واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ آذر ۱۳۹۳ (۱۱:۷ق.ظ)
معاون مسكن و ساختمان: استانداردها ساخت و ساز به صورت حداقلي رعايت ميشود معاون وزير راه و شهرسازي رعايت قوانين را جزء جدايي ناپذير سازنده پاسخگو خواند و گفت: استانداردها در ايران به صورت حداقلي رعايت ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، حامد مظاهريان در نخستين همايش ملي سازندگان و توليدکنندگان حرفهاي که در هتل المپيک تهران برگزار شد، گفت: رعايت قوانين جزء جداييناپذير سازنده پاسخگو» است چون رعايت استانداردها در ايران بهصورت حداقلي انجام ميشود.
معاون مسکن و ساختمان وزير راه و شهرسازي بابيان اينکه سازنده بايد از جنبه فني و مهندسي تخصص لازم را داشته باشد، از دخالت افراد فعال در مشاغل ديگر در صنعت ساختمان انتقاد کرد و گفت: ما با حرفهاي سروکار داريم که در آنهمه افراد قادرند، اظهار نظر کنند و هر چند در مشاغل ديگر افراد تا اين حد امکان دخالت ندارند، ولي؛ در بخش ساختمان تقريباً همه انسانها اين حق را براي خود قائل ميشوند.
معاون وزير راه و شهرسازي افزود: به لحاظ قرابتي که مردم با ساختمان دارند و در آن زندگي ميکنند هرکسي به خود حق ميدهد که سازنده خانه خود باشد و ما بايد از جنبه فني و مهندسي وضعيت ساختوسازها را سنجش کنيم.
مظاهريان با بيان اينکه سازندگان بايد ضمن رعايت اصول حرفهاي و مهندسي، پيامدهاي اجتماعي اقدامات خود را بر عهده بگيرند، اظهار کرد: مسووليت ما مهندسان بسيار فراتر از اين است که پشت ميز کارمان بنشينيم چون پيامدهاي اجتماعي نيز شامل مسووليتهاي ما ميشود.
وي با اشاره به اينکه ساخت هرگونه پروژه عمراني اعم از بندر، ساختمان، راه و... علاوه بر استانداردهاي فني پيامدهاي اجتماعي به دنبال دارد، گفت: آيا ما به اين پيامدها توجه ميکنيم، در نمونههاي جهاني ميبينيم وقتي سرمايهگذاري کلاني در منطقهاي صورت ميگيرد، سازندگان خود را در رفع محروميتهاي آن منطقه شريک ميدانند، درحاليکه اين موضوع در قراردادشان وجود ندارد.
معاون مسکن و ساختمان وزير راه و شهرسازي حس مسووليت در قبال تبعات اجتماعي اقدامات را موضوع مهمي دانست که در وزارتخانه راه و شهرسازي پيگيري ميشود و گفت: اساس و مبناي مسووليت اجتماعي عبارت از تمايل به مدنظر قرار دادن ملاحظات اخلاقي، اجتماعي و زيستمحيطي در تصميمگيريها و پاسخگويي در قبال فعاليتها و تصميمات خود در جامعه و محيط زيست است، اين تعريف از ويژگيهاي مسووليتهاي اجتماعي است و ما در وزارت راه و شهرسازي آن را دنبال ميکنيم، چون رفتار شفاف و اخلاقي را در بردارد و اين دو لازمه توسعه پايدار هستند.
به گفته مظاهريان، رفتار شفاف به اين معنا است که عين قانون عمل شود و رفتار اخلاقي آن است که با نرمهاي جامعه جهاني که يکي از آنها محيط زيست است، سازگار باشد.
وي ادامه داد: اگر از ديدگاه حقوق شهروندان به موضوع همايش نگاه کنيم پاسخگوي سازنده به همان اندازه اهميت دارد که ما بايد بهرهبردار پرسشگر داشته باشيم و در واقع بايد پرسشگر قوي وجود داشته باشد تا رفتار ما را در حيطههايي که قبول مسووليت ميکنيم به چالش بکشد و پرسشگري کند که نقش رسانهها و نهادهاي نظارتي در اينجا معنا پيدا ميکند که در واقع نماينده کارفرماي بزرگ و اصلي يعني مردم پرسشگر هستند.
معاون وزير راه و شهرسازي بابيان اينکه در قبال اين پاسخگويي سازندگان، حقوقي بر سازنده نيز مترتب است که آنها هم بايد محترم شمرده شود، اظهار کرد: اين همايش حرکت بسيار مثبتي است تا ما را متوجه مسووليتهاي خود در جاهاي مختلف کند و انتظار ما اين است که شروعي باشد تا به اين سؤال اساسي پاسخ دهيم که سازنده پاسخگو کيست.
مظاهريان با اشاره به اينکه در قوانين سازنده به روشني تعريفنشده است، تأکيد کرد: در قوانين فقط مجري مشخصشده که البته معلوم نيست نقش مجري چيست و ما در بخش قوانين به شفافيت بيشتري نياز داريم و بايد مجري، پيمانکار، کارفرما و وظايف آنها را بازتعريف کنيم.
معاون مسکن و ساختمان وزير راه و شهرسازي در عين حال بابيان اينکه ترکيب ابزار بيمه و تضمين کيفيت ميتواند سازنده را کمک کند تا مسووليتهاي خود را بپذيرد، افزود: در اين شرايط وي ميتواند پيامدهاي ناشي از اتفاقاتي را که خارج از توان او بوده پوشش دهد و با شجاعت بيشتري کار را دنبال کند.
وي خاطرنشان کرد: لازمه سازنده پاسخگو مردم پرسشگر هستند و بايد در عرصه فرهنگي اين فرهنگ را ايجاد کرد که مردم بتوانند پرسشگران خوبي نه از سر غر زدن باشند بلکه تکاليف خود را در حوزه پرسشگري بدانند و انجام دهند.
مظاهريان همچنين بابيان اينکه آزمون ورود به حرفه اصلاً رضايتبخش نيست و در يک سطح حداقلي برگزار ميشود، گفت: در همين سطح حداقلي اين آزمون بيش از ۱۰ تا ۱۲ درصد قبولي ندارد که اين رقم در بعضي زمينهها به ۳ درصد ميرسد.
معاون وزير راه و شهرسازي اظهار کرد: فرق دنياي مدرن با دنياي سنتي، پرسشگري انسان مدرن است که شرايط بين اين دو دنيا را متفاوت ميکند و اين پرسشگري معناي جديدي به مفاهيم حکومت ميدهد؛ يعني در دنياي مدرن پرسشگري موجب ميشود تا حکومت به نمايندگي از مردم در قبال اقداماتي که صورت ميگيرد، خواستههاي اصلي مردم را دنبال کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]