واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ آذر ۱۳۹۳ (۱۷:۰ب.ظ)
رئيس اتحاديه مشاوران املاک تهران: صدور کد رهگيري و ثبت تمام معاملات املاک در سامانه مديريت املاک الزامي است رئيس اتحاديه مشاوران املاک تهران از برگزاري جلسه مشترک با رؤساي اتحاديه هاي املاک استاني براي پيگيري وضعيت صدور کد رهگيري در کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، حسام عقبايي با تأکيد بر اينکه صدور کد رهگيري همچنان به قوت خود باقي و براي بنگاه هاي مسکن الزامي است، گفت: تاکنون جلسات مشترکي با رؤساي اتحاديه هاي ساير استان هاي کشور در خصوص پيگيري وضعيت صدور کد رهگيري در استان هاي مختلف برگزار کرده ايم تا از شائبه اختياري شدن صدور كد رهگيري در بنگاهها جلوگيري كرده و از احتمال مخدوش شدن مسير امن موجود براي متعاملين مسكن ممانعت كنيم.
وي ادامه داد: با وجود اينکه مطابق با مصوبه هيأت دولت وقت در سال 88 صدور کد رهگيري و ثبت تمام معاملات املاک در سامانه مديريت املاک الزامي است، اما؛ حواشي ايجاد شده در خصوص اختياري شدن کد رهگيري در صورتي که به خوبي مديريت نشود مي تواند خدشه هايي به اين بانک اطلاعاتي قابل استناد وارد کند.
عقبايي با بيان اينکه هم اکنون صدور کد رهگيري در تمام بنگاه هاي مسکن کشور مانند قبل ادامه دارد و اين فرايند از سوي اتحاديه هاي املاک تحت کنترل است، افزود: ايجاد سامانه مديريت املاک و الزامي شدن صدور کد رهگيري به منظور ايجاد شفافيت در همه معاملات مسکن، از جمله درخواست ها و تاکيدات مراجع قضائي و انتظامي بوده و به مصلحت کل جامعه است، ضمن اينكه، در سالهاي اخير، صدور كدرهگيري براي معاملات مسكن به مطالبه عمومي تبديل شده و مردم با گرفتن اين كد هنگام عقد قرارداد در بنگاهها، به نوعي آرامش خاطر از بابت صحت انجام معامله ميرسند و با داشتن کد رهگيري، احتمال كلاهبرداريهايي مانند فروش يك ملك به چند نفر، از بين ميرود.
وي در ادامه افزود: خواسته ما از مسوولان قضائي و قوه قضائيه کشور اين است که با اعمال توجه بيشتر به اين حوزه، در جهت کمک به هر چه شفاف تر شدن معاملات مسکن در کشور گام بردارند و اگر قانوني به لحاظ شکلي با قانون ديگر هماهنگي نداشته باشد به جاي لغو قانون با برطرف کردن مشکلات احتمالي، زمينه را براي اجراي هر چه بهتر آن فراهم کنند.
عقبايي با اشاره به مصوبه اخير ديوان عدالت اداري مبني بر رفع الزام ارائه کد رهگيري در هنگام دريافت مفاصا حساب مالياتي تصريح کرد: از نظر قانوني دامنه اين رأي به سازمان امور مالياتي باز مي گردد، ولي؛ در حوزه مشاوران املاک به هيچ وجه الزام به صدور کد رهگيري براي بنگاه هاي مسکن از بين نرفته و مشاوران املاک مانند قبل مکلفند ضمن ثبت کليه معاملات در سامانه مديريت املاک، نسبت به صدور کد رهگيري براي متعاملين اقدام کنند.
وي ادامه داد: توصيه ما به مردم اين است که حتما صدور کد رهگيري را از بنگاه هاي مسکن مطالبه کنند و توجه داشته باشند که با دريافت اين کد مي توان ضريب خطا، تخلف و کلاهبرداري و تضييع حقوق قانوني آن ها در انجام معاملات را کاهش داده و از بين برد.
رئيس اتحاديه مشاوران املاک تهران تأکيد کرد: در حال حاضر جلساتي نيز با معاونت پيشيگري از جرم قوه قضائيه برگزار کرده ايم و با توجه به رويکردهاي خوبي که در اين جلسات پيگيري مي شود تلاش مي کنيم مصالح عمومي را بر منافع صنفي ارجحيت دهيم.
وي خاطرنشان کرد: از مسوولان قضائي تقاضا داريم با در نظر گرفتن مصالح عمومي، نسبت به از بين بردن رويکردهاي بخشي نگري که هم اکنون در اين زمينه وجود دارد مساعدت هاي لازم را با ما داشته باشد.
عقبايي ادامه داد: هم اکنون در راستاي ارتقاي سامانه مديريت املاک و شفافيت بيشتر در اين حوزه، پيگير هستيم تا سازمان ثبت اسناد، شهرداري، وزارت نيرو و بانک ها با اين سامانه لينک شوند تا از اين طريق سطح دسترسي اطلاعات مشاوران املاک در بنگاه ها در زمان انعقاد قرارداد بيشتر شود و عملا آرامش مردم نيز در حين انجام معامله افزايش يابد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]