واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ آذر ۱۳۹۳ (۱۵:۲۷ب.ظ)
کتاب تاريخ شفاهي ايران در عصر پهلوي دوم رونمايي شد مراسم رونمايي از کتاب تاريخ شفاهي ايران در عصر پهلوي دوم تاليف حسين دهباشي با حضور معاون رئيس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي و جمعي ديگر از مسوولان امروز 25 آذر در سازمان اسناد و کتابخانه ملي برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد رضا صالحي اميري رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي در اين مراسم به اهميت تاريخ شفاهي اشاره کرد و گفت: ما نيازمند تدوين و تاليف تاريخ براي نسل فعلي و آينده هستيم، درحال حاضر نسل جوان شناخت جديدي نسبت به تاريخ پهلوي ندارند.
وي افزود: با گسترش شبکه هاي اجتماعي عناصر ورشکسته يا زخم خورده مشغول تاريخ سازي به ميل خود هستند و ماشاهد نوعي بدعت تاريخي هستيم.
صالحي اميري تاريخ پهلوي را را سراسر جنايت، بداخلاقي و تعدي دانست و گفت: در تحليل تاريخ پهلوي دوم فقط نمي توان به اسناد بسنده کرد و تاريخ شفاهي بسياري از حقايق را آشکار مي کند.
وي در ادامه عنوان کرد: پهلوي دوم برنامه گسترده اي در حوزه فرهنگ داشت و آن ترويج فرهنگ غربي و احياي فرهنگ باستاني و نفي فرهنگ مذهبي بود. تجليل از کوروش تا پهلوي با هدف تقديس سلطنت انجام مي شد.
رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي افزود: در حوزه سياسي و اقتصادي نيز در اين مقطع شاهد شکنجه و ديکتاتوري هستيم.
وي تاکيد کرد: ما مکلفيم به عنوان دلسوزان فرهنگي تصوير واقعي اين دوره تاريخي را منعکس کنيم.
صالحي اميري با اشاره به اين که 100 هزار برگ سند پشتيبان کتاب تاريخ شفاهي ايران در عصر پهلوي دوم است اظهار داشت: در اين کتاب، پهلوي از زبان چهره هاي پهلوي بدون هيچ دخل و تصرفي معرفي مي شود.
صالحي اميري با اشاره به اين که در حال حاضر کتاب تاريخ شفاهي ايران در عصر پهلوي دوم 4 جلد است، عنوان کرد: اين کتاب ها بايد به 50 جلد برسد.
وي افزود: در واقع تاليف اين کتاب آغاز يک حرکت است و متخصصان بايد با نقد، تحليل، تاييد و تکذيب به ما کمک کنند که تاريخ پهلوي را آن گونه که بود به نسل آينده معرفي کنيم.
صالحي اميري تصريح کرد: براي ارتقاي تاريخ شفاهي به دنبال تشکيل پژوهشکده اي هستيم که به موضوع تاريخ شفاهي جمهوري اسلامي بپردازد.
همچنين در اين مراسم حسام الدين آشنا، مشاور فرهنگي رئيس جمهور تاريخ را علمي سودمند دانست و گفت: تاريخ نگاران بزرگ ترين خادمان جامعه بشري هستند.
وي تصريح کرد: پروژه تاريخ شفاهي و تصويري ايران يک پروژه ملي است، که سه بار تا آستانه چاپ رفت اما به دليل عدم درک ملي پروژه نيمه کاره ماند، امروز به دليل درک درستي که مسوولان از پروژه هاي ملي دارند، شاهد به ثمر رسيدن اين پروژه هستيم.
مشاور فرهنگي رييس جمهور افزود: امروز بيش از هر زمان ديگري به تاريخ شفاهي نيازمند هستيم.
در پايان اين مراسم؛ ضمن تقدير از 6 پژوهشگر حوزه فرهنگ از کتاب تاريخ شفاهي ايران در عصر پهلوي دوم با حضور مسعود سلطاني فر، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، سيد رضا صالحي اميري، رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي و جمعي از مسوولان و شخصيت هاي فرهنگي کشور رونمايي شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]