واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ دي ۱۳۹۳ (۱۳:۲۹ب.ظ)
زندگي نباتي خودروسازان همان صنايع خودروسازي مونتاژ است / انتقال دانش تنها راه جهش خودروسازان عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس گفت: شروع همکاري هاي دوجانبه با خودروسازان بزرگ دنيا و انتقال دانش و تکنولوژي اين شرکت ها، تنها را برون رفت خودروسازان از زندگي نباتي فعلي است.
مجيد منصوري بيدکاني، عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس در خصوص رشد صنعت خودروسازي کشور و تاثيرات تحريم ها بر اين حوزه به خبرنگار خبرگزاري موج اظهارکرد: متاسفانه تعداد محدودي از خودروهاي ساخت داخل، داراي توليد بومي 80درصدي هستند و بسياري از محصولات ديگر وابسطه به واردات کشورهاي ديگر است.
وي ادامه داد: در شرايط شدت تحريمي که بر اقتصاد کشور تحميل شد، گفته مي شد که صنايع خودروسازي ما بومي هستند اما تحريم ها تاثير به سزايي بر صنايع خودرويي کشور داشتند که توليدات ما را با مشکلات فراواني رو به رو کرد؛ در بخش هايي نظير قطعات حساس الکترونيکي و... که توان توليد داخل وجود ندارد، نبود اين قطعات باعث رشد بي سابقه خودروها در کشور شد.
نماينده مردم در خانه ملت با اشاره به اين که چگونه بايد خودروساز واقعي شويم، گفت: يکي از راه هاي حرکت رو به جلوي صنايع خودروسازي مي تواند همکاري هاي دوجانبه با شرکت هاي بزرگ خارجي باشد که از تجربيات، دانش اين شرکت ها استفاده کنيم و در توليد نيز شريک شويم.
عضو فراکسيون اصولگرايان رهروان ولايت مجلس افزود: اگر بخواهيم براي رشد و ارتقاي خودروسازي ها، به صورت انفرادي با شرکت هاي بزرگ خودروساز فعال شويم، نمي توان توفيقي کسب کرد.
منصوري با تاکيد بر نياز کشور به انتقال دانش و تکنولوژي هاي شرکت هاي بزرگ تصريح کرد: در انتقال تکنولوژي، سرعت حرف نخست را مي زند به اين معنا که بايد با شرکتي مثل جنرال موتور وارد مذاکره شويم که تمامي اجزاي يک خودرو را خود توليد مي کند يا اين که بخواهيم با شرکت هايي نظير آئودي و... کار کنيم که هر بخش از قطعات خودروهاي آن شرکت توسط شرکتي ديگر توليد مي شود و در کارخانه اصلي سرهم مي شود، مذاکره شويم.
عضو کميسيون صنايع و معادن کشور درخصوص اين دو راه نيز گفت: اگر به صنعت خودروسازي کره، نگاه کنيم، در مي يابيم که کره به جاي آن که با خودروسازها قرارداد منعقد کند، روي به استفاده از توانمندي هاي افراد پيشکسوت صنعت خودروسازي آورده است تا ضمن انتقال تکنولوژي، به نيروهاي خود نيز آموزش متناسب با بهترين هاي روز را ارائه کند.
وي با انتقاد از روش هاي در پيش گرفته صنايع خودروسازي در کشور، متذکر شد: صنايع خودروسازي در کشور بايد به سمت و سويي حرکت کند که از اين عقب ماندگي رهايي يابيم، نبايد که هميشه خودمان يک محصول يا کالايي را کشف و توليد کنيم؛ زماني که در خصوص موتور و گيربکس در دنيا بهترين ها وجود دارد بايد به سمت انتقال دانش و نکنولوژي حرکت کرد تا با صرفه جويي در زمان، اين عقب ماندگي در توليد خودرو را جبران کنيم.
وي افزود: حتي در دين ما هم الگو برداري از کالاهاي موفق تاکيد شده است و اصل بنچ مارکينگ در همه دنيا رعايت مي شود.
نماينده مردم در خانه در پايان با اشاره به اينکه صنعت مونتاژ براي کشور فايده اي در بر ندارد، گفت: اگر خواهان ادامه رويه CKD قطعات يا مونتاژ هستيم، مطمئنا تحولي در نظام خودروسازي کشورمان روي نمي دهد و تنها به فکر حفظ نباتي شرکت هاي خودروساز داخلي هستيم و شرايط جهش و ارتقاي محصولات توليدي را براي خود فراهم نمي کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]