واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: بودجه۹۴ با سهم ۵۰ درصدی مالیات/بیش از ۱۰۰ ورزشکار خروج ممنوع
رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: درآمدزایی ۸ ماهه امسال از مالیات ۳۷ هزار میلیارد تومان بوده و همچنین سهم مالیات از بودجه ۹۴ بیش از ۵۰ درصد است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، علی عسکری در حاشیه «هشتمین همایش سیاستهای مالی و مالیاتی» در جمع خبرنگاران گفت: 70 درصد درآمدهای مالیاتی به همراه دیگر درآمدها در بودجه نقش دارد، اما خود مالیات و گمرک حدود 50 درصد درآمدهای بودجه را تشکیل میدهد و مابقی مربوط به تملک داراییهای سرمایهای و واگذاریهای مالی است.
وی افزود: اطمینان میدهم رسیدن به کاهش سهم نفت در بودجه، دور از دسترس نیست و کشور به سرعت و ظرف چند سال میتواند به این هدف برسد و همه ابزارها و امکانات در این مسیر قرار گرفته که نیاز به تکمیل است و نیز اصلاح قانون مالیات های مستقیم به این موضوع سرعت میدهد.
عسکری افزود: برای سال آینده 50 تا 55 درصد درآمدهای مالیاتی و گمرک در بودجه سهم دارد.
رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به اینکه در8ماهه امسال 95 درصد درآمدهای مالیاتی محقق شده است در باره فرار مالیاتی گفت: درهمه اقتصادها این موضوع وجود دارد و باید همه اقتضائات را برای پیشگیری از فرار مالیاتی ایجاد کرد، تبادل اطلاعاتی به شفافیت کمک میکند و با تشکیل پایگاههای اطلاعاتی از دو سال قبل تاکنون قدم های مثبت در این زمینه برداشته شده است.
وی افزود: یکی از علائمی که نشان از موفقیت این کار است، تاکنون 52 درصد از درآمدهای مالیاتی رشد داده شده است که بخشی از آن ناشی از شناسایی درست درآمدها، مؤدیان و دسترسیهاست.
عسکری افزود: حدود 20 تا 25 درصد از تولید ناخالص داخلی در حوزه خاکستری و سیاه بوده که مشمول فرار مالیاتی میشود.
رئیس سازمان مالیاتی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه از چند درصد اقتصاد کشور مالیات دریافت میشود؟ اظهار داشت: حدود 40 درصد اقتصاد کشور از تولید ناخالص داخلی مشمول معافیت هستند که شامل معافیتهای دائمی مانند کشاورزی و دیگر بخش ها می شود. بخشی از اقتصاد که مشمول مالیات بوده، مالیات نمیدهند و بار تکفل درآمدهای مالیاتی اقتصاد روی 40 درصد ظرفیتهاست.
وی ابراز امیدواری کرد، با اتمام طرح جامع مالیاتی و توسعه شفافیت در اقتصاد و تکمیل اصلاح قوانین مالیاتی به سرعت بتوان از تمام ظرفیتهای اقتصاد، جهت درآمدزایی استفاده کرد.
عسکری درباره مالیات بازیکنان فوتبال و اختلاف میان باشگاهها و فوتبالیست ها برای پرداخت مالیات، اظهار داشت: آنچه مسلم است بستر کار برای سازمان مالیاتی قانون بوده و بازیکن، مربی و باشگاه هر کدام در جایگاه خود مؤدی محسوب میشوند. اگر باشگاهی در قرارداد قید کند که مالیات فوتبالیست را میدهد و این کار صورت نگیرد، به هر حال سازمان فرد فوتبالیست را مسئول پرداخت میداند و طی این چند سال تلاش کردیم این موضوع ازجانب قانون اجرایی شود، زیرا بازیکنان برای جامعه و جوانان الگو هستند که در این جهت بسیاری از آنها مالیات خود را پرداخت کرده، اما بسیاری نیز از پرداخت مالیات سرباز میزنند. بیش از 100 بازیکن و مربی ایرانی و خارجی اکنون ممنوعالخروج هستند
عسکری یادآور شد: مالیات موضوعی نیست که بتوان به سادگی از کنار آن عبور کرد و بیش از 100 بازیکن و مربی اعم از ایرانی و خارجی اکنون ممنوعالخروج هستند که البته همه آنها فوتبالی نبوده و شامل سایر ورزشکاران نیز میشود.
وی افزود: کمیسیون اصل 90 مجلس اخیراً گزارش و اطلاعاتی از موضوع مالیات ورزشکاران خواست که دراختیار آنها قرار گرفته و در کنار این موضوعات به دنبال روشهایی هستیم، تا بتوان مالیات از آنها دریافت کنیم و قطعاً بازیکنان افراد بیپولی نیستند که نتوانند مالیات بدهند، زیرا علائمی از خود بروز می دهند که نشان میدهد باید برای پرداخت مالیات پیشقدم شوند.
معاون وزیر اقتصاد در پاسخ به این سؤال که چطور میتوان شفافیت را در اقتصاد داشت، اما به موضوع ثروتمندان و حسابهای بانکی آنها ورود نکرد؟ گفت: شفافیت فقط در حسابهای مالی این افراد نیست و ابعاد مختلفی دارد که با عوامل مختلفی در اقتصاد مرتبط است. اکنون بسیاری از مؤدیان وجود دارند که سالها از مراجع قانونی مجوز گرفته و تا امروز اظهارنامه مالیاتی ندادهاند که شامل پزشکان، برخی اصناف، وکلا، مهندسان می شود که مالیات نمیدهند و پرونده و مجوزهای آنها کنترل میشود.
وی افزود: در قانون فعلی دست سازمان مالیاتی از لحاظ قانون برای بررسی حسابهای بانکی بسته نیست واجازه قانون وجود دارد و در مواردی که لازم باشد، از این ابزار استفاده میکنیم.
چهار شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]