واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: چالش برانگیزترین بیماری های کودکان/عفونت های دستگاه تنفسی و آسم
دبیر اجرایی دهمین کنگره اورژانسها و بیماری های شایع طب کودکان، عفونت هایی که در زمستان حادث می شوند را یکی از مباحث چالش برانگیز در بیماری های کودکان خواند.
به گزارش نامه نیوز، دکتر رضا شیاری در افتتاحیه دهمین کنگره اورژانسها و بیماری های شایع طب کودکان، گفت: عفونت های دستگاه تنفسی و آسم به ویژه در فصل زمستان یکی از بیماری های شایع در کودکان هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: به طور شایع عفونت های دستگاه تنفسی و آسم یکی از مباحث چالش برانگیز در کودکان است. همچنین حوادثی که اطفال به آن دچار می شوند به دلیل عدم رعایت سیستمهای ایمنی درمنزل و مراکز عمومی صورت می گیرد یا مسائلی که ناشی از مسومیت و تصادف است نیز از موارد شایع به شمار می آید.
این فوق تخصص روماتولوژی کودکان گفت: در حیطه روماتیسم اطفال و دردهای عضلانی و التهاب مفصل را داریم که به دلایل متعدد از قبیل عفونتهای ویروسی و با گاهاً در زمینه ژنتیکی قابل انتقال است. در زمینه بیماریهای اعصاب، با تشنج کودکان مواجه هستیم که می تواند با تب یا بدون تب باشد. بیماریهای دستگاه گوارش و همچنین معضل چاقی کودکان را داریم که به تازگی حادث شده است و نیاز به ارزیابی دارد. همچنین دیابت کودکان میتواند با عوارض همراه باشد.
شیاری خاطرنشان کرد: در مورد بیماریهای ریوی هم آسم بسیار شایع است که عمدتا در فصل سرما به آن مبتلا می شوند.
این فوق تخصص کودکان درباره بیماری هایی که ممکن است کودکان در زمستان به آن مبتلا شوند، افزود: این موضوع بستگی به این دارد که کودکان در سنین مختلف کودکی واکسنهای مورد نیاز را دریافت کرده باشند یا نه.سنین قبل از مدرسه به دلیل تکامل سسیستم ایمنی عفونتها بیشتر اتفاق می افتد. سیستم ایمنی به دو صورت تقویت می شود یکی از طریق مصنوعی است که توسط واکسن صورت میگیرد ودیگری به صورت طبیعی است که به علت ابتلا به بیماریهای مختلف صورت می گیرد.
وی ادامه داد: ابتلا به برخی بیماریها باعث تقویت سیستم ایمنی می شود. یک سری بیماری ها هم مثل برونشیت ها، کروپ، اوریون و آنفولانزا به صورت متداول صورت می گیرد. برخی از این عفونتها به صورت خود به خود بهبود می یابند و برخی نیز نیاز به مداخله دارویی دارند، برخی هم در بدن می مانند و می توانند بعدها برای فرد مشکل ساز شود.
شیاری کمبود نقص ایمنی در کودکان را به دو دسته طبقه بندی کرد و گفت: یک دسته به علت مادرزادی اتفاق می افتد و یک دسته اکتسابی است. بیماریهایی که به صورت مادرزادی است به صورت ژنتیکی به فرد انتقال پیدا می کند. این نقص ایمنی در سیستمی است که پادتن تولید می کند و یک گروه از بیماری ها که سلول های دفاعی را تحت تاثیر قرار می دهند و گروه دیگر مربوط به قسمتهای دیگر سیستم ایمنی بدن است.
دهمین کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان از 25 تا 28 آذر ماه جاری در تالار قائم بیمارستان مفید در حال برگزاری است.
منبع: مهر
۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]