واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ دي ۱۳۹۳ (۹:۹ق.ظ)
سياست روز: فرداي انتخابات
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه سياست روز چنين نوشت:
هيئت عالي مستقل انتخابات تونس نتايج دور دوم انتخابات رياست جمهوري اين کشور را اعلام کرد که بر اين اساس «باجي قائد السبسي» از حزب نداي تونس با بدست آوردن ۵۵.۶۸ درصد آرا رئيس جمهور اين کشور شد.
براساس اعلام هيئت عالي مستقل انتخابات منصف المرزوقي رئيس جمهور کنوني تونس نيز توانست ۴۴ درصد آرا را بدست آورد. ميزان مشارکت در انتخابات هم عددي بالغ بر ۶۰ درصد اعلام شد.
با توجه به نتايج انتخابات تونس السبسي مامور عهده دار پست رياست جمهوري تونس مي شود. اين انتخابات در حالي برگزار شد که در باب آن چند نکته قابل توجه است. نخست آنکه ميزان مشارکت ۶۰ درصدي مردمي نشان از بلوغ سياسي مردمي دارد که در سال ۲۰۱۱ براي پايان دادن به ديکتاتوري بن علي قيام کردند و در طول ۳ سال گذشته با حضور در چندين انتخابات تلاش نموده اند تا مشارکتي فعال در تعيين سرنوشت کشورشان داشته باشند.
دوم آنکه رسانه هاي غربي و عربي تلاش دارند تا راي مردم به السبسي را نشانه بازگشت تونس به دوران بن علي و شکست قيام مردم عنوان دارند. اين در حالي است که مواضع و رفتارهاي السبسي نشان مي دهد که نه وي و نه حزب نداي تونس به دنبال اجراي چنين طرحي نمي باشند چنانکه وي بر عدم تشکيل دولت با وزراي دوران بن علي تاکيد کرده است. حزب نداي تونس صرفا از نظر نگرش ديني با جريان هاي اسلامي تفاوت هايي دارد و در کارکرد چندان تفاوتي با آنها در اجراي مطالبات مردمي ندارد.
راي مردم به السبسي نه به دليل تمايل مردم براي بازگشت به دوران بن علي بلکه به دليل ناتواني جريان هايي مانند النهضه در تحقق مطالبات مردمي بوده است. مردم تونس با حضور در انتخابات اين امر را مورد تاکيد قرار داده اند که به دنبال مطالبات خود از دولتمردان جديد هستند. توجه به مسائل اقتصادي، فاصله گرفتن از کشورهاي غربي و عربي مداخله گر در امور تونس، احياي روابط با سوريه، عدم رويکرد به رژيم صهيونيستي و... از جمله مهمترين مطالبات مردم تونس از دولت جديد است.
مردم تونس با سرنگون سازي بن علي و نيز عدم رويکرد به جريان هايي که در سه سال اخير در راس حاکميت تونس بوده اند اين امر را مورد تاکيد قرار داده اند که براي آنها فرد يا جناح سياسي اهميتي ندارد بلکه به دنبال تحقق اهداف قيام خود هستند. حزب نداي تونس و شخص السبسي نيز بايد به اين امر آگاه باشند که در صورت عدم حرکت در مسير مطالبات مردم در انتخابات آينده از صحنه حذف خواهند شد.
بر اين اساس مي توان گفت که نتيجه انتخابات تونس نه بازگشت به دوران بن علي بلکه مرحله ديگري از تکامل سياسي مردم تونس است که السبسي و حزب نداي تونس نيز فرصتي يافته اند تا در چارچوب مطالبات مردم گام بردارند در غير اين صورت آنها نيز گزينه اي جز کناره گيري از قدرت راهي در پيش نخواهند داشت.
نويسنده:علي تتماج
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]