محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829725385
نبرد اردوغان و دولت موازی
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: نبرد اردوغان و "دولت موازی"
مارک لوون، در گزارشی با عنوان "نبرد اردوغان و دولت موازی" برای بی.بی.سی نوشته است: «افشای این مکالمه بخشی از بزرگترین رسوایی مالی تاریخ معاصر ترکیه بود. ماجرایی که به نظر میرسید دست داشتن اردوغان و حلقه نزدیکاناش را در اختلاسی عظیم ثابت میکند.
آفتاب: "صدایشان مضطرب است. «خونهای پسر؟ ""بله"" عملیات داشتن. دارن خونهها رو میگردن.. هرچی تو خونه داریم ببر بیرون. ""توی گاوصندوق پول هست.""همون منظورمه.»
اغراق نیست اگر بگوییم این گفتوگوی تلفنی راه ترکیه مدرن را عوض کرد. گفتوگویی که درست یک سال پیش منتشر شد. آنها که پخشاش کردند میگویند مدرکی است که نشان میدهد رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور فعلی و نخستوزیر آن زمان ترکیه، بعد از آنکه پلیس به خانه شماری از وزیراناش رفته بود، به پسرش میگوید پولهای نقدش را قایم کند."
به گزارش ایسنا، مارک لوون، در گزارشی با عنوان "نبرد اردوغان و دولت موازی" برای بی.بی.سی نوشته است: «افشای این مکالمه بخشی از بزرگترین رسوایی مالی تاریخ معاصر ترکیه بود. ماجرایی که به نظر میرسید دست داشتن اردوغان و حلقه نزدیکاناش را در اختلاسی عظیم ثابت میکند.
رسانهها از مدیر یک بانک دولتی میگفتند که حدود ۴.۵ میلیون یورو، یعنی ۳.۵ میلیون پوند، در جعبههای کفش قایم کرده بوده. و از تاجری ایرانی که متهم بود برای دور زدن تحریمها ۸۷ میلیارد دلار پولشویی کرده.
خیلی از مردم ترکیه، تا نسلها، آن روز را فراموش نمیکنند: روز ۱۷ دسامبر ۲۰۱۳ را.
دستهای پشت پرده
اما اردوغان هم بیکار ننشست. بلافاصله واکنش نشان داد و گفت مکالمه ضبط شده دروغ است، سراسر "مونتاژ" است. از دستهای پشت پرده گفت، به قول خودش "دولت موازی"، که میخواهد دولت منتخب را سرنگون کند.
گفت همه ماجرا زیر سر فتحالله گولن است، نویسنده و خطیب مذهبی که روزگاری از یاران نزدیک اردوغان بود، اما امروز دشمن سرسخت اوست و در تبعید خودخواسته در پنسیلوانیای آمریکا زندگی میکند.
در یک سالی که از آن ماجرا میگذرد، هواداران گولن – یا "گولنیستها" – شدهاند دشمنان شماره یک کشور. دولت ترکیه بلافاصله اعلام کرد امنیت ملی در خطر است و به جنگ "دولت موازی" رفت. هزاران افسر پلیس و دادستان و قاضی اخراج شدند. دولت گفت این افراد برای گولن کار میکردهاند.
به این ترتیب – با تغییر فرماندهی پلیس – دور دوم دستگیریها، که قرار بود ۲۵ دسامبر انجام شود، انجام نشد.
یاسین توپکو آن زمان معاون فرماندهی واحد جرایم مالی بود و از مسئولان ارشد تحقیقات. روز ۱۸ دسامبر از مقامش خلع شد.
میگوید: "وقتی کودتا میشود همه چیز را از پارلمان مخفی میکنند، ولی ما همه مدارک و گزارشهامان را برای بررسی به پارلمان دادیم. ترکیه خاطرات بدی از کودتا دارد. دولت از این سابقه استفاده کرد چون نمیخواست مردم بفهمند واقعا چه خبر است."
میپرسم واقعیتها هرگز روشن خواهد شد؟ پاسخ میدهد: "در کوتاهمدت ممکن است مردم گول بخورند و بازی داده شوند، اما مدتی که بگذرد حقیقت را میبینند و واکنش نشان میدهند."
سرکوب رسانهها
مرحله دوم سرکوب دولت برخورد با رسانههایی بود که تهدید تلقیشان میکرد. یوتیوب و توییتر مسدود شدند. اقدامی که مدتی بعد به دستور دادگاه قانون اساسی لغو شد.
اردغان روایت خودش را از آنچه رخ داده بود اعلام کرد، در رسانههایی که هر کار توانسته کرده که تمامقد پشت دولت بایستند.
در نهایت همین هفته گذشته، مأمورها به رسانههای هوادار گولن یورش بردند و بیش از ۲۰ خبرنگار و کارمند دیگر از روزنامه مخالف "زمان" و شبکه تلویزیونی "سامانیولو" را بازداشت کردند.
اتحادیه اروپا واکنش نشان داد و این اقدام را "مغایر معیارها و ارزشهای اروپایی" دانست. اردوغان هم به اروپاییها تاخت و از بروکسل خواست در کار ترکیه دخالت نکند.
چنگیز چاندار، تحلیلگر سیاسی ترکیه، میگوید: "اتهامها انقدر جدی بودند که دولت ناچار شد برای مقابله با آن در جهت استبداد حرکت کند. اگر با این ماجرا آنطور که در یک کشور دموکراتیک باید برخورد شود برخورد میشد، کار دولت تمام بود. آنچه رخ داد نشان داد که ترکیه هنوز با یک دموکراسی ریشهدار و کارا فاصله دارد."
ترکیه در آخرین ردهبندی آزادی مطبوعات که از سوی خبرنگاران بدون مرز منتشر میشود، بین ۱۸۰ کشور ۱۵۴ ام شد. بسیاری وضع آزادی بیان را در این کشور نگرانکننده میدانند. وضعی که با تکیه دولت بر حامیان وفادارش به مرور سختتر میشود.
اما دولت اردوغان هر گونه انتقاد گروههای حقوق بشری، رسانههای بینالمللی یا دولتهای غربی را حمله بیپایهواساس به این کشور میداند، توطئهای برای بیاعتبار کردن کشوری که نمیخواهد دنبالهرو غربیها باشد.
راهآمدن رسانههای ترکیه با حکومت باعث شده دولت بتواند هرگونه خبررسانی در مورد تحقیقات پارلمانی در مورد فساد را – که قرار است پیش از پایان ماه دسامبر به پایان برسد – منع کند.
آنها که سکوت نمیکنند
فقط چند روزنامه گفتهاند به دستور دولت عمل نمیکنند. یکی از معدود رسانههای منتقد که همچنان به کارش ادامه میدهد خبرگزاری جیهان است. اما آن هم نگران است در دور بعدی بازداشتها هدف قرار بگیرد.
رئیساش عبدالحمید بیلیچی است. میگوید دولت ماههاست نمیگذارد خبرنگاران جیهان خبرهای مربوط به ریاستجمهوری یا نخستوزیری را پوشش بدهند. ضمن اینکه از آگهیدهندگان روزنامه هم خواسته شده قراردادهایشان را با این خبرگزاری لغو کنند.
بیلیچی میگوید: در یک دموکراسی عادی آزادی بیان را تبلیغ و ترویج میکنند – نه اینکه موضوع مرگ و زندگی باشد. این برچسب "دولت موازی" هم فقط برای این است که کسانی را که نظرهای متفاوت دارند ساکت کنند. من کارم روزنامهنگاری است. اگر کسی خطایی کرده باید دربارهاش بنویسم. اتهامی که میزنند هیچ پایه و اساسی ندارد.
اما با وجود همه آشوبهای دوازده ماه گذشته، رجب طیب اردوغان بعد از ماجرای ۱۷ دسامبر دو انتخابات را برده: انتخابات محلی و انتخابات ریاستجمهوری.
اغراق نیست اگر بگوییم بعد از آتاتورک که بنیانگذار جمهوری ترکیه بود، او قدرتمندترین رهبر این کشور است. و هر چه میگوید و هرچه میکند برای نیمه محافظهکارتر کشور است که حمایتاش میکنند. آنها که نمیکنند هم – به باور اردوغان – مشکل خودشان است.
موفقیت اردوغان دو دلیل اصلی دارد. دلیل اول رشد اقتصادی چشمگیر در دوران رهبریاش – که ترکیه را از کشور بحرانزده سال ۲۰۰۱ به هفدهمین اقتصاد بزرگ دنیا بدل کرده. و دلیل دوم زبان و لحنش که شدیدا اسلامی است – مثلا اینکه دختران را تشویق میکند در مدرسه و دانشگاه روسری سر کنند، چیزی که پیش از او اساسا ممنوع بود.
هواداران وفادار
اردوغان چنان در ساختن پایگاه مردمی برای خودش موفق بوده که بسیاری از هواداراناش یک لحظه هم در روایت او از آنچه دسامبر سال گذشته رخ داد شک نکردهاند.
مثلا ابراهیم ییلدریم که کاسب است معتقد است اتهامهایی که به دولت زدند همه ساختگی بوده. میگوید: "ترکیه یکی از آزادترین رسانههای دنیا را دارد. فساد هم همیشه در این کشور بوده. بعد از اردوغان کمتر شده. اما بعضیها در پلیس از جای دیگر دستور میگیرند – خوشم نمیآید."
نظرش را در مورد اردوغان میپرسم. میگوید: "قهرمان ما است. اقتصاد را نگاه کنید: مدام رشد کردهایم. اگر حزب او سر کار بماند کشورمان قویتر و ثروتمندتر از این هم میشود."
از یک دانشجو هم همین را میپرسم. اسماش زینب الهام است. میگوید: "رئیسجمهور هم آدم است. مثل بقیه آدمها اشتباه میکند. اما فشار رویش خیلی زیاد است. خودش و حزباش نسبت به اسلام حساساند، و به همین خاطر است که اکثریت مسلمانهای ترکیه بهشان رأی میدهند."
اما آنچه ۱۷ دسامبر ۲۰۱۳ رخ داد تأثیرش را گذاشته. رهبری را که به نظر میرسید شکستناپذیر است غافلگیر کرد و "دشمن داخلی" آفرید. از این گذشته تصویر سران ترکیه را ورای مرزهای این کشور دگرگون کرد. و اختلاف درونی جامعه دوپاره ترکیه را عمیقتر از همیشه کرد.
تردیدی نیست که رجب طیب اردوغان راز بقای سیاست را بهتر از هر کس میداند. اما در این راه شکافی عمیق در دل جامعه ترکیه ایجاد کرده. و منتقداناش همین را میراث او میدانند.»
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]
صفحات پیشنهادی
اردوغان علیه دولت موازی وارد عمل شد / بازداشت همزمان 23 روزنامه نگار و نیروی امنیتی
اردوغان علیه دولت موازی وارد عمل شد بازداشت همزمان 23 روزنامه نگار و نیروی امنیتی پلیس ترکیه از صبح امروز یکشنبه با بازداشت 23 نفر از روزنامه نگاران و مدیران امنیتی و مخالفان حکومت ترکیه طرح بازداشت مظنونان توطئه علیه دولت در پرونده افشای فساد مالی بزرگ را کلید زد به گزارش«الشرق الاوسط» گزارش کرد کودتای رسانهای «اردوغان» در سالگرد افشای فساد دولت خود
الشرق الاوسط گزارش کردکودتای رسانهای اردوغان در سالگرد افشای فساد دولت خودروزنامه الشرق الاوسط رئیسجمهور ترکیه را به انجام کودتای رسانهای علیه مخالف شماره ۱ خود در سالگرد افشای فساد دولتش متهم کرد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس روزنامه فرامنطقهای &laquانتقاد شدید نویسنده ترکیه از سرکوبهای دولت اردوغان
اورهان پاموک انتقاد شدید نویسنده ترکیه از سرکوبهای دولت اردوغان اورهان پاموک نویسنده ترک برنده جایزه نوبل ادبیات در سال ۲۰۰۶ از ایجاد فضای رعب و وحشت از سوی دولت محافظهکار رجب طیب اردوغان در ترکیه انتقاد و سرکوبهای صورت گرفته در زمینه آزادی مطبوعات را محکوم کرد &nbsهشدار درباره موازي کاري در دولت
هشدار درباره موازي کاري در دولتتاریخ انتشار سه شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۰۸ ۱۱ خراسان نوشت بر اساس ابلاغيه روزهاي اخير يک مسئول ارشد اجرايي به همه وزارتخانه ها و دستگاههاي اجرايي مقرر شده است با توجه به ابلاغ مصوبه تشکيل شوراهاي راهبري توسعه مديريت در دستگاه هاي اجرايتداوم سیاست اشتباه اردوغان در سوریه/ چرایی هراس دولت از جنبش گولن -
کارشناس ترک در گفتگو با مهر مطرح کرد تداوم سیاست اشتباه اردوغان در سوریه چرایی هراس دولت از جنبش گولن شناسهٔ خبر 2447251 یکشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۳ بین الملل > اروپا فهیم تاشتکین کارشناس مسائل خاورمیانه معتقد است که سیاست خارجی ترکیه در قبال سوریه اشتباه بوده و دولت اردوغلابی بینالمللی ادبیات و توطئه علیه دولت اردوغان!
لابی بینالمللی ادبیات و توطئه علیه دولت اردوغان تاریخ انتشار دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۰۷ ۰۴ روزنامهای ترکیهیی «اورهان پاموک» و «الیف شفق» دو رماننویس مشهور ترک را بخشی از لابی بینالمللی ادبیات برای حمله غربیها به دولت این کشاردوغان حملات اخیر دولت ترکیه را تایید کرد
اردوغان حملات اخیر دولت ترکیه را تایید کرد اردوغان با دفاع از حمله اخیر نیروهای امنیتی ترکیه به دفاتر رسانههای نزدیک به فتح الله گولن در این کشور تاکید کرد که این حملات یک پاسخ لازم به عملیات کثیف دشمنان سیاسی دولت بوده وی همچنین از اتحادیه اروپا خواست تا به امور مربوط به خوهشدار درباره موازي کاري در دولت |اخبار ایران و جهان
هشدار درباره موازي کاري در دولت کد خبر ۴۵۸۶۱۳ تاریخ انتشار ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۰۶ ۳۸ - 16 December 2014 خراسان نوشت بر اساس ابلاغيه روزهاي اخير يک مسئول ارشد اجرايي به همه وزارتخانه ها و دستگاههاي اجرايي مقرر شده است با توجه به ابلاغ مصوبه تشکيل شوراهاي راهبري توسعه مديريت در دستگاواکنش جالب نماینده مجلس ترکیه به فساد مالی دولت اردوغان+تصاویر
واکنش جالب نماینده مجلس ترکیه به فساد مالی دولت اردوغان تصاویر در نخستین سالگرد افشای پرونده فساد مالی بزرگ در ترکیه آیکان اردمیر نماینده مخالف حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه از حزب جمهوریخواه خلق CHP به هنگام سخنرانی خود در تریبون مجلس مقداری یورو را در یک جاکفشی حاوی یک جفت کفرماندار چرداول: دانشجویان دولت را در مبارزه با پدیده شوم فساد یاری کنند
فرماندار چرداول دانشجویان دولت را در مبارزه با پدیده شوم فساد یاری کنند ایلام - ایرنا - فرماندار چرداول گفت دانشجویان و قشر فرهیخته جامعه دولت را در مبارزه ریشه ای با پدیده شوم فساد یاری کنند به گزارش روز سه شنبه ایرنا پرویز کولانی در آیین روز دانشجو اظهار کرد 16 آذر نقطهاهمیت درک مشترک کشورها از علل ظهور خشونت/ جهانی عاری از خشونت در سایه همکاری و هماهنگی دولتها
در حال بروز رسانی روحانی در اجلاس جهان علیه خشونت و افراطیگری عنوان کرد اهمیت درک مشترک کشورها از علل ظهور خشونت جهانی عاری از خشونت در سایه همکاری و هماهنگی دولتها رئیس جمهور کشورمان در اجلاس جهان علیه خشونت و افراطیگری گفت درک مشترک کشورها از علل ظهور خشونت مهم است به گآیتالله سبحانی: مسائل علمی و فناوری در دانشگاهها جدا از سیاست دولتها باشد
آیتالله سبحانی مسائل علمی و فناوری در دانشگاهها جدا از سیاست دولتها باشدیکی از مراجع تقلید با اشاره به اینکه خودکفایی بودجه و جدا بودن از سیاست دولتها دو رکن پیشرفت جهاد دانشگاهی است گفت مسائل علمی و فناوری در دانشگاهها باید جدا از سیاست دولتها باشد به گزارش خبرگزاری فا-نوبخت از اراده دولت برای حذف یارانه پردرآمدها گفت
توضیحات لاریجانی درباره جلسه غیر علنی مجلس نوبخت از اراده دولت برای حذف یارانه پردرآمدها گفت رئیس مجلس شورای اسلامی در آغاز جلسه علنی امروز خانه ملت توضیحاتی درباره جلسه غیر علنی که با حضور معاون نظارت راهبردی رئیس جمهور برگزار شده بود ارائه کرد علی لاریجانی رئیس مجلس شروحانی: برای جهان عاری از خشونت دولت ها باید با یکدیگر همکاری کنند
روحانی برای جهان عاری از خشونت دولت ها باید با یکدیگر همکاری کنند تهران - ایرنا - رییس جمهوری گفت برای جهان عاری از خشونت باید دولت ها با یکدیگر همکاری کنند و در سیاستگذاری ها هماهنگ باشند به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی امروز سه شنبه در کنفراوعده جدید اردوغان: بازگشت زبان عثمانی و رسمالخط عربی به مدارس ترکیه
سهشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۹ رئیسجمهور ترکیه قصد دارد زمینه بازگشت زبان عثمانی و رسمالخط عربی به مدارس ترکیه را فراهم کند او میگوید آتاتورک با حذف زبان عثمانی رگ گردن ترکیه را قطع کرد اما مخالفان سکولار نگران دستور کار اردوغاناند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسناجهانی عاری از خشونت در سایه همکاری و هماهنگی دولتها/ توسه نیافتگی، فقر و ناامیدی از آینده بستری برای خشونتطل
در حال بروز رسانی روحانی در اجلاس جهان علیه خشونت و افراطیگری عنوان کرد جهانی عاری از خشونت در سایه همکاری و هماهنگی دولتها توسه نیافتگی فقر و ناامیدی از آینده بستری برای خشونتطلبی هستند رئیس جمهور کشورمان در اجلاس جهان علیه خشونت و افراطیگری گفت درک مشترک کشورها از عللبازداشت 20 نفر از مدیران دولت قبل به روایت وزیر اطلاعات
بازداشت 20 نفر از مدیران دولت قبل به روایت وزیر اطلاعات وزیر اطلاعات از بازداشت 20 نفر از مدیران میانی دولت سابق در ارتباط با پرونده تخلفات مالی خبر داد به گزارش نامه نیوز سیدمحمود علوی گفت این تخلفات مربوط به سال 1389 تا پایان سال 1391 است که از اواخر سال گذشته متوجه این تخلف-
گوناگون
پربازدیدترینها