تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دنيا سراى بلا و گرفتارى و محل گذران زندگى و زحمت است خوشبختان از آن دل كنده‏اند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832110927




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاه شما: پیشنهادی برای تشویق به سربازی |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نگاه شما: پیشنهادی برای تشویق به سربازی
بخش «نگاه شما» برای ارائه و معرفی «نگاه» مخاطبان «تابناک» به همه موضوعات است. هر مخاطب «تابناک» می‌تواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش، «نگاه» خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد.
کد خبر: ۴۵۹۹۳۰
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰:۱۸ - 21 December 2014


دکتر محمدعلی آتش‌سودا: یکی از مشکلاتی که ظاهرا مسئولان کشور با آن مواجهند تعداد  زیاد مشمولان غایب خدمت سربازی است. بنده با شمار زیادی از دوستان و اقوامی که یا خودشان مشمول سربازی هستند یا این که در خانواده‌شان فردی مشمول سربازی دارند صحبت کردم. به نظر بخش اعظم کسانی که نگارنده با آنها صحبت کرد، مدت زمان خدمت سربازی بسیار زیاد و حتی به قول برخی از آنان غیرعادلانه بود. تمام این افراد معتقد بودند که چرا یک نفر باید دو سال از زندگی خود را به خدمت سربازی بگذراند بدون این که حق و حقوق درخوری دریافت کند. احتمالا عده‌ای با خواندن این مقدمه موضع خواهند گرفت و با گفتن جملاتی مانند «خدمت به وطن وظیفه‌ی همگانی است» یا «سربازی برای وطن افتخار است» و ... راه را بر گفتگوهای منطقی و راه‌گشا خواهند بست. اما خدمت این عزیزان عرض کنم که واقعیت این است که خدمت سربازی به شکل حاضر هیچ جاذبه‌ای برای جوانی که می‌خواهد برای آینده‌ی خود برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کند ندارد. نتیجه‌ی امر نیز این است که کسانی که قادر به خروج از کشور باشند سعی می‌کنند قبل از رسیدن به سن مشمول شدن از کشور خارج شوند. کسانی هم که شغل آزاد دارند از خدمت سربازی غیبت می‌کنند و منتظر فرصت می‌مانند تا موقعیتی پیش آید و خود را از خدمت معاف کنند یا خدمت خود را بخرند.

از سوی دیگر با توجه به دگرگونی فرهنگ اجتماعی تعداد زاد و ولد نیز در جامعه کم شده است و مسئولان کشور متوجه شده‌اند که با روند کنونی در آینده پادگان‌ها از سرباز خالی خواهد ماند و از همین رو به فکر سیاست‌های تشویقی برای ازدیاد جمعیت افتاده‌اند که به نظر نگارنده‌ی این سطور این سیاست‌ها در درازمدت ناموفق خواهد بود، اما بحث در باره‌ی درستی یا نادرستی آن مجال جداگانه‌ای می‌طلبد.

اما پیشنهاد نگارنده‌ برای تشویق جوانان به خدمت سربازی شامل دو بخش است:

1-با توجه به اعتقاد اکثریت قریب به اتفاق جوانان به طولانی بودن دوره‌ی سربازی، دولت می‌تواند با تقسیم کردن سربازی به دو دوره‌ی اجباری و اختیاری و کاستن مدت زمان دوره‌ی اجباری آن به یک سال، از غیبت بسیاری از مشمولان جلوگیری و آنان را به خدمت سربازی تشویق کند. راستی‌آزمایی این ادعا که بیش‌تر جوانان به دلیل دوره‌ی طولانی‌مدت خدمت مقدس سربازی، مرتکب غیبت می‌شوند با یک نظرسنجی ساده امکان‌پذیر است. چگونگی خدمت اختیاری نیز به شکلی که در ادامه خواهد آمد بسته به انتخاب فرد سرباز خواهد داشت. به این شکل که دولت سربازان را مخیر کند تا از بین دو گزینه‌ی «خرید خدمت» و یا «ادامه‌ی خدمت» یکی را انتخاب کنند.

2- بخش دوم پیشنهاد نگارنده شامل یک بسته‌ی تشویقی مالی برای افرادی است که حاضر شوند بیش از یک سال خدمت کنند. به این ترتیب که دولت از محل درآمد حاصل از خرید خدمت سربازی مازاد بر یک سال از سوی افراد متمول، به سربازانی که حاضر شوند بیش از یک سال خدمت کنند، حقوقی درخور که انگیزه‌ی مناسبی برای این کار ایجاد کند بپردازد. به این ترتیب به شکلی اتوماتیک‌وار نوعی عدالت اجتماعی نیز اعمال شده که سود آن هم شامل دولت و هم شامل مردم اعم از ثروتمند و ندار خواهد شد.

 شاید برای  عده‌ای از هموطنان این را‌هکار نیز ناعادلانه به نظر آید و آن را اجحافی در حق کسانی که پول ندارند بدانند. خدمت این دوستان یادآوری می‌کنم که نباید آرمانگرا بود و باید واقعیت‌های اجتماعی را در برنامه‌ریزی اجتماعی لحاظ کرد. واقعیت این است که در شرایط کنونی ثروتمندان به انحاء مختلف قانونی و غیرقانونی و با تکیه بر توان مالی خود، از خدمت سربازی شانه خالی می‌کنند و نهایتا این قشر ضعیف جامعه است که باید بار اصلی این کار را بر دوش بکشد.

  به نظرم  با بررسی دقیق‌تر  این پیشنهاد و برطرف کردن نواقص آن، می‌توان مشکل کمبود نیروی انسانی را که در حال حاضر گریبان‌گیر  نهادهای نظامی شده حل کرد و از طرف دیگر انگیزه‌ی لازم برای رفتن به خدمت سربازی را در آن دسته از جوانانی که معتقدند خدمت مقدس سربازی بیش از حد لازم طولانی است و یا این که حقوق مکفی ندارد به وجود آورد.
دکتر محمدعلی آتش‌سودا











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن