واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ آذر ۱۳۹۳ (۱۶:۵۱ب.ظ)
معاون شهرسازي و معماري: شوراي نظارت بر گسترش شهر تهران جايگزين انتقال پايتخت شد معاون شهرسازي و معماري وزير راه و شهرسازي از ايجاد شوراي نظارت بر گسترش شهر تهران خبر داد و گفت: طرح انتقال پايتخت كه در مجلس شوراي اسلامي مطرح بود، تبديل به شوراي نظارت بر گسترش شهر تهران شد.
به گزارش خبرگزاري موج، پيروز حناچي امروز سهشنبه، 25 آذر، در چهاردهمين همايش سياستهاي توسعه مسكن در ايران، گفت: تورم سالهاي اخير قيمت زمين و مسكن را تحت تأثير قرار داد از آنجا كه برخي دلايل افزايش قيمت زمين و مسكن از شرايط خاص اقتصادي كشور تأثير ميپذيرد، برنامهريزي در اين شرايط كار بسيار دشواري است.
حناچي با اشاره به مكانيابي 45 هزار هكتار زمين براي آينده، گفت: بايد به نياز مسكن كم درآمدها پاسخ دهيم كه چهار دهک جامعه را شامل مي شود، دو دهک از اين چهار دهک حتي با سياستهاي اقتصادي و پرداخت تسهيلات نمي توانند خانهدار شوند، البته مشكل خانهدار شدن دو دهک بعدي با سياستهاي مسكن اجارهاي برطرف ميشود در كل بايد طوري برنامهريزي و سياستگذاري كنيم تا 6 دهك بالاي جامعه به اين چهار دهک اضافه نشوند.
معاون شهرسازي و معماري با بيان اينكه همه از وضعيت تهران و چند كلانشهر ديگر ناراضي هستند، اظهار كرد: وضعيت فعلي تهران نتيجه اجراي ناقص طرح راهبردي است. طرح راهبردي منعطف است و دائما بايد پالايش و كنترل شود، نتيجه رصد نشدن طرحهاي راهبردي اين است كه در منطقه 22 تهران پيش بيني جذب 240 هزار نفر جمعيت شد، اما؛ هم اكنون براي پذيرش 650 هزار نفر پروانه ساخت مسكن صادر شد.
معاون شهرسازي و معماري نگاه به رفع نياز مسكن و جستجوي راه حل آن را مستلزم شناخت موضوع مسكن و طيفي از فعاليت هاي اقتصادي و اجتماعي خواند و اظهار كرد: طرح جامع مسكن لازم است به تعهد پاسخگويي به نياز مسكن، اقتصاد شهرها و ميزان توسعه يافتگي در شهرهاي مختلف توجه كند و متناسب با شرايط راه حل ارائه دهد.
وي به مشكلات عرضه و تقاضاي مسكن اشاره كرد و كمبود منابع مالي براي خانوارهاي كم درآمد و ميان درآمد را يكي از اين مشكلات خواند و افزود: الگوي ساخت مسكن با ميزان تقاضا در شهرهاي بزرگ انطباق ندارد ضمن اينكه آمار خانههاي خالي در كلانشهر تهران به عبارتي 450 هزار واحد و به عبارتي ديگر 350 هزار واحد گزارش شده كه اين مسأله نگران كننده است.
حناچي ادامه داد: همه زمينها در اختيار وزارت راه و شهرسازي نيست، برخي در اختيار نيروهاي مسلح و برخي نيز در اختيار نهادهاي ديگر مانند شهرداري است، براي مثال در شهرک مرواريد واقع در منطقه 22 تهران زمينهايي قرار دارد كه براي ساخت منازل سازماني كارمندان شهرداري تصرف شده است.
معاون شهرسازي و معماري با بيان اينكه كاهش وابستگي به فروش تراكم به طور جدي در دولت مطرح است و كميسيوني تحت اين عنوان در دولت ايجاد شد، ادامه داد: با توجه به اينكه طرح جامع در سال 86 تصويب و همزمان طرح تفصيلي توسط شهرداري اجرا شد، خروجي طرح تفصيلي هيچ انطباقي با طرح جامع ندارد، اگر اقدامات كنترلي وجود داشت مي شد از بروز اين ناهمگوني در شهرها جلوگيري كرد.
وي به تراكم ساختمان ها در خيابان وزراي تهران اشاره كرد و گفت: در دو طرف خيابان وزرا شاهد بارگذاري و تراكم ساختمان ها هستيم، اما؛ از اين به بعد اجازه نخواهيم داد اين روش ادامه پيدا كند.
معاون وزير راه و شهرسازي تبعيت نكردن طرحهاي پايين دستي از طرح هاي بالادستي را از ديگر مشكلات خواند و گفت: از اين پس اجازه نمي دهيم، قبل از تصويب طرحهاي بالادستي اسناد پايين دستي اجرا شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]