واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ دي ۱۳۹۳ (۱۳:۰ب.ظ)
مدير عامل شركت فرودگاههاي كشور اعلام كرد: كشور به دنبال خريداري 11 رادار فرودگاهي جديد مدير عامل شركت فرودگاههاي كشور اعلام كرد: هم اكنون 10 دستگاه رادار در فضاي كشور و 6 دستگاه در فرودگاهها نصب كردهايم و بايد 11 رادار جديد هم خريداري كنيم كه اين چند برابر تقاضاي كشورهاي جنوب خليج فارس است.
به گزارش خبرگزاري موج، مدير عامل شركت فرودگاههاي كشور از مصوبه شوراي عالي امنيت ملي براي تغيير برخي مسيرهاي هوايي خبر داد و گفت: اين موضوع به پرواز كشورهاي همسايه مانند عراق و تركيه كمك كرده است.
محمدعلي ايلخاني، رئيس هيأت مديره و مدير عامل شركت فرودگاههاي كشور، با اعلام اينكه در حال حاضر 103 راه هوايي در كشورمان وجود دارد كه طول آن به 61 هزار و 776 كيلومتر ميرسد، گفت: تا چندي پيش ما در كشور 92 راه هوايي داشتيم، اما؛ توانستيم طي ماههاي گذشته با توجه به مشكلاتي كه در فضاي كشور اوكراين و عراق پيش آمده بود، پروازهاي عبوري از فضاي كشورمان را افزايش داده و فضاي امني را براي پروازها ايجاد كنيم.
وي با اعلام اينكه هم اكنون 10 رادار، فضاي كشور را پوشش ميدهند و سرويسهاي مختلف براي عبور پروازها و ايجاد ايمني براي آنها ارائه ميدهند، افزود: در حال حاضر با تراكم زياد هواپيماهاي عبوري از فضاي كشور مواجه هستيم كه خوشبختانه متخصصان مجموعه كنترل فضاي كشور با دقت و تخصص خود آنها را هدايت و راهبري ميكنند.
ايلخاني گفت: در چند ماه گذشته شوراي عالي امنيت ملي برخي راههاي هوايي را تغيير داد، گفت: بر اساس اين تصميم، مدت زمان پرواز در برخي مسيرهاي داخلي 11 تا 12 دقيقه كاهش يافت كه اين موضوع به پرواز كشورهاي همسايه مانند عراق و تركيه كمك كرده است.
وي گفت: اداره، تجهيز و نگهداري 54 فرودگاه كشور از ديگر ماموريتهاي شركت است. هم اكنون 9 فرودگاه بينالمللي، 25 فرودگاه مرز هوايي (برخوردار از پروازهاي منطقهاي) و 20 فرودگاه داخلي در اختيار شركت فرودگاههاي كشور است.
وي اضافه كرد: 9 فرودگاه متعلق به وزارت نفت، سه فرودگاه متعلق به مناطق آزاد تجاري (كيش و قشم و چابهار) است.
وي با اشاره به اينكه از پيامدهاي مذاكرات ايران با گروه 1+5 ورود شركتهاي خارجي به ايران بوده است، افزود: سه شركت بزرگ اروپايي از فرانسه، ايتاليا و اسپانيا جلساتي را با ما داشتند تا دستگاههاي رادار و كمک ها ناوبري براي تجهيز راههاي هوايي و فرودگاههاي كشور خريداري كنيم.
مدير عامل شركت فرودگاههاي كشور، افزود: كشورهايي كه تا سال گذشته حاضر به صبحت با ايران نبودند، امروزه به صورت داوطلبانه وارد ايران شدند و با نامه رسمي از كشورهايشان حاضرند تا دستگاههاي خود را به ما بفروشند كه اين امكان را به ما ميدهد تا جنس با كيفيت و بهتري را با قيمت مناسب در مناقصه بينالمللي خريداري كنيم.
ايلخاني با تاكيد بر اينكه اين شركتها جزو بهترين و بزرگترين شركتهاي دنيا هستند، گفت: يكي از اين شركتها تجهيزات 35 درصد از كشورها را مديريت ميكند.
وي با تاكيد بر اينكه كشورهاي غربي نميتوانند ايران را ناديده بگيرند، اظهار داشت: كشور امارات يك رادار دارد كه در نهايت ميتواند داخل عربستان و بخشي از كشور ما را هم ببيند، اما؛ ما 10 دستگاه رادار در فضاي كشور و 6 دستگاه در فرودگاهها نصب كردهايم و بايد 11 رادار جديد هم خريداري كنيم كه اين چند برابر تقاضاي كشورهاي جنوب خليج فارس است.
مدير عامل شركت فرودگاههاي كشور، تصريح كرد: برآورد ما اين است كه بين 250 تا 300 ميليون دلار بايد هزينه نوسازي سيستمهاي راداري كنيم به دليل اينكه رادارهايي كه 10 تا 15 سال پيش از فرانسه خريداري كرديم، پاسخگوي نياز ما نيست و بايد تا 3 سال آينده سرمايهگذاري بيشتري انجام دهيم.
ايلخاني در خصوص فرودگاه امام خميني (ره) گفت: در حال حاضر سه فرودگاه در تهران و البرز داريم كه براي آنها به دنبال انتخاب مشاور بينالمللي هستيم كه هم در ساخت فاز دوم فرودگاه امام و تعريف يک شبكه اختصاصي براي اتصال مهرآباد به فرودگاه امام برنامه ارائه دهد.
وي افزود: پروژه فاز 2 فرودگاه امام خميني (ره) به ساخت ترمينالي با 20 ميليون مسافر اختصاص دارد كه حداقل 3 هزار ميليارد تومان بودجه نياز دارد، بنابراين نياز به سرمايهگذاري بخش خصوصي داريم تا فاز 2 فرودگاه را راهاندازي كنيم.
مدير عامل شركت فرودگاههاي كشور با اشاره به اينكه طرحي را فرانسويها و مالزي ارائه كرده كه همه در قالب طرح است و براي اجرا نياز به مشاور بينالمللي داريم، گفت: ما امسال در بودجه عمراني شركت فرودگاههاي كشور بودجه قابل ملاحظه اي را براي ساخت نداريم، اما؛ در سال 94 بودجه مناسبي را براي شروع عمليات اجرايي شركت در نظر ميگيرند.
ايلخاني در خصوص چگونگي انتخاب پيمانكار براي فرودگاه امام گفت: بايد مناقصه بينالمللي براي انتخاب مشاور خارجي بگذاريم تا در طراحي نظارت هم شاهد تحول در اين بخش باشيم.
وي در خصوص بدهي شركتهاي هواپيمايي به شركت فرودگاههاي كشور، افزود: بدهي ايران اير به تنهايي معادل 100 ميليارد تومان و هواپيماي آسمان 60 ميليارد تومان است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]