واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ آذر ۱۳۹۳ (۱۵:۳۸ب.ظ)
چشم انداز 9 ميليارد دلاري ايران در صنايع تخميري دبير کارگروه صنايع تخميري ستاد توسعه زيست فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري گفت: سهم ايران در افق 1404 در صنعت تخميري بايد به 9 درصد برسد که راه طولاني در پيش داريم.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد عباس شجاع الساداتي، دبير کارگروه صنايع تخميري ستاد توسعه زيست فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در نشست گزارش اقدامات و ارائه برنامه هاي کارگروه صنايع تخميري ستاد توسعه زيست فناوري، بيان کرد: در حال حاضر سهم صنعت تخمير در بازار دنيا 180 ميليارد دلار است که اين عدد بسيار بزرگ و قابل توجه است.
وي افزود: به طور مثال آنزيم هايي که در مواد غذايي و صنايع شوينده وجود دارند يکي از مواد تخميري محسوب مي شوند که اين مواد امروز در دنيا جايگاه خوبي پيدا کرده اند.
دبير کارگروه صنايع تخميري ستاد توسعه زيست فناوري معاونت علمي خاطرنشان کرد: در يک تحقيق جامعي که انجام داده ايم در خصوص وضعيت آينده بازار صنايع تخميري در افق 1404، که در اين تحقيق به اين نتيجه رسيديم رشد اين صنعت بسيار زياد است.
وي، با اشاره به جزييات اين تحقيق، تصريح کرد: اگر اين صنعت رشد 6 تا 7 درصدي داشته باشد تا سال 1404، حدود 300 ميليارد دلار از سهم بازار دنيا را در دست خواهد گرفت که اين رقم قابل توجهي است.
وي در ادامه اظهار کرد: در زمينه رشد صنايع تخميري اگر بخواهيم اهداف ستاد توسعه زيست فناوري را برآورده کنيم بايد سهم ايران در اين صنعت را به 9 ميليارد دلار برسانيم.
شجاع الساداتي، با اشاره به بررسي هاي صورت گرفته در اين زمينه، گفت: برنامه ريزي کرده ايم و تحقيقات مختلفي در اين زمينه انجام داده ايم تا هم وضعيت فعلي کشور در زمينه صنعت تخميري را مشخص کنيم و هم اينکه بررسي کنيم براي بالا بردن سهم ايران از بازار جهاني اين صنعت چه اقداماتي بايد انجام دهيم.
وي بيان کرد: به طور مثال نياز است بررسي کنيم براي تحقق اين برنامه نياز به تدوين چه مقرراتي داريم و يا اينکه سرمايه گذاري هاي خود را بايد در چه حوزه اي انجام دهيم تا در نهايت به افزايش سهم ايران در بازار صنعت تخمير برسيم.
شجاع الساداتي، با تأکيد بر اينکه صنعت تخميري جزء صنايع با تکنولوژي بالا است، خاطرنشان کرد: رشد اين صنعت نسبت به ديگر صنايع کمي مشکل تر است؛ زيرا صنايع با تکنولوژي بالا در کشور با دشواري بيشتري رشد مي کنند به همين دليل قصد داريم با مطالعه دقيق بر روي صنايع ديگري که در کشور شکل گرفته است، دلايل شکست يا پيشرفت آنها را بررسي کنيم و از اين تجربيات به خوبي بهره ببريم.
اين استاد دانشگاه رشته شيمي در پايان بيان کرد: آسيب شناسي صنايع ديگر براي ما بسيار اهميت دارد و سعي داريم تا آخر امسال يا سال آينده اين آسيب شناسي را انجام دهيم؛ زيرا با اين کار مي توانيم اشتباهات گذشته برخي صنايع را تکرار نکنيم و در عوض از رموز موفقيت ديگر صنايع بهره بگيريم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]