تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):داناترين مردم كسى است كه دانش ديگران را به دانش خود بيفزايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832200926




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مصباحی مقدم: نقش محوری جامعتین در انتخابات مجلس دهم/جدا شدن گروههای اصولگرا نتایج خوبی را به بار نمی‌آورد


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: مصباحی مقدم: نقش محوری جامعتین در انتخابات مجلس دهم/جدا شدن گروههای اصولگرا نتایج خوبی را به بار نمی‌آورد
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز و نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتگویی به بررسی فعالیت های اصولگرایان و استراتژی اصولگرایان برای انتخابات مجلس دهم پرداخته و معتقد است: از انتخابات ریاست جمهوری به این طرف تمایل به همکاری بین اصولگرایان در حال افزایش است و این به دلیل تجربه ای بود که در انتخابات ریاست جمهوری اصولگرایان به دست آوردند.
به گزارش نامه نیوز، پس از رحلت آیت الله مهدوی کنی و همچنین دبیرکلی آیت الله موحدی کرمانی برای جامعه روحانیت مبارز برای بررسی بهتر و بیشتر وضعیت و فعالیتهای اصولگرایان به گفتگو با حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز و نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی پرداختیم که در این گفتگو درخصوص چندو چون استراتژی اصولگرایان برای انتخابات مجلس دهم نیز مطالب و نکات ظریفی مطرح شد. مشروح این گفتگو را در زیر می خوانید:
- در حال حاضر چه چشم اندازی را با توجه به فعالیت اصولگرایان برای انتخابات مجلس دهم ترسیم می‌کنید؟
با توجه به اینکه جامعه روحانیت مبارز حرکت تازه ای را شروع کرده است و مقدماتی را از سال گذشته برای همگرایی اصولگرایان فراهم کرد و از چند ماه قبل نیز کمیته سیاسی را برای انتخابات مامور کرد، این کمیته کار خودش را برای انتخابات شروع کرده است و برنامه ریزی در این زمینه انجام داده است و رایزنی های خودش را در بعضی موارد با دیگر مجموعه‌های اصولگرایی نیز شروع کرده است. چشم اندازی که من برای فعالیت اصولگرایان در انتخابات مجلس آینده می بینم و واکنشهایی که از مجموعه گروههای اصولگرا مشاهده می کنم که رسانه‌ای می کنند حکایت از این می کند که اصولگرایان در حال رسیدن به این نتیجه هستند که باید به ائتلاف بپردازند. و بهترین راه برای موفقیت سیاسی مجموعه اصولگرا دست یافتن به ائتلاف است. ما یک محور روشن نیز داریم و آن منشور اصولگرایی است که قبلاً منتشر شده است و مورد تاکید مجدد نیز قرار گرفته است و ما خواسته‌ایم در حول این محور مشترک این همگرایی پدید بیاید. بازتاب چنین موضع گیری را مثبت ارزیابی می کنیم و غالبا نیز اقبال کرده اند البته بعضی ها هنوز مناقشه دارند و شاید برایشان این تاکید جا نیفتاده است ولی احساس می کنیم که به تدریج به این سمت می‌رویم و انشاءالله قدمهای لازم را برای جمع‌آوری سران اصولگرا برمی‌داریم و تصور می کنیم می‌توانیم به همگرایی برسیم البته شاید برخی ها به این ائتلاف نپیوندند و شاید هم بپیوندند، با جامعه مدرسین نیز گفتگو شده است که اگر انها نیز همراهی کنند انشاءالله ما به صورت دو جانبه کار را به عنوان داوری نسبت به ائتلاف اصولگرایان شروع کنیم یعنی هم نظارت و هم داوری. - پس باید گفت در انتخابات مجلس دهم نیز جامعتین نقش محوری را به عهده خواهند گرفت.
بله ما به دنبال همان الگو هستیم که جامعتین رهبری را به عهده بگیرد و بنای ما نیز بر این است که دیدگاههایی را که مجموعه دارد البته با شاخصهای تعریف شده‌ای همانند شایسته‌سالاری و نه سهم‌خواهی، مجموعه جامعه اصولگرایی را به هم نزدیک کنیم زیرا خود این جریانها ممکن است اگر رها شود هیچگاه به هم نزدیک نشود و به هم نرسد. - در حال حاضر نگرانی‌هایی از فعالیت برخی تندروهایی که در جریان اصولگرایی هستند وجود دارد؛ آیا این تندروها نیز در صورت وحدت اصولگرایان زیر چتر این وحدت قرار می‌گیرند یا خیر؟
از دو حال خارج نیست یا مواضع خودشان را متعادل می کنند تا بتوانند همراهی و همکاری کنند که در این صورت باید مشی تندروی کنار برود یا مستقلاً به انتخابات وارد می‌شوند و جدا فعالیت می کنند که البته امیدواریم چنین اتفاقی نیفتد ولی اگر اتفاق بیفتد اکثریت قابل توجهی از گروههای اصولگرا به هم نزدیک می‌شوند و ممکن است آنها نیز جداگانه برای خودشان لیستی را بدهند که در حال حاضر من این احتمال را قوی نمی دانم زیرا تجربه انتخابات ریاست جمهوری 92 و همینطور انتخابات مجلس نهم نشان داد که جدا شدن گروههای اصولگرا از هم نتایج خوبی را به بار نمی‌آورد و این گونه نیست که همانند گذشته تصور شود که رقابت بین ما و اصلاح طلبان نیست بلکه رقابت درون جناحی است و ما هر گروه‌مان می‌توانند مستقلاً به رقابت با سایر گروهها بپردازیم و برنده انتخابات نیز بشویم. - نقش افرادی همانند آقایان لاریجانی، باهنر و ناطق نوری را تا چه اندازه برای وحدت اصولگرایان موثر می‌دانید؟
ما بیشتر بر روی تشکلها حساب باز می کنیم و نه روی شخصیت‌ها به عبارت دیگر آقای باهنر لیدر شورای هماهنگی هستند و آنچه که در این جریان مهم است گروههای تحت پوشش شورای هماهنگی است و مجموعه شورای هماهنگی است و نه شخص آقای باهنر که البته تصور ما این است که نزدیکترین همکاری را از ناحیه اقای باهنر و مجموعه شورای هماهنگی خواهیم داشت. آقای لاریجانی به یک معنا لیدر فراکسیون رهروان ولایت است و انتظار داریم که این همکاری را برای وحدت اصولگرایان با جامعه اصولگرایی داشته باشد. آقای ناطق نیز شخصیت مستقلی است هیچ جریانی نیز به عنوان حزب و گروه و مجموعه تحت پوشش پشت سر خود ندارد و لااقل آنچه که ما تصور می کنیم این است، آقای ناطق شخصیت تاثیرگذاری است که این شخصیت تاثیرگذار در شرایط حاضر خودش را از فعالیتهای سیاسی مربوط به انتخابات کنار گذاشته است و ما امیدواریم که وی بیاید که اگر بیاید به نفع مجموعه خواهد بود. و معتقدیم که اگر وی بیاید قطعاً نقش تاثیرگذاری خواهند داشت. - در حال حاضر گمانه‌زنی هایی مبنی بر اینکه دولت در حال ارنج کردن افرادی برای انتخابات مجلس دهم در استانها است و آیا احتمال دارد دولت برای انتخابات مجلس دهم طیفی را به نام حامیان خود مورد حمایت قرار دهد؟
می دانیم که آقای روحانی هم حقوقدان هستند و هم با سابقه ممتد نمایندگی مجلس، به ویژه نایب رییسی چند دوره مجلس را به عهده داشتند و می داند که دولت نمی‌تواند مجلس تشکیل دهد و ورود دولت در تشکیل مجلس غیرقانونی است. - تجارب نشان داده است که دولتهایی که سرکار آمده اند در شکل گیری مجالس یعنی افرادی که به مجالس ورود پیدا می کنند تاثیرگذار بوده اند آیا این تجربه برای مجلس دهم با دولت اعتدال تکرار خواهد شد؟
بنده معتقدم که دولت چون مقید به قانون است و این را در رفتار عمومی خودش نشان داده است و خودش را از تشکیل مجلس عقب می‌کشد و اینکه بخواهد حزبی گروهی و ستادی به عنوان دولت و حامیان دولت شکل دهد عقب نگه می‌دارد البته باید یک نکته مهم نیز به عنوان نکته تاریخی اشاره کرد و ان این است که همواره روسای جمهور سعی داشته‌اند مجالس متناسب با خودشان شکل دهند و این از دوره بنی صدر بوده است، بنی صدر رسماً به مردم گفت: مجلسی انتخاب کنید با رییس جمهور شما هماهنگ باشد بعضی از روسای جمهور چنین صراحت لهجه‌ای را نداشته اند اما خیلی تلاش کرده اند که چنین اتفاقی بیفتد ولی نیفتاد. اقای احمدی نژاد زیر خم تشکیل مجلس رفت و یکی از کسانی که با وی کار می کرد گفت: ما 150 کرسی مجلس را به دست می‌آوریم ولی دیدیم که در مجلس نهم شاید 20 نفر هوادار جدی وی نداشت. سنخ کار مجلس سنخی نیست که دولت بتواند به ان ورود پیدا کند و مجلسی متناسب با خودش را به این معنا یعنی مجلس چاکر، مجلس تابع شکل دهد زیرا این به صلاح کشور نیست و اتفاقا این دولت است که باید خودش را با مجلس هماهنگ کند و سازگار کند زیرا تفاوت بین ریل گذاری و لوکوموتیورانی است و نمی توان ادعا کرد کرد که این لوکوموتیو ران است که ریل را نیز خودش ایجاد می کند، مجلس ریل گذار است و دولت لوکوموتیو ران، مجلس قانون گذار است و قانونگذاری یعنی طراحی نقشه عملیات برای اداره اجرای کشور و لوکوموتیو ران که دولت باید در چارچوب مصوبات مجلس و قانون حرکت کند. اینکه انتظار داشته باشیم مجلس خودش را با دولت تطبیق دهد انتظار به جایی نیست و به مصلحت نیز نیست در حال حاضر مجلس فعلی با دولت فعلی هیچگونه مناقشه جدی نداشته است و از آغاز شکل گیری دولت تاکنون از آن حمایت کرده است و معنایش نیز این نیست که این حمایت به معنای تایید همه فعالیت های دولت است ولی مجلس حداکثر همکاری را با دولت داشته است و انتخاب وزیر جدید علوم نیز نشان داد که مجلس موضع مقابل در مقابل دولت ندارد و درصدد کارشکنی نیست بلکه دولت نیست بلکه مجلس هم حمایت خودش از دولت را اعلام کرده و هم عملاً با دولت در تصویب قوانین همراهی کرده است. من این را در مطبوعات و سایتها و رسانه‌ها می بینم که بعضی از اصلاح طلبان ارزو می کنند که مجلسی شکل بگیرد که متناسب با دولت باشد که باید گفت: حتماً این افراد ارزش و جایگاه مجلس را مورد غفلت قرار داده اند زیرا مجلس باید مستقل باشد و دولت نیز مستقل است. و تابع قوانینی است که مجلس تصویب می‌کند. - چه پیش‌بینی از حضور اصلاح طلبان برای انتخابات مجلس دهم دارید؟
قطعاً اصلاح طلبان به صورت منسجم وارد انتخابات مجلس دهم می شوند اما آنها با مشکلاتی روبرو هستند از جمله مشکلات آنها این است که احزاب مهم اصلاح طلب از نظر قانونی جایگاهی ندارند و احزاب جدید در حال شکل گرفتن است که می‌تواند جایگاه قانونی پیدا کند و اصلاح طلبان می توانند در قالب این احزاب جدید کار کنند، لیدرهای مهم اصلاح طلب از نظر تعیین صلاحیت مشکل دارند و برای همین یا سخن از اصلاح مواضع خودشان و رفع اشتباهاتشان می کنند تا بتوانند زمینه را برای تعیین صلاحیت به دست بیاورند یا می گویند که رابطه ما با حاکمیت باید مورد تجدیدنظر و بازنگری قرار گیرد که حرف خوبی است و اگر بتوانند چنین کاری را بکنند خوب است که البته لازمه اش این است که سران اصلاحات مواضع تازه ای بگیرند و مواضع پیشین خودشان را کنار بگذارند و به تعبیر مقام معظم رهبری یک فاصله روشنی در مقابل جریان فتنه بگیرند و اگر این اتفاق بیفتد می توانند به صورت گسترده و با قدرت بالا وارد انتخابات شوند و لیست واحد بدهند اما اگر چنین اتفاقی نیفتد قطعاً ضعیف ظاهر خواهند شد و پیش بینی من این است که نمی توانند مجلس آینده را قبضه کنند. - در صورت ارایه لیست واحد از سوی اصلاح طلبان این شانس برای آنها وجود دارد که به تعبیر شما مجلس آینده را قبضه کنند؟
هرگز، حتی اگر اصلاح طلبان هم لیست واحد بدهند نمی توانند مجلس آینده را قبضه کنند. - یعنی شما معتقدید لیست واحد اصولگرایی به نتیجه خواهد رسید؟
اصولگرایان یک جریان پایگاه دار در عامه مردم هستند و در بین قشر متوسط رو به پایین شهری دارای جایگاه خوبی هستند و اصلاح طلبان این چنین پایگاهی را ندارند البته اخیرا دیده اند که چند نفر از سران اصلاح طلب می گویند که اصلاح طلبی با دینداری کاملا همراه است، لازمه اصلاح طلبی دینداری است یکی از اقایان نیز مصاحبه کرده است و گفته است اصلاحات ادامه راه امام است و امام اصلاح گر بزرگ بوده است، ما نیز شکی نداریم که امام اصلاح گر بوده اند ولی این واژه ها نباید مخلوط شود و به جای هم بنشیند زیرا اصلاح گری به معنایی که امام دنبال کرده اند زیروکردن نظام طاغوت بود و جانشین و جایگزین کردن اسلام ناب محمدی بود ولی اصلاح طلبان و اصلاحات از زاویه ای شروع کرد که بازنگری در مبانی نظام جمهوری اسلام بود و مفهومی را به کار گرفته اند که آن مفهوم کشدار، مبهم و غیرشفاف بود و هر کسی از ظن خود شد یار من از درون من نجست اسرار من. از چپ چپ تا راست راست و از لیبرال و سکولار تا جریان چپ مارکسیستی و نزدیک به مارکسیستی هوادار اصلاح طلبی شدند و هر کدام نیز اصلاحات را به معنا و مراد خودشان گرفتند و هیچ کس نیز نیامد مثل اصولگرایان اصول مبانی و شاخص تعریف کند و شفاف بگویند ما خواهان این 24باید و نبایدیم. و اگر این کار را بکنند که شنیده‌ام و دیده‌ام که برخی درصدد این موضوع برآمده‌اند قطعاً کاری کارستان خواهد بود. - بحث هایی مطرح است که آقای لاریجانی یا نزدیکان وی قصد دارند حزبی را با لیدری وی تاسیس کنند در صورت تاسیس این حزب فعالیت را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
من نمی دانم که آقای لاریجانی می خواهند چه نوع کاری انجام دهند و یا اینکه اطرافیان وی می خواهند چه کار کنند اما اگر بنایشان بر این باشد که یک حزب در کنار سایر احزاب شکل دهد یک حزب کوچک خواهد شد اما اگر بنایشان این باشد که مجموعه سازمانها احزاب و جمعیت‌ها و انجمن‌ها و گروه‌های اصولگرا را گرد هم بیاورند و یک حزب ملی تشکیل دهند که احتمال موفقیت وی را زیاد می‌دانم و این نیازمند جمع‌آوری سران احزاب و جمعیت‌ها و شخصیت‌های به نام اصولگراست و اگر چنین اقدامی کنند بسیار موثر است و طبعاً در انتخابات مجلس دهم نیز اثرگذار خواهد بود و این همان چیزی است که ما به عنوان جامعه روحانیت دنبال می کنیم و البته ما در قالب حزب این موضوع را دنبال نکرده ولی می شود در قالب حزب نیز ان را دنبال کرد. - آیا جامعتین از چنین حزبی حمایت خواهد کرد؟
طبعاً هر حرکتی که موجب اجتماع مجموعه اصولگرایی زیر یک چتر شود یا غلبه بر مجموعه جمعیتها داشته باشد مورد حمایت جامعه روحانیت مبارز قرار می گیرد و البته باید صبر کرد تا اساسنامه و مرامنامه این حزب مشخص شود و شورای مرکزی نیز مشخص شود بعد ما بتوانیم نظر دهیم ولی نگاه ما به صورت اصولی و اساسی به جمع کردن مجموعه اصولگرایی است. - در حال حاضر تعدادی از نمایندگان و حتی نمایندگان اعتقاداتی نسبت به برخی رفتارها و فعالیت های آقای لاریجانی دارند در صورت تاسیس حزب این افراد زیر چتری که شما از آن نام بردید خواهند رفت؟
یک وقت هست که این چتر می خواهد فراگیر باشد که باید سران ان مجموعه‌ها جز ان باشند و شاید هم این افراد بیایند و یا شاید هم نیایند و اگر وی بخواهد حزبی همانند سایر احزاب داشته باشد این حزب، حزب قدری نخواهد بود همانند سایر احزابی که فعالیت می کنند. - در حال حاضر مهمترین آسیبی که جامعه اصولگرایی با آن مواجه است، چیست؟
تفرقه از نظر ما آسیبی است که جامعه اصولگرایی را در حال حاضر تهدید می کند البته نمی توانم بگویم در حال حاضر شدید است بلکه معتقدم از انتخابات ریاست جمهوری به این طرف تمایل به همکاری بین اصولگرایان در حال افزایش است و این به دلیل تجربه ای بود که در انتخابات ریاست جمهوری اصولگرایان به دست آوردند. - در هر صورت برخی از اصولگرایان معتقدند که آقای روحانی یک اصولگراست پس آیا پیروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم شکست اصولگرایان بوده است که آنها بخواهند روی کار آمدن وی را به عنوان یک شکست ببینند؟
بله اصولگرایان آقای روحانی را یک اصولگرا می دانند منتهی آقای روحانی که اصولگرا بود گروهی از اصولگرایان از وی حمایت کردند ولی نه به عنوان کل مجموعه جریان اصولگرا که بیایند از وی حمایت کنند و البته پیش بینی نمی شد که وی چنین موقعیتی را بتواند به دست بیاورد اگر جناب روحانی در قالب جریان اصولگرا ورود پیدا می کرد و حمایت مجموعه اصولگرایان را به دست می آورد موضوع متفاوت بود تا اینکه به عنوان یک شخصیت مستقل وارد شد. وی مورد حمایت اصلاح طلبان نیز نبود و آنها نیز وی را جزو لیدرهای خودشان نمی‌شناختند بلکه در یک معنا به وی نزدیک شدند تا فرصت جدیدی به دست بیاورند و آنها نیز یک فرصت تازه به دست آورده بودند تا بتوانند از این فرصت برای مراحل بعدی استفاده کنند که البته از بعضی تعابیر نیز باید بگذریم که می گویند آقای روحانی رحم اجاره‌ای اصلاح طلبان است که البته از نظر ما نباید چنین تعابیری را به کار ببرند زیرا در شرایط جدید اصلاح طلبان یک فرصت حضور در میدان پیدا کرده‌اند و آن هم نه فرصت تمام و کمال. - آیا احتمال دارد این تجربه برای انتخابات مجلس دهم نیز تکرار شود؟
این وقتی معنا پیدا می کند که جناب اقای روحانی رییس جمهور نباشد و با فراغت باز بتواند لیدر جریان شکل دهنده مجلس بعد باشد. در حال حاضر اقای روحانی هیچ طیفی مستقلی برای خودش ندارد البته وی حزب اعتدال و توسعه را دارد ولی یکی از احزاب بسیار کوچک بینابین تلقی می شود و اینطور نیست که ورود آن حزب بتواند نقش افرینی مهمی در انتخابات مجلس دهم داشته باشد.منبع: شبستان




۲۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن