واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: «پیشنهاد ننگین» عربستان به حماس
منابع مطلع از تلاش تخریبی عربستان علیه ایران خبر دادند و اعلام کردند ریاض به حماس پیشنهاد کرده است در مقابل جدایی از ایران، محاصره غزه از طریق مصر و گذرگاه رفح برداشته خواهد شد.
فارس: چند روزی است که حماس در مناسبتهای مختلف بخصوص در مراسم بیستوهفتمین سالروز تاسیس خود در غزه، به طور ویژه از ایران و کمکهای مالی و تسلیحاتی به رزمندگان مقاومت فلسطین تشکر میکند.
الاخبار لبنان با اشاره به این موضوع نوشت: حماس درهای تهران را با صدای بلند از غزه میکوبد. این صدا عربستان را که بسرعت خشمگین کرد، آزار میدهد برای همین بسرعت مشوقهایی به حماس پیشنهاد داد. هیچ چیز برای حماس خواستنیتر از شکست حصر غزه نیست.
الاخبار در ادامه از پیشنهاد عربستان به حماس خبر داد و آن را «پیشنهاد ننگین» نامید و نوشت: باز شدن گذرگاه رفح (در مرز غزه و مصر) و برداشتن حصر غزه، در مقابل جدایی (حماس) از ایران.
تشکر حماس از ایران و خشم اعراب خلیج فارس
تا کنون حماس در سطح سیاسی یا رسانهای نظامی از شبکههایی مانند «المنار» یا «العالم» نخواسته است که سخنان «ابوعبیده» سخنگوی «القسام» شاخه نظامی این جنبش را پخش کند جز اینکه تاکیدی بر این باشد که سخن مهمی گفته خواهد شد. در جشن تاسیس حماس در سه روز پیش (یکشنبه) ابوعبیده از ایران تشکر کرد. تشکری که خشم دولتهای حاشیه خلیج فارس را بر انگیخت و عربستان سعودی خشم خود را نشان داد و اعمال فشار برای رفع محاصره غزه را مشروط به قطع رابطه با ایران کرد
در لحظات اول پاسخ واضحی از حماس شنیده نشد بویژه اینکه بهسبب اتفاقات مصر، روابط با ریاض در سطح خوبی نیست. حماس سپس اعلام کرد که این پیشنهاد ریاض را بررسی میکند. برخی از رهبران حماس در این مورد اعتقاد دارند که «مؤمن از یک سوراخ دوبار گزیده نمیشود» بویژه اینکه عربستان در جنگ اخیر غزه در کنار اسرائیل ایستاد و به همین دلیل گزینه خوبی برای حماس نخواهد بود. علاوه اینکه سوالهای بسیاری در مورد نقض مصر در پیشنهاد کنونی وجود دارد.
پایگاههای اسرائیلی فورا این اعلام موضع عربستان را از وبگاه خبری «الرای» فلسطین وابسته به حماس نقل کردند. اما حماس در دست یک نفر نیست. «اسماعیل هنیه» معاون اول «خالد مشعل» به طرف دفتر سیاسی حماس گرایش دارد و «موسی ابومرزوق» معاون دوم مشعل به طرف شاخه نظامی حماس.
سه دیدگاه در حماس درباره ایران
منابع آگاه اعلام کردند که بعد از سلسله اختلافات داخلی (حماس) پیرامون روابط حماس با ایران 3 موضع یا دیدگاه در این مورد وجود دارد. دیدگاه اول که خواستار بازگشت (کامل) به سمت ایران است و حتی اعلام میکند که دیر شده است. دیدگاه دوم مشابه اول است اما به آرامی و به دور از دستپاچگی. دیدگاه سوم عدم بازگشت به سمت ایران یا لااقل عدم بازگشت تا زمان پایان مسائل سوریه.
قابل توجه است نظریهپرداز دیدگاه اول مورد حمایت «محمود الزهار» است و «موسی ابومرزوق» حامی آن است در حالی که بحث هنوز در حلقههای دیگر حماس تمام نشده است. مشعل در گفتوگوی اخیر خود با وبگاه خبری «الرساله» بر تقویت روابط با ایران تاکید کرد. وی در پاسخ به سوالی پیرامون سفر اخیر هیئت حماس به تهران گفت: متاسفانه در رسانهها از روابط ایران و حماس زیاد گفته میشود و در این مسئله شکهایی ایجاد میشود که درست نیست و باید برطرف شود.
رابطهای که هیچگاه قطع نشده است
مشعل گفت: ما هیچگاه با ایران قطع رابطه نکردهایم و تاریخی طولانی در روابط خود با تهران داریم و سالها از سوی این کشور پیشتیبانی شدهایم. اگر چه مسئله سوریه باعث شد تغییراتی در این روابط پیش بیاید اما هیچ گاه به مرز قطع شدن نرسید. رئیس دفتر سیاسی حماس درباره دیدار اخیر هیئتی از این جنبش از ایران گفت: دیدار اخیر هیئت حماس از تهران در راستای تقویت روابط خواهد بود. اما دیدار من از تهران در وقت مناسب آن و بر اساس مقدمات طبیعی انجام خواهد شد
اما انتقال اسلحه برای حماس در خلال سالهای اخیر از طریق گذرگاه رفح اثبات میکند که آبها در بخش نظامی حماس نیز راکد نیست. تجربه فلسطین در خلال 8 سال اثبات میکند که هر زمان حماس به ایران نزدیک شده، حماس از فتح دور شده است و این بر اساس درخواست ایران نیست بلکه تقویت قدرت مقاومت با گزینههای تشکیلات خودگردان برخورد پیدا میکند به ویژه اینکه تشکیلات اخیرا قصد تقدیم طرح دولت مستقل فلسطینی به شورای امنیت را دارد؛ دولتی که خلاصه آن خلع سلاح و آتشبس طولانی مدت است.
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]