محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842483664
اختصاص 32 درصد زندانيان جرايم گروهي به مواد مخدر
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اختصاص 32 درصد زندانيان جرايم گروهي به مواد مخدر
چند روز پيش مديركل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر نرخ شيوع مصرف مواد در ميان دانشجويان را 2.5 درصد اعلام كرد.
نویسنده : محمدرضا هاديلو
چند روز پيش مديركل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر نرخ شيوع مصرف مواد در ميان دانشجويان را 2.5 درصد اعلام كرد. بر اساس گفتههاي اين مسئول، دختران دانشجو بيشتر به سمت مصرف مواد محرك و دانشجويان پسر به مواد سنگين مثل هروئين و شيشه گرايش پيدا كردهاند. اين در شرايطي است كه مديركل دفتر پيشگيري بهزيستي كشور نيز گفته، سن اعتياد در كشور تا زير سن بلوغ پايين آمده كه وفور مواد مخدر، نبود اشتغال و بالا رفتن تجملگرايي و... در جامعه بر اين موضوع تأثير مستقيم دارد.
بر اساس آمارهاي رسمي، در ايران بيش از 2ميليون معتاد وجود دارد كه يك ميليون و 200 هزار نفر معتاد واقعي و 800 هزار نفر به صورت تفنني مصرفكننده انواع مواد هستند. البته اين آمار جدا از موارد استفاده از سيگار، قليان و ديگر مواد است كه اكثراً در سن 25 تا 39 سالگي مصرف ميشود.
اعتياد دومين عامل مرگ و ميرها
هر از گاهي اخباري در مورد تعداد و سن معتادان كشور منتشر ميشود كه در صورت صحت، يك فاجعه به شمار ميآيد. اخباري مانند اينكه ايران داراي پايينترين سن اعتياد در جهان است. اگر اين مسئله درست باشد حتماً بخشي از معتادان را نوجوانان تشكيل ميدهند كه در اين صورت طبيعتاً پاي دانشآموزان نيز به اين بازي كثيف باز ميشود.
گفته ميشود كه نزديك به ۱۶ درصد از معتادان كشور را جوانان زير 20سال تشكيل ميدهند كه ساخت سني كشور و درصد بالاي جوانان و نوجوانان آن، بر نگرانيها درخصوص پنهان ماندن ابعاد اين آسيب اجتماعي ميافزايد.
يكي از بزرگترين مشكلاتي كه پليس هم به شدت نسبت به آن ابراز نگراني كرده، اين است كه مواد مخدر صنعتي به راحتي و در هر مكان كوچكي با كمترين امكانات و با سرعت بالا قابل استعمال است. بيبو بودن برخي از آنها موجب شده حتي بعضي از جوانان بتوانند در منزل و به دور از چشم والدين خود در پشت بام يا دستشويي به مصرف اين مواد بپردازند. همين مسئله موجب شده دبير همايش كشوري سلامت روان اعلام كند در حالي كه 60 درصد نوجوانان و جوانان بر اثر فشار همسالان خود به سمت مواد اعتيادآور گرايش پيدا ميكنند، بيش از 55 درصد از والدين بعد از گذشت پنج سال تازه متوجه اعتياد فرزند خود ميشوند.
محمودرضا هاشمورزي(روانشناس) بيشترين گروه سني درگير با بيماري اعتياد را 15 تا 40 سال اعلام كرده و ميگويد:«اين بدان معناست كه نسل جوان و نوجوان ما كه نسلي پويا، فعال و سازنده در عرصه توليد علم، توسعه اقتصادي و اجتماعي است، در معرض خطر اعتياد هستند.»
آمارها ميگويند از سال 1373 تا شش ماهه اول سال جاري 47 هزار و 277 نفر از بهترين منابع انساني كشور براثر سوءمصرف مواد جان دادهاند، يعني به طور ميانگين روزانه هفت نفر بر اثر سوءمصرف مواد مخدر ميميرند.
اين در شرايطي است كه از دهه 80، دومين عامل مرگ و ميرهاي غيرطبيعي پس از تصادفات، به مرگهاي ناشي از سوء مصرف مواد مرتبط بوده است.
كمبود اعتبار در حوزه پيشگيري
به عقيده روانشناسان، اگر قرار باشد اعتياد را يك بيماري در نظر بگيريم، در آن صورت اين بيماري هم به مانند ساير بيماريهاي مزمن نياز به درمان طولانيمدت دارد و وقتي فرد معتاد تحت مراقبت طولاني مدت قرار گيرد، ميتوان او را تا حد زيادي كنترل كرد و در طولانيمدت گروهي از معتادان درمان ميشوند و به آغوش خانواده خود باز ميگردند.
اما مشكل در مورد افرادي كه اعتيادشان را ترك ميكنند اين است كه بخشي از اين افراد بعد از دوران بهبودي كوتاه مدت مجدداً به سمت مصرف مواد كشيده ميشوند كه روانشناسان اين امر را به طبيعت بيماري و نبود يا كمبود حمايتهاي رواني و اجتماعي، كمبود اعتبار براي بازتواني افراد و رها شدن فرد پاك شده به حال خودش ميدانند.
در همين راستا يكي از مواردي كه قرار بود براي شناسايي معتادان و تحت كنترل قرار دادن آنها صورت گيرد، توزيع داروهاي درمان اعتياد نظير متادون از طريق داروخانهها بود كه با گذشت زمان، چنين به نظر ميرسد كه اجراي اين طرح به مشكل خورده و نميتوان نتيجه مطلوبي براي آن متصور بود.
رئيس اداره پيشگيري و درمان سوءمصرف مواد مخدر وزارت كشور در مورد اين طرح و علل اجرايي نشدن آن ميگويد: «اين بحث از جمله بحثهايي بود كه به صورت كارشناسي با چارچوب يك عنوان كليتر تحت عنوان ساماندهي مراكز در وزارت كشور در كنار ساير پيشنهادات مطرح شد و فعلاً در بحث كارشناسي بيشتر است و هنوز در اين مورد تصميم قطعي گرفته نشده است.»
عليرضا نوروزي در رابطه با درگيري ادارات با معضل اعتياد نيز با اشاره به اينكه پيشگيري در محيط اداري عمدتاً از طريق سند جامع پيشگيري در كشور بر عهده دستگاههاي ديگر بوده و وزارت بهداشت نيز برنامههاي پيشگيري در محيط كار را با برنامههاي آموزشي و مهارتآموزي اجرا ميكند و اين برنامهها در صورت حمايت ميتواند تقويت شود، ادامه ميدهد:«براي افراد مبتلا به اين بيماري در محيط اداري اين امكان وجود دارد كه از طريق هر سازماني كه ارجاع شوند، به آنها در مراكزي كه در وزارت بهداشت فعال هستند، خدمات درماني ارائه شود.»
در حال حاضر در اداره پيشگيري و درمان سوء مصرف مواد وزارت كشور، قرار است در حوزه پيشگيري از اعتياد همسو با منابع بينالمللي علاوه بر برنامههايي كه وجود دارد، دو برنامه فرزندپروري و غربالگري و مداخلات مختصر نيز مورد توجه قرار گيرد.
البته با توجه به منابع موجود، در گام نخست به ازاي هر 30 تا 50 هزار نفر جمعيت از يك كارشناس سلامت روان استفاده ميشود و در آينده، متناسب با افزايش و تبديل شدن به نياز جمعيت و افزايش تقاضا از تعداد بيشتري كارشناس سلامت رفتاري استفاده خواهد شد.
به گفته رئيس اداره پيشگيري و درمان سوء مصرف مواد وزارت كشور يكي از بزرگترين مشكلات اين اداره، تأمين نشدن اعتبارات مورد نياز است.
نوروزي ميگويد:«قسمت زيادي از نقص برنامه در ضعف نرمافزاري در سيستم است ولي يكي ديگر از ابعاد تقويت برنامهها در اعتباري است كه نسبت به سال 92 ثابت باقي مانده است و اميدواريم در سال 94 اعتبارات بيشتري در حوزه پيشگيري از مواد مخدر از طريق ستاد مبارزه با مواد مخدر جذب شود.»
اين مسئول ادامه داد:«همچنين اعتبارات غيرمستقيمي را وزارت بهداشت در حال حاضر در حال تعهد است و آن هم بحث اعتياد در نظام مراقبتهاي بهداشت درمان اوليه و برنامههاي پيشگيرانه است كه اميدواريم در قالب طرح تحول سلامت كه اجرا ميشود، فعاليتهايي از سوي مراكز بهداشتي درماني انجام شود.»
زنان 9درصد معتادان
58 درصد از معتادان ايران زير 34 سال سن دارند و در اين ميان، زنان نيز به مصرف مواد مخدر گرايش پيدا كردهاند، به طوري كه حدود 9 درصد از افرادي كه جذب مواد مخدر ميشوند، زنان هستند.
اينها صحبتهاي مديركل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر رياست جمهوري است كه با اشاره به آخرين وضعيت مصرف مواد در جامعه ايران ميگويد:«متأسفانه حدود 21 درصد از افراد باسواد كه ليسانس و بالاتر از آن هستند، به گروه مشتريان مواد مخدر پيوستهاند. از همه خطرناكتر، گرايش درصد بيشتر متأهلان در حوزه اعتياد نسبت به مجردان است.»
حميد صرامي در مقايسه استانها از نظر قرار گرفتن در معرض آسيب اعتياد اظهار ميدارد:«12استان در بين 31 استان كشور در اين زمينه وضعيت نامناسبي دارند.»
اين مسئول با اشاره به آمار زندانيان مخدر ميگويد:«در آخرين آمار آمده است كه بيش از 4 ميليون نفر در 34سال گذشته وارد زندان شدهاند. اگر نفرات تكراري را هم در نظر بگيريم، 32 درصد از زندانيان كل جرايم گروهي، اختصاص به مواد مخدر داشته است.»
مديركل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر ميافزايد:«بايد توجه داشت مقوله مواد مخدر كه دغدغه بيش از 92 درصد مردم ايران شده است، امروز در حوزه جرايم به عنوان عامل اصلي جرايم شناخته ميشود و 25 درصد از قتلهاي عمد با اين موضوع ارتباط دارند. متأسفانه بيش از 10 ميليون نفر از همسران و فرزندان آن يك ميليون و 325 هزار نفر معتاد كشور، دغدغه روزمره اعتياد را دارند و هر لحظه ممكن است يك همسر شيشهاي، فرزند يا همسر خود را به قتل برساند.»
صرامي اظهار ميكند:«موضوع اقتصاد مواد مخدر با سرانه 2 هزار ميلياردي و سود 600 ميليارد دلار در سال، خسارتهاي عظيمي را به كشور وارد كرده است.
در تحقيقي كه در سال 83 داشتيم مشخص شد كه 10 هزار ميليارد تومان خسارت به دليل هزينهها و برخوردها و حتي مصرف مصرفكنندگان مواد مخدر به اقتصاد ملي كشور وارد شده است. در هزينههاي مواد مخدر، پديدهاي به نام قتل هم اندازهگيري شده است كه به جز از دست رفتن جان انسانها، بايد مورد توجه قرار بگيرد.»
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]
صفحات پیشنهادی
مدیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ریاست جمهوری: خراسانجنوبی 6 درصد از کشفیات موادمخدر کشور را به خود اختصاص داد
مدیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ریاست جمهوری خراسانجنوبی 6 درصد از کشفیات موادمخدر کشور را به خود اختصاص دادمدیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ریاست جمهوری گفت در سال جاری 6 درصد از کشفیات موادمخدر کشور مربوط به خراسان جنوبی است به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند علیرضا اکبرشاهی ظهردادستان عمومی و انقلاب بجنورد: 55 درصد از زندانیان مرتبط با مواد مخدر هستند
دادستان عمومی و انقلاب بجنورد 55 درصد از زندانیان مرتبط با مواد مخدر هستنددادستان عمومی و انقلاب بجنورد گفت هم اکنون55 درصد از زندانیان مرتبط با مواد مخدر هستند که این یک آسیب جدی است به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد مسلم محمد یاران عصر امروز در جمع مردم در مسجد کوی شهید محدثیفرمانده پلیس «نیمروز» در گفتوگو با فارس خبر داد قاچاق ۵۰ درصد مواد مخدر از «نیمروز» به ایران؛ فعالیت شدید ماف
فرمانده پلیس نیمروز در گفتوگو با فارس خبر دادقاچاق ۵۰ درصد مواد مخدر از نیمروز به ایران فعالیت شدید مافیا در مرزهافرمانده پلیس ولایت نیمروز در جنوب شرق افغانستان اعلام کرد حدود ۵۰ درصد مواد مخدر افغانستان از طریق این ولایت به ایران قاچاق میشود «قسیم جنگلباغ&raqمحمدجواد لاریجانی در گفتوگو با فرانس24: به دنبال تغییر قانون اعدامهای مرتبط با جرایم مواد مخدر هستیم/ امیدو
محمدجواد لاریجانی در گفتوگو با فرانس24 به دنبال تغییر قانون اعدامهای مرتبط با جرایم مواد مخدر هستیم امیدواریم از خبرنگار واشنگتن پست رفع اتهام شود دبیر شورای حقوق بشر کشورمان بحران انسانی در منطقه را ناشی از سیاستهای اشتباه آمریکا و متحدان اروپاییاش دانست به گزارش نامه نیجواد لاریجانی خبر داد:کاهش82درصدی اعدام مجرمان مواد مخدر در آینده
جواد لاریجانی خبر داد کاهش82درصدی اعدام مجرمان مواد مخدر در آینده جامعه > قضایی - میزان خبر داد دبير ستاد حقوق بشر ايران بحران انساني در منطقه را ناشي از سياستهاي اشتباه امريكا و متحدان اروپايياش دانست محمدجواد لاريجاني در گفتوگو با فنرخ شیوع اعتیاد به مواد مخدر در کشور2.65درصد است
نرخ شیوع اعتیاد به مواد مخدر در کشور2 65درصد است ساری-ایرنا-مدیر کل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری گفت بر اساس آخرین تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد که نرخ شیوع اعتیاد به مواد مخدر در جمعیت بین سنین 15تا 64 سال کشور2 65درصد معادل یک میلیون 325هزار نفر است-تلاش قوه قضاییه برای تغییر قانون اعدامهای مرتبط با جرایم مواد مخدر
نبض سیاست تلاش قوه قضاییه برای تغییر قانون اعدامهای مرتبط با جرایم مواد مخدر محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در گفتوگویی با شبکه فرانس 24 درباره شمار اعدامها در ایران گفت هیچکس دوست ندارد شمار اعدامها بالا باشد این موضوع غمباری است که ما شاهد شمارجرائم در يزد كاهش 24 درصدي داشته است/ كشف 2100 كيلو مواد مخدر -
سرهنگ كاكاوند جرائم در يزد كاهش 24 درصدي داشته است كشف 2100 كيلو مواد مخدر شناسهٔ خبر 2447989 سهشنبه ۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۲ استانها > یزد يزدـ فرمانده انتظامي استان يزد از كاهش 24 درصدي جرائم در استان يزد در آذرماه گذشته خبر داد و گفت تلاش پليس استان و همكاري و همراهي مردم ازقائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور خبر داد اختصاص بودجه به منظور تجهیز مراکز نگهداری معتادین استان قم
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور خبر داداختصاص بودجه به منظور تجهیز مراکز نگهداری معتادین استان قمقائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور از اختصاص بودجه به منظور تجهیز مراکز نگهداری معتادین استان قم خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از روابط عمومی استانداری قمقاچاق ۵۰ درصد مواد مخدر از «نیمروز» به ایران |اخبار ایران و جهان
قاچاق ۵۰ درصد مواد مخدر از نیمروز به ایران فرمانده پلیس ولایت نیمروز در جنوب شرق افغانستان اعلام کرد حدود ۵۰ درصد مواد مخدر افغانستان از طریق این ولایت به ایران قاچاق میشود کد خبر ۴۵۶۳۷۸ تاریخ انتشار ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۴ - 08 December 2014 فرمانده پلیس ولایت نیمروز در جنوب شافزايش 42 درصدي كشفيات سرقت در دورود/ کشف 125کيلو گرم مواد مخدر در بروجرد
۱۰ آذر ۱۳۹۳ ۱۹ ۲۰ب ظ اخبار نيروي انتظامي لرستان افزايش 42 درصدي كشفيات سرقت در دورود کشف 125کيلو گرم مواد مخدر در بروجرد فرمانده انتظامي دورود از افزايش 42 درصدي كشفيات سرقت در چهار ماهه اخير نسبت به مدت مشابه سال گذشته در اين شهرستان خبر داد به گزارش خبرگزاري موج سرهنگ هدکشفیات مواد مخدر در خراسان شمالی 55درصد افزایش یافت
کشفیات مواد مخدر در خراسان شمالی 55درصد افزایش یافت بجنورد-ایرنا- فرمانده نیروی انتظامی خراسان شمالی گفت کشفیات مواد مخدر در هشت ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال 55درصد افزایش یافت به گزارش ایرنا و به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان شمالی سرهنگ پاسدار علیرضا مظاهریقائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور: 26 درصد معتادان کشور از مواد مخدر صنعتی استفاده میکنند
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور 26 درصد معتادان کشور از مواد مخدر صنعتی استفاده میکنندقائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور استفاده از مواد مخدر صنعتی را یکی از مشکلات اساسی ایران دانست و عنوان کرد 26 درصد معتادان کشور از مواد مخدر صنعتی استفاده میکنند به گزارش خبرگافزایش 10 درصدی مرگ ناشی از سوء مصرف مواد مخدر در آذربایجانشرقی
تبریز افزایش 10 درصدی مرگ ناشی از سوء مصرف مواد مخدر در آذربایجانشرقی مدیرکل پزشکی قانونی آذربایجانشرقی گفت در هشت ماهه سالجاری 74 نفر بر اثر سوء مصرف مواد در استان جان خود را از دست دادند که 4 نفر از این تعداد زن بودند به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز به نقل از روابطمدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفتوگو با فارس هشدار داد ۲.۵ درصد دانشجویان مواد مخدر
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفتوگو با فارس هشدار داد۲ ۵ درصد دانشجویان مواد مخدر مصرف میکنند افزایش مصرف مواد محرک بین دانشجویان دختر زنگ خطر الگوی مصرف چندمادهایمدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر نرخ شیوع مصرف مواد مخدر در دانشجویقائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر/ ۲ با تصمیم وزارت بهداشت برای با تعطیلی مراکز ترک اعتیاد خصوصی مخالف
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ۲با تصمیم وزارت بهداشت برای با تعطیلی مراکز ترک اعتیاد خصوصی مخالفیم تعطیل ۸۳۳ کمپ ترک اعتیاد غیرمجاز افزایش انتقال جنسی ایدز به ۳۶ درصدقائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر از تحت درمان بودن ۵۷۲ هزا رمعتاد در کشور و افزایش انتقال جافزایش 51 درصدی متلاشیشدن باندهای مواد مخدر در سمنان
سهشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۵ فرمانده انتظامی استان سمنان با اشاره به اهتمام ماموران نیروی انتظامی استان در مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر گفت در سال جاری متلاشی کردن باندهای مواد مخدر نسبت به مدت مشابه 51 درصد رشد داشته است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها