واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نشریه "امریکا مگزین" تشریح کرد
موانع موجود بر سر راه دستیابی به توافق هستهای با ایران چیست؟
نشریه "امریکا مگزین" در مقاله ای تلاش کرده است تا موانع ادعایی خود بر سر راه دستیابی به توافق هستهای با ایران را بیان کند.
به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، "رونالد پوواسکی" در نشریه امریکا مگزین نوشت: هر چند حسن روحانی رئیس جمهور ایران بارها تاکید کرده است دولتش عزم جدی برای دستیابی به توافق هسته ای با 1+5 دارد اما موانعی برای رسیدن به چنین توافقی همچنان باقی است. البته کارشناسان معتقدند اولویت رئیس جمهور ایران در رسیدن به توافق نهایی هسته ای ، لغو تحریم ها است. موانع فنی موجود بر سر راه دستیابی به توافق هسته ای، عبارتند از تعداد سانتریفیوژهایی که ایران خواهد توانست برای فعالیت هسته ای نگاه دارد. کشورهای عضو 1+5 خواهان کاهش این دستگاهها از ده هزار دستگاه فعلی به چهار هزار دستگاه هستند؛ این در حالی است که ایران ضمن خودداری از کاهش تعداد سانتریفیوژها ، تاکید کرده است در نهایت به یکصد هزار دستگاه نیاز خواهد داشت تا سوخت هسته ای راکتورهای اتمی خود را تامین کند .
این گزارش در ادامه ادعا میکند: نگرانی دیگر ، در خصوص اهداف احتمالی نظامی ابعاد فعالیت هسته ای ایران است . 350 نفر از نمایندگان کنگره آمریکا در نامه ای به جان کری وزیر امور خارجه آمریکا مخالفت خود را با لغو تحریم ها بر ضد ایران ، اعلام کرده اند . اما ایرانی ها همچنان هر گونه برنامه اتمی را که ابعاد نظامی داشته باشد رد کرده اند .
در ادامه این گزارش آمده است: نگرانی دیگری که همچنان باقی مانده است ، مدت زمانی است که برای دستیابی به توافق جامع نیاز است. در حالی که وندی شرمن معاون وزیر امور خارجه آمریکا هر گونه دستیابی به توافق با ایران را مستلزم گذشت یک دهه دانسته است، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران پیشنهاد توقف توانایی تولید هسته ای را برای سه تا هفت سال و سپس ازسرگیری فعالیت هسته ای را ارائه کرده است. وی همچنین بر خلاف خواسته اوباما برای لغو تدریجی تحریم ها ، خواهان لغو فوری تحریم های بین المللی بر ضد کشورش پس از امضای توافق نامه جامع هسته ای شده است. بر اساس گزارش های موجود ، یکی از دلایل اصلی در خصوص ناکامی ها برای دست یابی به توافق هسته ای ، شک ایرانی ها در خصوص عزم اوباما برای متقاعد کردن کنگره در خصوص لغو همه تحریم های ایران است. هر چند در نهایت شاهد دست یابی به توافق نامه جامع هسته ای باشیم ، ضمانتی برای مقبولیت این اقدام از سوی جنگطلبان وجود ندارد.
در پایان این گزارش آمده است: در نهایت دستیابی به توافق نهایی محتمل است اما ناگفته نماند دستیابی به این توافق هنوز بسیار دشوار است.
انتهای پیام./.
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۳ - ۰۲:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]