كيفيت جادههاي كريدورهاي شرقي و غربي كشور نيز تأكيد كرد و افزود: البته تنگناهاي مالي دولت بسيار زياد است، اما؛ اين اقدامات را به تدريج در دستور كار خود قرار ميدهيم.
وي با بيان اينكه تمركز ما توسعه كريدورهاي شمال جنوب و از طرفي بهسازي راههاي موجود كشور است، اظهار كرد: در جهت بهسازي راهها تلاشهاي بسيار خوبي صورت گرفته به طوري كه ميزان اعتبار سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي را در سال جاري بيش از ۱۰۰ درصد افزايش داديم و حدود دو هزار و ۵۰۰ ميليارد تومان براي راهداري و ارتقاي كيفيت راههاي موجود اختصاص داديم، اين ميزان در سال گذشته حدود ۱۲۰۰ ميليارد تومان بود كه اميدواريم با هماهنگي مجلس بتوانيم اعتبارات مربوط به توسعه راههاي جادهاي و ريلي را افزايش دهيم.
وزير راه و شهرسازي با بيان اينكه بخش عمدهاي از مواد معدني گرانقيمت و پرمصرف جهان در طبس توليد ميشود، ادامه داد: شهرستان طبس فارغ از مسئله كمبود آب، به لحاظ جغرافيايي موقعيت بسيار خوبي دارد.
همچنين شهرستان طبس و استان خراسان جنوبي سرمايه انساني ارزشمندي دارد، ضمن آنكه ذخيره فرهنگي- تاريخي اين منطقه از همه ذخاير موجود آن ارزشمندتر است.
وي طبس را به عنوان كهندژ ايران نام برد و افزود: اين منطقه يكي از منابع ميراث فرهنگي و سرمنشأ بخش عمده توليد دانش و توسعه نوين ايران است كه هموطنانمان از خدمات و دانش بزرگان اين سرزمين چه در حوزه علوم قديم و چه در حوزه علوم جديد و مدرن دنيا بهرهمند شدهاند، بنابراين از جهت بهرهاي كه از دانشمندان اين منطقه بردهام، همواره به اين شهرستان و اين خطه حس تعلق دارم و خودم را مديون به تاريخ اين منطقه ميدانم.
آخوندي افزود: خوشبختانه استراتژي دولت تدبير و اميد ايجاد تعامل سازنده و مثبت در سطح بينالمللي و ملي است و اگر بخواهيم از همه منابع طبيعي و انساني اين منطقه استفاده كنيم، قاعدتا ارزش افزوده چند برابري در سطح جهان خواهيم داشت، اما؛ اگر قرار باشد اين امكانات در منطقه محدود باشد نميتوانيم از آنها به نفع مردم استفاده كنيم.
وي با تأكيد بر اينكه رويكرد دولت تدبير و اميد تعامل سازنده با جهان و ارتباط با ديگر كشورها، توسعه تجارت، رونق اقتصاد و افزايش روابط فرهنگي است، اظهار كرد: بايد بتوانيم امكانات ايران را در سواحل مكران توسعه دهيم به همين دليل سرمايهگذاريهاي خوبي در چابهار انجام ميشود، البته اين سرمايهگذاريها تنها در حوزه چابهار نيست بلكه براي اينكه بتوانيم يک كريدور شمالي جنوبي از چابهار به سمت شمال داشته باشيم، بايد امكان ارتباط جادهاي و ريلي بين درياي عمان تا شمال آسياي ميانه به سمت چين و روسيه برقرار كنيم كه در يک سال گذشته اتفاقات خوبي در اين زمينه رخ داده است.
وي ادامه داد: خوشبختانه با توجه به ارتباط خوبي كه طبس با استانهاي يزد، اصفهان و كرمان دارد و همچنين رويكرد دولت تدبير و اميد به توسعه گردشگري، اميدواريم بتوانيم امكان ارتباط با اين منطقه را تسهيل كنيم.
وزير راه و شهرسازي ضمن تشكر از نمايندگان مجلس براي حمايت از طرحهاي توسعهاي حوزههاي جادهاي٬ ريلي٬ دريايي و هوايي گفت: عليرغم همه تنگناهاي مالي، موضوعات مربوط به حوزه راه و شهرسازي طبس را پيگيري كرده و ساير درخواستها در حوزههاي ديگر را به هيئت دولت منتقل خواهم كرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]