واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ آذر ۱۳۹۳ (۱۰:۱۶ق.ظ)
برگزاري نخستين همايش فقه پزشکي کشور در دانشگاه علوم پزشکي اراک نخستين همايش فقه پزشکي کشور به عنوان سر آغاز سلسله کرسي هاي بررسي موضوعات جديد علم پزشکي از منظر دين روز پنجشنبه با حضور فقها و مدرسان برجسته حوزه علميه قم در دانشگاه علوم پزشکي اراک برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، رئيس دانشگاه علوم پزشکي اراک ضمن گراميداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه گفت: شهيد دکتر محمد مفتح شخصي بود که توانست دريچه قلب دانشجو و دانشگاه را به روي علوم فقهي و حوزوي فتح نمايد و ايشان نمادي از وحدت حوزه و دانشگاه است.
حسن طاهر احمدي افزود: پيوند حوزه و دانشگاه در مسائل سلامت و فقه پزشکي نياز زيرساختي جامعه است و بايد در سطح وسيع و موثر به اين مقوله پرداخته شود.
وي تصريح کرد: روز وحدت حوزه و دانشگاه با نام شهيد مفتح پيوند خورده و دليل آن در نقش اين بزرگوار براي ايجاد دريچه ارتباطي دانشگاه و علوم حوزوي است.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي اراک بيان داشت: طرح انطباق پزشکي که به تازگي توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي ابلاغ شده، همخواني قوانين پزشکي با موازين شرعي است و بررسي مسائل پزشکي از منظر دين و فقه راه اجراي اين طرح مهم را تسهيل مي کند و جامعه امروز پزشکي و دانشگاهي نياز دارد بازنگري قابل فهمي را در مسائل فقهي و شرعي حوزه سلامت داشته باشد.
طاهر احمدي در پايان يادآور شد: امروز سوالات زيادي در حوزه پزشکي و سلامت از جمله درمان نازايي، لمس پزشک نامحرم از منظر شرع، توقف احياي بيمار نباتي، سقط جنين، طهارت و نجاست، پيوند اعضا و ده ها موضوع ديگر وجود دارد که کليد همه در فقه پزشکي است.
عضو جامعه مدرسان حوزه علميه قم نيز در اين همايش گفت: انتقال عميق و هدفمند افکار فقهي و ديني به جامعه پزشکي رونق و انضباط موثر در اين عرصه را سبب مي شود و در شرايطي که برنامه نظام تحول سلامت به عنوان برجسته ترين اقدام دولت در دست انجام است، پرداختن به ارکان فقه پزشکي و اطلاع رساني موثر در اين خصوص يکي از کليدهاي موفقيت برنامه ها است.
آيت الله «محمد جواد فاضل لنکراني» افزود: وسعت فقه شيعي به حدي است که جامعيت کافي نسبت به ساير مذاهب و فقه اديان ديگر دارد و ظرفيت بالاي آن به گونه اي است که سوالي را در حوزه پزشکي بي پاسخ نمي گذارد.
آيت الله محمد قائني، عضو برجسته مدرسان حوزه علميه قم و پژوهشگر فقه پزشکي نيز در ادامه اين همايش گفت: توان جامعيت فقه شيعي بايد در مقوله جديد پزشکي کشور به شايستگي به کار گرفته شود.
وي افزود: افتخار شيعه اين است که فقهي را به ميراث دارد که اعتبارش فراتر از شيعه بوده و فقهاي اهل سنت و ساير اديان بر اهميت آن واقف هستند.
وي عنوان کرد: پرداختن به مسائل فقه پزشکي ضرورت امروز جامعه است که در سطح عميق و کلان آن فقه اجتهادي وارد شده و در سطوح کاربردي با مشارکت ساير مراکز و کانون هاي نخبگي موضوعات دنبال مي شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]