واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ آذر ۱۳۹۳ (۱۰:۸ق.ظ)
فائو بر نقش کليدي کوهستان ها در توسعه پايدار ايران تاکيد کرد نماينده سازمان خواربار و کشاورزي ملل متحد (فائو) در جمهوري اسلامي ايران بر ضرورت وجود سياست گذاري ها و چارچوب هاي حقوقي لازم براي حفاظت از کوهستان هاي کشور تاکيد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، سرج ناکوزي در مراسمي که شامگاه پنجشنبه (20 آذر ماه) به مناسبت روز جهاني کوهستان که توسط انجمن کوه نوردان ايران با همکاري و حمايت فدراسيون کوه نوردي و صعود هاي ورزشي جمهوري اسلامي ايران، هيأت کوهنوردي و صعود هاي ورزشي استان تهران و همچنين انجمن حفظ محيط کوهستان برگزار شد، با اشاره به اينکه بيش از نيمي از مساحت ايران را مناطق کوهستاني و بيابان ها تشکيل داده است، گفت: کوهستان ها نه تنها منبع اصلي آب و مقاومت در مناطق خشک هستند، بلکه در خصوص ايران ميزبان تنوع زيستي گسترده و مأمن گونه هاي گياهي منحصر به فرد کوهستاني نيز مي باشند.
وي تاکيد کرد: برخي از گونه هاي يافت شده در مناطق کوهستاني ايران، تنها در اين مناطق مي رويند و از اين حيث گونه هاي بومي کشور ايران به شمار مي آيند. بخشي از اين گونه ها به دليل طيف زيستي محدود، تحت عنوان «گونه هاي نادر» طبقه بندي شده و به همين دليل اکوسيستم مناطق کوهستاني خشک ايران از اهميت قابل توجهي برخوردار است.
نماينده فائو در کشورمان اظهار داشت: به منظور حفاظت از کوهستان ها در ايران و ارتقا مديريت موثر اين ميراث طبيعي ارزشمند، تدوين سياست ها و چارچوب هاي حقوقي ضرورت دارد.
ناکوزي در بخش ديگري از سخنانش به موضوع «کشاورزي کوهستان» به عنوان موضوع امسال روز جهاني کوهستان با شعار «کشاورزان خانوادگي کوهستان: تامين غذاي مردم، پرورش زمين» اشاره کرد و گفت: انتخاب اين عنوان، فرصتي را براي توجه بيشتر به کشاورزي خانوادگي در مناطق کوهستاني به عنوان شغلي غالب و منبع اصلي توليد غذا در اين مناطق فراهم آورده است.
وي افزود: در کوهستان ها، کشاورزي خانوادگي نقش قابل توجهي را در کاهش فقر، تغذيه خانواده ها و جوامع محلي با ايجاد اطمينان از پايداري منابع طبيعي و ارائه خدمات اکوسيستمي ايفا مي کند که نه تنها براي توسعه ضرورت دارد، بلکه دامنه اي فراتر از نقاط کوهستاني را نيز تحت تاثير قرار مي دهد. اين خدمات، شامل تامين آب سالم، کاهش ريسک بلاياي طبيعي ، حفاظت از تنوع زيستي و ايجاد مناطقي به منظور جاذبه هاي تفريحي و توريستي مي شود.
نماينده سازمان خواربار و کشاورزي ملل متحد با تاکيد بر اينکه کشاورزان کوهستان نبست به فقر، نا امني غذايي و رخدادهاي شديد غير معمول، آسيپ پذير هستند، اظهار داشت: موقعيت جغرافيايي آنان به اين معنا است که از مراکز قدرت و تصميم گيري دور بوده و همين دليل نيز باعث به حاشيه رانده شدن آنها در تصميمات سياسي، اجتماعي و اقتصادي مي شود.
وي در پايان خاطر نشان کرد: روز بين المللي کوهستان، فرصتي براي ديده شدن ساکنان کوهستان ها در نقاط مختلف جهان است. ما مي توانيم از اين روز براي هم افزايي تلاش ها و تجميع راهکارها با هدف تقويت کشاورزان کوهستان استفاده کنيم، با اين هدف که آنان را قادر به هدايت زندگي خويش به شيوه اي پايدار نماييم. شايان ذکر است، مجمع عمومي سازمان ملل متحد از سال 2002 روز يازدهم دسامبر را به عنوان روز گراميداشت اهميت کوهستان تعيين نموده است و در همين راستا هر ساله روز جهاني کوهستان به برجسته کردن نقش مهم کوهستان ها در اکو سيستم و ارتقا توسعه پايدار زيست محيطي مي پردازد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]