تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فال بد زدن شرك است و هيچ كس ازما نيست مگر اين كه به نحوى دستخوش فال بد زدن مى شود، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825953441




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا وقت آن نرسیده مسئولان «کتاب انتقاد از خود» را بنویسند؟ |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آیا وقت آن نرسیده مسئولان «کتاب انتقاد از خود» را بنویسند؟
از کارهایی که نباید انجام می دادند و انجام دادند.از کارهایی که انجام ندادند و باید انجام می دادند. از تصمیم های سرنوشت سازی که گاهی به خطا گرفته شد و بر سرنوشت یک نسل و یک کشور تاثیر گذاشت و از کارهایی که به خوبی انجام دادند و دیگران آن را ادامه ندادند و باز هم مردم،تحت تاثیر قرار گرفتند.
کد خبر: ۴۶۰۶۵۱
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۲ - 24 December 2014


انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی در دهه چهارم حیات خود به سر می برد و در این سالهای بیش از سی سال مسئولان مختلفی اداره قوای سه گانه و نهادی مختلف تاثیر گذار را بر عهده داشته اند و هر کدام در زمان خود خدمات فراوانی را ارائه کرده اند. خدماتی که گاه بر اساس اهداف آنان، در منظومه کلان جمهوری اسلامی و منافع مردم به ثمر نشسته و گاه هم اگر چه زحمت هایی برای خدمات کشیده شده اما،به دلایلی به ثمر ننشسته است. 

به گزارش «تابناک»، در خلال این سالها،کشور روسای قوای مختلفی را به خود دیده است،روسای مجلس مختلف، روسای قوه قضائیه و نیز روسای جمهور و به تبع آنان در پست های پایین تر از سران،مسئولان سازمان ها و نهاد های مختلف که هر کدام در چارچوب سیاست های خاص دولت ها یا مجالس و... به ایفای نقش پرداخته اند و کارهایی را انجام داده اند که بنا بر ماهیت فعالیت های انسانی ترکیبی از کارهای صحیح و خطا بوده است.کارهایی صحیحی که در پیشبرد منافع مردم و نظام، موثر واقع شده اند و عملکرد های خطایی هم که در توقف و یا آسیب زدن به منافع مردم و نظام، تاثیر داشته اند. 

اکنون پس از سالها و در دورانی که ثبیت نظام را پشت سر گذاشته ایم،همه این مقامات و مسئولان، خود به راحتی می توانند دوران مسئولیت خود را به قضاوت بنشینند و از کارآمدی ها و ناکارآمدی ها خود بگویند. از کارهایی که نباید انجام می دادند و انجام دادند.از کارهایی که انجام ندادند و باید انجام می دادند. از تصمیم های سرنوشت سازی که گاهی به خطا گرفته شد و بر سرنوشت یک نسل و یک کشور تاثیر گذاشت و از کارهایی که به خوبی انجام دادند و دیگران آن را ادامه ندادند و باز هم مردم،تحت تاثیر قرار گرفتند. 

فایده خود انتقادی در اولین مرحله آن این است که مردم متوجه خواهند شد که با مسئولان و سیاستمدارانی با شهامت طرف هستند که در حالی که در قید حیات هستند،خود به اشتباهات احتمالی خویش معترف هستند و این اشتباهات و خطاهای دوران مسئولیت خود را برای مسئولین فعلی و آینده، باز گو می کنند تا هم چون چراغی، مسیر را برای عمل آنان در سالهای آینده روشن کند. 

آنچه تا کنون در ایران مشاهده شده است نه خود انتقادی،بلکه انتقادی یک نفر بر دیگری و یا یک جناح بر جناح دیگری بوده است.انتقاداتی که با انگیزه های سیاسی مشخص صورت می گیرد و شخص یا گروه مورد انتقاد هم با گارد بسته و در جهت مقابله به مثل و انتقام رفتار می کند ودر این میان هم درست و خطای عملکرد ها هم نه تنها مشخص نمی شود،بلکه عملکردها مبهم تر و  غیر شفاف تر خواهد شد. 

مزیت خود انتقادی این است که مسئولانی که این کار را انجام می دهند،خود آزادانه و از سر آزادگی از دوران خود سخن می گویند و با شهامت نه تنها مسئولیت پذیری خود را در قبال عملکرد احیانا اشتباه گذشته خود را نشان می دهند، بلکه علاوه بر این،مسئولیت خود را در قبال نسل های آینده را هم می پذیرند تا در آینده مسئولان از عملکرد ها و تصمیمات اشتباهی که در طول بیش از سی سال گذشته انجام شده،حذر کنند و با کمترین اشتباه ممکن،مسیر آینده کشور را بسازند. 

انتقاد از خود، علاوه بر شهامت، ایثار هم لازم دارد.بالاخره اشتباه و اعتراف هر مسئولی بر اشتباهات و ناکارآمدی های دوران مسئولیت،مورد سوء استفاده رقبا قرار خواهد گرفت.به ویژه اینکه هر مسئولی در گذشته ممکن است در رقابت های آینده قدرت نیز، قصد مشارکت داشته باشد.لذا منطق سیاست حکم می کند که از دادن بهانه به دست رقبا و مخالفان خودداری کند. اینجاست که افرادی که دل در گرو کشور دارند،می تواند با از خود گذشتگی و چشم پوشی از منافع کوتاه مدت،حیات بلند مدت یک ملت را تا حد امکان از خطا و اشتباه در امان نگه دارند. 

تردیدی نیست که فضای سیاسی و به ویژه رسانه ای هم باید با رویکردی منطقی و با سلامت به استقبال چنین رویکردی بروند. خود انتقادی مسئولان از دوران مسئولیت شان اگر با واکنش منطقی و حسن نیت دیگر مسئولان و رسانه ها مواجه شود،دریچه ای نو، برای ارتقاء وضعیت کشور و پیشبرد منافع مردم خواهد بود. 

خود انتقادی مسئولان اگر های زیادی دارد. اگر آن مسئولان بخواهند و اگر رقبا و رسانه های بگذارند!  
 













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن