واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آفریقا خواستار اقدام غرب برای حل بحران لیبی
رهبران افریقا روز سه شنبه از کشورهای غرب مصرانه خواستند که برای حل بحران لیبی که امواج تکان دهنده ای در امتداد نوار وسیع لم یزرع منطقه ساحل فرستاده و ثبات دولت های شکننده منطقه را مورد تهدید قرار داده است، وارد عمل شوند.
کد خبر: ۴۵۸۹۹۰
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۳ - 17 December 2014
رهبران افریقا روز سه شنبه از کشورهای غرب مصرانه خواستند که برای حل بحران لیبی که امواج تکان دهنده ای در امتداد نوار وسیع لم یزرع منطقه ساحل فرستاده و ثبات دولت های شکننده منطقه را مورد تهدید قرار داده است، وارد عمل شوند.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز از داکار، با گذشت بیش از سه سال از اقدام نظامی ناتو به رهبری فرانسه که منجر به سرنگونی معمر قذافی مرد قدرتمند لیبی شد ، اکنون دو دولت در حال رقابت بر سر کسب مشروعیت هستند و این امر نگرانی در مورد بروز جنگ داخلی برای کنترل منابع نفتی کشور را تشدید کرده است .
دور دوم مذاکرات صلح تحت نظارت سازمان ملل قرار است طی هفته جاری آغاز شود.
عبدالله الثنی نخست وزیر دولت به رسمیت شناخته شده بین المللی قول داده است، گروه فجر لیبی را که در ماه اوت طرابلس را به تصرف خود در آورد از پایتخت لیبی بیرون براند.
خلاء سیاسی در شمال لیبی به برخی گروه هاامکان سازماندهی مجدد در منطقه جنوب داده تا از آنجا کشورهای همسایه از جمله مالی ، بورکینا فاسو ، نیجر و چاد را مورد تهدید قرار دهند.
ابراهیم بوبکر کیتا رییس جمهوری مالی در یک مجمع امنیتی افریقا در داکار پایتخت سنگال گفت :" مادام که ما مشکل جنوب را حل نکنیم ، صلحی در منطقه برقرار نخواهد شد. "
مالی یکی از نخستین قربانیان اصلی هرج و مرجی شد که به دنبال خلع قذافی از قدرت در این کشور راه افتاد.
مداخله نظامی تحت رهبری فرانسه، این گروهها را که برخی از آنها با القاعده مرتبط بودند از شهرها و شهرستانها بیرون راند ولی آنها کماکان حملات منظمی عمدتا علیه سربازان مالیایی و صلح بانان سازمان ملل مستقر در این کشور انجام می دهند.
کشورهای افریقایی، غرب را به نادیده گرفتن نگرانیهایشان متهم کرده و می گویند وقتی که قذافی کشته شد، آنها لیبی را به امان خدا رها کردند.
ادریس دبی رییس جمهوری چاد نیز به این مجمع گفت: اکنون لیبی زمین حاصلخیزی برای تروریسم و هرنوع جرم و جنایت است.
وی تاکید کرد که ناتو وظیفه داشت ماموریتی را که در لیبی شروع کرده تمام کند.
" مکی سال " رییس جمهوری سنگال گفت : این منطقه ارتش های ضعیف و غیر مجهزی دارند و باید از حمایت غرب برخوردار شوند.
محمد ولد عبداالعزیز رییس جمهوری موریتانی خواستار پایان باج دهی برای آزادی گروگانهای تحت اختیار گروههای شبه نظامی شد.
ژان ایو لودریان، وزیر دفاع فرانسه که کشورش حدود 3200 نیرو در منطقه ساحل برای برخورد با این گروه ها را مستقر کرده،گفت: مشکلات جنوب لیبی حل نخواهد شد مگر آینکه راه حلی برای این بحران سیاسی پیدا شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]