تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):خدای تعالی ایمان را برای پاکیزگی از شرک قرار داد ، و نماز را برای دوری از تکبر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842044540




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شکل گيري جهان چند قطبي، نتيجه تحريم غرب عليه روسيه


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۳ آذر ۱۳۹۳ (۱۲:۲ب.ظ)
شکل گيري جهان چند قطبي، نتيجه تحريم غرب عليه روسيه گروه اقتصاد سياسي خبرگزاري موج،
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، بحران داخلي اوکراين در نزديک به يک سال قبل، زمينه ساز بروز شديدترين بحران غرب و شرق از زمان فروپاشي شوروي به اين سود شد. در اين راستا، مسکو با حمايت هاي غير مستقيم و ديپلماتيک از شورشيان و در نهايت الحاق شبه جزيره کريمه به فدراسيون روسيه از طريق برپايي رفراندوم، خشم ايالات متحده و نگراني اروپا؛ به ويژه کشورهاي شرقي اين قاره را برانگيخت. در مقابل کشورهاي غربي دست به مقابله به مثل از طريق پشتيباني سياسي از کي يف، برگزاري مانورهاي نظامي در نزديکي مرزهاي غربي روسيه، افزايش حضور لجستيکي در کشورهاي کوچک شرق اروپا و تحريم مسکو زدند.
تحريم اقتصادي روسيه شوک سنگيني بر فضاي مبادلات تجاري جهان و نيز عرصه سياسي بود. وابستگي اقتصادي کشورها در قرن جديد، بيش از گذشته است. امروزه کشورها توانايي سرمايه گذاري در تمامي حوزه هاي نيازمندي داخلي را به علت تخصصي شدن امور، بالا بودن حجم تقاضاها و تنوع بخش هاي تجاري، مالي، اقتصادي و تکنولوژي ندارند. اين در حالي است که اقتصاد روسيه چندان محکم و استوار نيست و حتي بودجه اين کشور وابستگي زيادي به فروش مواد خام گاز و نفت دارد. از اين رو، پيش از آن که واشنگتن با همکاري کشورهايي همچون عربستان دست به کاهش قيمت جهاني نفت به زير 70 دلار بزند، از اهرم تحريم استفاده کرد.
تحريم هاي مرتبط با صادرات کالاهايي با استفاده دوگانه، تحريم بانک هاي دولتي روسيه و فروش اوراق قرضه آنها در بازارهاي اروپايي، عدم اجازه به مؤسسات اروپايي براي معامله با نهادهاي مالي و بانک هايي که روسيه در آن سهم دارد، ارائه فهرست افرادي از سياستمدارن و نزديکان پويتن که اجازه ورود به اتحاديه اروپا را ندارند و اموال آنها در اتحاديه اروپا توقيف مي شود و همچنين اعمال محدوديت هايي در بخش صادرات فناوري پيشرفته نظامي به روسيه، مواردي که به توافق 28 کشور عضو اتحاديه اروپا، ايالات متحده، نروژ، فنلاند، کانادا و استراليا رسيد.
شايان ذکر است، در اين ميان اروپا نسبت به ايالات متحده، بيشترين ضرر را خواهد کرد؛ زيرا آمريکا تجارت اندکي با روسيه دارد. مجموع صادرات سال 2013 اين کشور به روسيه تنها يازده ميليارد دلار بود. اين رقم در مقايسه با صادرات سيصد ميليارد دلاري آمريکا به چين و فروش شرکت هاي که با سرمايه گذاري آمريکا در چين فعالند، بسيار اندک است. ميزان صادرات محصولات کشاورزي آمريکا به روسيه درسال 2013 کمتر از 1 درصد کل صادرات محصولات کشاورزي ايالات متحده به خارج از آن کشور بوده است که در واقع حدود 1.2 ميليارد دلار در سال، حجم صادرات موادغذايي آمريکا به روسيه مي شود.
اما؛ اروپا روابط تجاري بيشتري با روسيه دارد و براي تهيه سي درصد انرژي مورد نياز خود به روسيه وابسته است. برخي کشورها چون فنلاند و بلغارستان همه گاز مورد نيازشان را از روسيه تهيه مي‌کنند. در مقابل دو سوم صادرات روسيه مربوط به حوزه انرژي است و در نتيجه حدود نيمي از درآمد دولت از صادرات نفت و گاز به دست مي آيد. بر اين اساس از دست رفتن بازار اروپايي، به شدت مسکو را متضرر خواهد کرد.
با اين وجود، تحريم روسيه به صورت مستقيم تحريم بلاروس، قزاقستان، ارمنستان، تاجيکستان و حتي خود اوکراين به حساب مي‌آيد. به اين معنا که به علت وابستگي شديد اقتصادي کشورهاي به‌جا مانده از اتحاد جماهير شوروي سابق به روسيه فعلي و به خصوص با جدي شدن طرح اتحاديه گمرکي روسيه در منطقه اوراسيا، تحريم اين کشور دقيقاً مساوي با تحريم ساير کشورهاي اين منطقه نيز هست. از اين گذشته تحريم روسيه به‌صورت غيرمستقيم، تحريم چين و هند هم به حساب آمده و اعلام جنگ اقتصادي به اين کشورها نيز است. علت اين است که اين کشورها داراي روابط اقتصادي گسترده با روسيه هستند و زماني تحريم روسيه مي‌تواند معنادار باشد که اين کشورها مبادلاتشان با روسيه را کاهش دهد.
در مقابل کرملين دست به اقدامي تلافي جويانه زد. اگرچه دولت پوتين اعلام کرد 40 ميليارد دلار از تحريم هاي غرب متضرر مي شوند، اما؛ تصميم مسکو براي ممنوعيت ورود مواد غذايي از اروپا، مستمسکي براي تحت فشار قرار دادن کشورهاي اين قاره بود. بر اين اساس روسيه براي 12 ماه واردات محصولات گوشتي، غذاهاي دريايي، سبزيجات، ميوه و فرآورده هاي لبني را ممنوع کرد. بصورت مشخص تر مي توان گفت گروه کالاي گوشتي شامل گوشت مرغ، خوک، گاو و گوسفند يخ زده، تازه، دودي شده، نمک اندود و سرد، گروه کالاهاي دريايي، اعم از ماهي تازه، يخ زده، فراوري شده و تمامي آبزيان دريايي، گروه کالايي سبزيجات متشکل از تمامي سبزيجات تازه، فريزشده، خشک شده، گروه کالايي ميوه نيز شامل انواع ميوه ها و گروه کالايي فرآورده هاي لبني شامل ماست، شير، انواع خامه و پنير، کفير و غيره مي باشد.
در اين ميان طبق آمار مراکز اطلاعاتي اروپا، لهستان در مقام اول ضررهاي ناشي از اين تحريم ها قرار گرفته است. بعد از آن نروژ قرار دارد كه در سال گذشته ميلادي ميلياردها دلار صادرات مواد غذايي به روسيه داشته است. تحريم واردات محصولات کشاورزي دو تأثير عمده نيز بر کشورهاي غربي خواهد گذاشت، اولين اين تأثيرها، بر ميزان درآمد عرضه کنندگان محصولات مذکور خواهد بود و اين کاهش در درآمد، باعث خواهد گرديد توليدکنندگان اروپايي با خطر ورشکستگي مواجه شوند. کاهش قيمت مواد غذايي در اروپا دومين تأثير تحريم هاي روسيه خواهد بود.
لکن مقامات روسيه پس از اين سياست، به دنبال جايگزين هايي براي اطمينان دهي به مردم خود براي تأمين امنيت غذايي برآمد. در اين راستا مسکو مذاکراتي را با بيش از 16 کشور براي جايگزيني واردات محصولات کشاورزي انجام داد. اين کشورها شامل ايران، آرژانتين، بلاروس، برزيل، شيلي، چين، کلمبيا، اکوادور، قرقيزستان، ماريتيوس،‌ مکزيک، موزامبيک، پاراگوئه، پرو، سريلانکا، ترکيه، اروگوئه است.
همچنين به طور جزئي تر، وزير کشاورزي روسيه اعلام کرد: "در حال حاضر جايگزين‌هايي براي تامين محصولات ممنوع شده از اروپا انتخاب شده‌اند، مسکو گوشت و محصولات دامي را که در گذشته از اتحاديه اروپا وارد مي کرده است، هم اکنون از کشور‌هاي آمريکاي لاتين مانند برزيل، اروگوئه، پاراگوئه، آرژانتين و البته بلاروس خريداري خواهد کرد. شير و لبنيات، کره و پنير نيز از نيوزيلند و کشور‌هاي آمريکاي لاتين، سبزيجات از کشور‌هاي ترکيه آرژانتين، شيلي، چين، ازبکستان، آذربايجان، گلابي و سيب از صربستان، آرژانتين، شيلي، چين، گيلاس، آلبالو، زرد آلو و هلو از ازبکستان، آذربايجان، تاجيکستان، اسرائيل، ترکيه و ايران، مرکبات هم از مراکش، مصر، ترکيه، و آفريقاي جنوبي تهيه خواهد شد."
علاوه بر اين رهبران کرملين تلاش دارند از فرصت مذکور براي تنوع بخشي به مسيرهاي صادرات و واردات خود بهره ببرند. اين سياست، در نهايت منجر به تقويت روابط روسيه با کشورهاي مهم آسيا، امريکاي لاتني و خاورميانه مي گردد که در حال حاضر به دليل ساختار متصل سازمان ملل و شوراي امنيت، توان تأثير گذاري سياسي چنداني ندارند، اما؛ انتظار مي رود در آينده نزديک وزنه قابل توجهي در مبادلات تجاري و اقتصادي بيابند و بتوانند با تصميم هاي خود کيفيت زندگي مردم غرب را تحت تاثير قرار دهند.
بر اين اساس، روسيه با چين بزرگترين توافق گازي خود را به انجام رساندند. بعد از 10 سال مذاکره ميان پکن و مسکو، مقرر شد، شرکت گاز پروم از سال 2018 سالانه 38 ميليارد مترمکعب گاز به چين صادر کند. اين حجم گاز يک چهارم نياز کنوني چين را تأمين مي کند. چين به عنوان دومين قدرت بزرگ اقتصادي دنيا تا سال 2040 حتي ممکن است امريکا را پشت سر بگذارد و به بزرگ ترين قدرت اقتصادي دنيا تبديل شود. بنابراين نگاه روسيه به چين به گونه اي است که از يک سو تلاش مي کند با نزديک کردن روابطش با چين، از لحاظ اقتصادي فرصت هاي جديدي را براي روسيه ايجاد کند.
همچنين رئيس گاز پروم اعلام کرد که اروپا از اين پس به واسطه ترکيه به سوخت مورد نياز خود دست مي‌يابد و ترکيه به عنوان متحد استراتژيک روسيه، به زودي منبع توزيع ۵۰ ميليارد مترمکعب گاز به اروپا خواهد بود. ضمن آنکه سه شرکت ترک براي اولين بار در مورد صادرات شير و محصولات لبني به روسيه مجوز گرفتند. از اين رو انتظار مي رود که ميزان صادرات از منطقه اژه به روسيه که سالانه در حدود 120 ميليارد دلار بود به دو برابر افزايش يابد.
علاوه بر اين، در آخرين سفر پوتين به هند که چند روز قبل صورت گرفت، شرکت روس اتم روسيه طبق قراردادي، موظف شد که طي ۲۰ سال آتي ۱۲ رآکتور اتمي براي هند بسازد. همچنين اين شرکت با دهلي نو توافق کردند تا تلاش‌هاي مشترکي را در حوزه‌هايي مثل اکتشاف، توليد و حمل نفت و گاز و همچنين افزايش برداشت از ذخاير نفتي را صورت دهند و در ارزيابي و بهره‌برداري از پروژه‌هاي احتمالي در هند، روسيه و کشورهاي ثالت با يکديگر همکاري کنند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن