تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر باطل با حق درنياميزد، بر حقيقت جويان پوشيده نمى مانَد و اگر حق با باطل آميخته ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832101750




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قنادباشی: سبسی مهره دیکتاتور سابق تونس است/آینده روابط ایران، سوریه و تونس بسیار خوب است


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


قنادباشی: سبسی مهره دیکتاتور سابق تونس است/آینده روابط ایران، سوریه و تونس بسیار خوب است بین الملل > آفریقا - یک کارشناس مسائل آفریقا می‌گوید: انتخابات ریاست‌جمهوری تونس متأثر از فضای قحط الرجالی است که در زمان بن علی بوجود آمد و احتمالاً سبسی شانس بالایی برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری خواهد داشت.

زهره نوروزپور: تونس، کشوری که مهد انقلاب های عربی شد، بعد از گذاری سخت و شکننده توانست یک دوره دیگر از انتخابات را در سایه دموکراسی تجربه کند. اما این انتخابات هم مانند گذشته محدود بود و تونسی‌ها مجبور شدند از میان دو کاندیدای ریاست جمهوری یکی را انتخاب کنند. نامزدهای انتخاباتی تونس دو قطب کاملا مخالف هستند یکی مهره رژیم سابق دیگری چپ گرا و مخالف دیکتاتوری. در مرحله اول انتخابات ریاست‌جمهوری تونس که ماه گذشته برگزار شد، باجی القائد السبسی با کسب 39.4% آراء در جایگاه نخست و منصف المرزوقی با 33.4% آراء در جایگاه دوم قرار گرفت. مرحله دوم انتخابات ریاست‌جمهوری تونس در 21 دسامبر (یکشنبه) در داخل این کشور برگزار خواهد شد و بیش از 100 هزار پلیس مامور تامین امنیت این انتخابات شده اند. تونس، تنها کشوری که بعد از خیزش مردمی توانست تا حدودی دموکراسی که با خودسوزی یک دوره گرد سبزی فروش به دست آمد و در نهایت آغازگر انقلاب‌های منطقه شد را حفظ کند، امروز در کانون توجه رسانه‌های داخلی و خارجی است و دور دوم انتخابات سرنوشت ساز خود را برگزار می‌کند.  خبرگزاری خبرآنلاین در گفتگو با جعفر قناد باشی کارشناس مسائل آفریقا انتخابات تونس، احتمالات و پیامدهای آنرا مورد بررسی قرار داده که از نظر می گذرانید:
جعفر قنادباشی
ارزیابی شما از انتخابات تونس چیست؟
انتخابات تونس بسیار با اهمیت است به دلیل اینکه نخستین انتخابات بعد از اجرای قانون اساسی است. تونس در حال برپایی یک ساختار سیاسی جدید است و سرنوشت نهاد ریاست جمهوری در این ساختار و این انتخابات معلوم می شود. با توجه به دوره گزاری که تونس در آن قرار دارد رئیس جمهوری که باید انتخاب شود باید قوی و مورد قبول اکثریت مردم باشد و از موضع قدرتمندی برخوردار باشد. طبیعی است که رئیس جمهوری با آرای اندک و درصد حداقلی از اکثریت آرا روی کار بیاید با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد. به خصوص که در تونس رقابت ها مبتنی بر گرایشات ایدئولوژیک و بسیار دشوار است. مردم تونس در این انتخابات وظیفه دشواری را به عهده دارند بین دو کاندیدا که یکی از آنها از نظام سابق است و دیگری که رئیس جمهوری فعلی است که باید یکی از این دو را انتخاب کنند. آقای باجد قائد سبسی در زمان بن علی دیکتاتور سابق تونس وزیر خارجه بود هم وزیر کشور و در انقلاب تونس که با  خیزیش مردمی محق شد نخست وزیر تونس بود. آقای سبسی و حامیان او از مهره رژیم سابق هستند. اما در عین حال اقای منصف مرزوقی ( رئیس جمهوری فعلی) مخالف دیکتاتوری تونس و چپگرا است. با توجه به جایگاه حزب و تجاربی که هر دو نامزد در صحنه مدیریت کشوری دارند باز هم  رئیس جمهور قابل قبول و مورد نیاز تونس نیست. تونس نیازمند  شخصیتی چند بعدی و نیازمند پیروزی یک کاندیدای حزب  مورد قبول مردم است. در این انتخابات مردم محدودتر شدند حتی در دور اول انتخابات هم به همین منوال بود.
در انتخابات پارلمانی تنها 22 نفر حضور داشتند و هیچکدام شخصیت قابل ملاحظه و توانمند و کارامدی که بتواند مشکل تونس را حل کند، نبود. در حال حاضر هم به این گونه است. انتخابات اینده تونس متاثر از قحط الرجالی که در زمان بن علی بوجود امد قرار گرفته است. شخصیت هایی برای زمامداری رشد نمی کنند و نکرده اند که این مهم محتاج زمان است تا شخصیتی مناسب پیدا شود. این انتخابات صرفا جهت ازمون خطا است. در دوره اول 64 درصد مردم شرکت کردند که انتظار می رفت با توجه به انقلابی که صورت گرفت با استقبال گسترده مردم روبه رو شود در حالی که این امر محق نشد.
 از سویی دیگرشرایط تونس هم شرایط دشواری برای رای دادن نیست راه های شعبه های اخذ رای  دور نیست تعداد شعبه های زیاد است اما برخلاف انتظار پیش رفت و تعداد خیلی محدودی در انتخابات شرکت کردند.و باز هم انتظار می رود که تعداد کمتری در انتخابات شرکت کنند. گزینه ها بسیار محدود است و مردم مجبور به انتخابا یک گزینه. کدام یک از کاندیدا شانس پیروزی را دارند؟
سبسی به دو دلیل بیشترین آرا را کسب می کند. دلیل اول اینکه حزب ایشان در انتخابات پارلمانی که برگزار شد بیشترین آرا را از آن خود کرد. سبسی در این مرحله ازانتخابات هم آرای بیشتری نسبت به رقیب خود آقای مرزوقی دارد. به نظر می رسد که سبسی همین اکثریت را حفظ کند به خصوص که حزب ایشان توانمندی های زیادی دارد. در واقع مجموعه ای از احزاب ملی و سکولار هستند که دور هم جمع شده اند و به اصطلاح مسولیت کشوری را می پذیرند که اسلامی است و گرایشات اسلامی در آن کم نیست . با توجه به شانس بالای سبسی برای پیروزی، روابط دولت تونس با سوریه و ایران چگونه خواهد بود؟
با توجه به چند سال گذشته روابط انها با سوریه خوب خواهد بود. اقداماتی که تکفیری ها در تونس با اعزام گروهای جهادی به سوریه صورت دادند، سبب شد که احزاب به شدت نفرت زیادی به گروهای تکفیری داشته باشند. به همین دلیل همه کسانی که در عرصه سیاسی تونس هستند اکثریت به اتفاق حرکت های مخالف سوریه را محکوم می کنند و از سوریه حمایت می کنند. حتی حزب النهضه که شاخه ای از  اخوان المسلمین و مخالف بشار است، در زمان زمامداری مخالف معارضین سوری بود.  تکفیری ها و معارضین سوری به شدت مورد انزجار تونسی ها هستند. در واکنش به این نفرت با لحاظ کردن نفرتی که مردم هم نسبت به تکفیری ها و گروهای معارض تونسی دارند تمایل به برقراری رابطه با سوریه و ایران هستند. جامعه تونس اسلامی است. ایران هم دو ویژگی برای رابطه با تونس دارد. اول اینکه کشور ما قطب مخالف معارضین سوریه است و این در جهان عرب بسیار تاثیر گذار است. این مساله حتی در دیپلماسی مصر هم تاثیر گذاشته است. درباره سوریه، تونس همسو با ایران است و این از نظر دیپلماتیک نقطه قوت است.
دوم گرایشات ضد صهیونیستی است. در تونس گرایشات ضد اسرائیلی بسیار قوی است و ایران به مواضع ضد صهیونیسم معروف است. تونسی ها سعی می کنند از این نظر با ایران همکاری کنند و در این راستا شرایط خوبی با تونس برقرار شده است.
کما اینکه در فاصله قبل از انتخابات که یک دولت تکنوکرات بر روی کار بود همین گروه های ملی گرا و اسلامگرا همه به اتفاق خواستار سفر مقامات ایران به این کشور بودند. ما شاهد بودیم در این فاصله دو تن از وزرای ما به تونس رفتند و روابطی که قبلا تیره بود، بعد از خیزش مردمی تونس روابط دیپلماتیک ما بهبود یافت و در حال حاضر روابط خوبی کلید خورده است. چرا جبهه النهضه نقشی در انتخابات نداشت؟ حتی در پارلمان هم کرسی کسب نکرد؟
با توجه به شرایط سیاسی پیچیده ای که در تونس ایجاد شده است، حزب اسلام گرای النهضه تصور می کند که اگر در صحنه سیاسی به طور جدی آن هم به عنوان معرفی کاندیدا نقش خود را کمرنگ کند، برای آینده حزبش مثبت خواهد بود. زیرا النهضه در زمان حکومتشان متهم شدند به قدرت طلبی و همراه و همسو شدن با تکفیری ها و هم گام سیاست آنها کار می کند. تبلیغات بسیار وسیع علیه النهضه اغاز شد حزب راشد الغنوشی برای اینکه شرایط ارامی را برای قضاوت مردم اماده کند سعی کرد از صحنه اجرایی کنار برود، حزب النهضه جدا از اتهامات وارده در زمان حکومتشان، اشتباهی استراتژیک داشت و آن این بود که بعد از رفتن بن علی، از بین سه پست ریاست مجلس موسسان، نخست وزیری و رئیس جمهوری، آنها کابینه نخست وزیری را انتخاب کردند. همه مشکلات تونس که ناشی از وجود دیکتاتوری و بعد از آن انقلاب مردمی بود به آنها منتسب شد و آنها متهم به ناکارامدی شدند. آنها در حال حاضر خودشان را آماده دوره بعدی می کنند. شرایط را آرام می کنند که مردم قضاوت بهتری به حزب النهضه داشته باشند. البته شرایط مصر هم بر سیاست آنها اثر گذاشت. النهضه اصرار اخوانی ها برای ماندن در قدرت را شاهد بود، دید که اخوانی ها از سوی ارتش مصر کنار گذاشته شدند و سرنوشت آنها چه شد، به این خاطر حزب الغنوشی سعی کردند با تساهل و تسامح در عرصه سیاسی سعی کردند مانع از تکرار سرنوشت مصر در تونس شوند. حزب النهضه در انتخابات بعدی با قدرت و ثبات بیشتر شرکت خواهد کرد. 52261

کلید واژه ها: تونس - جعفر قنادباشی -




شنبه 29 آذر 1393 - 07:30:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن