تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):امّتم همواره در خير و خوبى اند تا وقتى كه يكديگر را دوست بدارند، نماز را برپا دارند،...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820289395




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

44 درصد از صنایع دستی فارس را عشایر تولید می کنند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی وگردشگری فارس : 44 درصد از صنایع دستی فارس را عشایر تولید می کنند خبرگزاری پانا:مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی وگردشگری فارس گفت : با نگرشی به پیشینه تاریخی ، فرهنگی و هنری این استان و آثار تاریخی به جای مانده از دوران قبل به خوبی می توان دریافت که استان فارس از روزگاران کهن مهد پرورش هنرمندان ، فرهنگوران و صنعتگران کارآمد و چیره دست بوده است .
۱۳۹۳ جمعه ۲۸ آذر ساعت 15:05

خبرگزاری پانا+

به گزارش خبرگزاری پانا، مصیب امیری افزود : زنان و مردان این سرزمین با سرانگشتان هنرمندشان آثار بسیار ارزشمندی را با صفای دل و روح پاک تولید کرده و می کنند و سبب اعتلای فرهنگی و هنری این استان می گردند و. هر یک از جوامع سه گانه عشایری ، روستایی و شهری سهم خاصی را در ارائه صنایع دستی استان دارندبه طوری که 44 درصد از صنایع دستی فارس را عشایر تولید می کنند.
وی خاطر نشان کرد :در استان فارس بخش وسیعی از تولیدات صنایع دستی به هنرهایی تعلق می گیرد که خاص زندگی ایلات و عشایر بوده و به صورت خانگی تولید شده و یا به صورت غیر متمرکز توسط تولید کننده ها در روستاها تولید می شود و این گروه را دست بافته های داری تشکیل می دهند که گنجینه ای از طرح ها و نقش ها می باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی فارس گفت : بر پایه شواهدموجود هنر قالی بافی در فارس به قرن ها پیش باز می گردد و این هنر از دیرباز در بین فرش شناسان ، تاجران ایران و جهان به علت مرغوبیت و منحصر بفرد بودن از شهرت و ویژگی خاصی برخوردار بوده است و سرزمین فارس با برخورداری از وسعت پهناور و پراکندگی ایلات مختلف عشایر قشقایی ، خمسه ، بر توسعه هنر قالی بافی تاثیر بسزایی داشته است .
امیری مراکز مهم قالی بافی در استان را آباده ، نی ریز ، بوانات ، فیروزآباد ، کازرون و روستاهای تابعه آنها نام برد وگفت :از ویژگیهای قالی استان فارس می توان به استفاده از رنگهای گیاهی در رنگرزی مواد اولیه ،بهره گیری از نقوش هندسی و نقشمایه های اصیل ،استفاده از مواد اولیه طبیعی نظیر پشم و پنبه اشاره کرد .
ویگلیم، گبه،جاجیم ، سیاه چادر ، مفرش ،سفره ،چنته (چنته دست بافته ای است به شکل کیسه برای حمل اشیایی چون زیور آلات شخصی , آینه , لوازم دوخت و دوز و ) ،رند بافی ،چرخ بافی ،شیشه درمه بافی (. تولیدات بافته شده با این شیوه در عشایر ایل قشقایی نظیر خورجین , جاجیم , چنته و..)،مفرش ،اویی بافیو وارونه چین بافیرا از تولیدات مختلف دست باف های عشایر فارس دانست وافزود عشایر فارس بیشترین سهم را درتولید وصادرات فرش های دست باف دارند.
 











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن