تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بعد از من با خوارج نجنگيد (آنان را نكشيد)؛ زيرا كسى كه طالب حق باشد و به آن نرسد، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842616289




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چهار دلیل برای کاهش مستمر قیمت‌های جهانی نفت |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چهار دلیل برای کاهش مستمر قیمت‌های جهانی نفت
طی چند ماه اخیر، روند کاهش مستمر قیمت های جهانی نفت، به مهمترین موضوع مورد توجه دولت ها و همچنین تحلیلگران حوزه اقتصاد بین المللی تبدیل شده است. در این میان، هرچند عموماً به دلایل سیاسی کاهش قیمت نفت اشاره می شود، اما این روند، پدیده ای چند علتی است که هم از عوامل اقتصادی و هم عوامل سیاسی در سطح بین المللی تأثیر می پذیرد.
کد خبر: ۴۵۷۷۷۷
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۳ - 13 December 2014



چهار دلیل برای کاهش مستمر قیمت‌های جهانی نفت
طی چند ماه اخیر، روند کاهش مستمر قیمت های جهانی نفت، به مهمترین موضوع مورد توجه دولت ها و همچنین تحلیلگران حوزه اقتصاد بین المللی تبدیل شده است. در این میان، هرچند عموماً به دلایل سیاسی کاهش قیمت نفت اشاره می شود، اما این روند، پدیده ای چند علتی است که هم از عوامل اقتصادی و هم عوامل سیاسی در سطح بین المللی تأثیر می پذیرد.


به گزارش «تابناک»، سایت نشریه «اکونومیست» در مطلبی به بررسی روند کاهش شدید قیمت جهانی نفت پرداخته و از منظر اقتصادی و همچنین سیاسی، دلایل این موضوع را برشمرده است. پیامدهای کاهش قیمت های جهانی نفت نیز بخشی از مطلب این نشریه را به خود اختصاص داده است.


در این مطلب آمده است:


از ماه ژوئن تاکنون، قیمت نفت بیش از 40 درصد کاهش یافته و از 115 دلار در هر بشکه به کمتر از 70 دلار رسیده است. این اتفاق پس از پنج سال ثبات در بازار نفت رخ می دهد. اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، در جریان نشست 27 نوامبر خود در وین نتوانستند بر سر کاهش تولید به توافق برسند و همین امر، سبب افت بیشتر قیمت ها شد. این موضوع به ویژه برای کشورهای صادرکننده نفت، از جمله روسیه، نیجریه، ایران و ونزوئلا مشکل ایجاد می کند. اما چرا قیمت نفت در حال سقوط است؟


قیمت نفت تا حدی به واسطه عرضه و تقاضای واقعی و تا حدی به واسطه انتظارات تعیین می شود. تقاضای انرژی ارتباط نزدیکی با فعالیت اقتصادی دارد. افزون بر این، تقاضای انرژی در فصل زمستان در نیمکره شمالی و در فصل تابستان در کشورهایی که از سیستم تهویه هوا استفاده می کنند، افزایش می یابد. در سمت مقابل، عواملی چون آب و هوا (که می تواند سبب جلوگیری از بارگیری نفتکش ها شود) و همچنین مسائل ژئوپلیتیکی بر عرضه نفت تأثیرگذار است.


در صورتی که تولیدکنندگان به این نتیجه برسند که قیمت ها بالا خواهد ماند، اقدام به سرمایه گذاری می کنند که در بلندمدت، به افزایش عرضه منجر می شود. به همین ترتیب، قیمت های پایین سبب کاهش سرمایه گذاری می شود. در این میان، تصمیمات اوپک، انتظارات مربوط به بازار نفت را شکل می دهد: اگر این سازمان عرضه را به شدت کاهش دهد، می تواند قیمت ها را بالا ببرد. عربستان سعودی به تنهایی روزانه 10 میلیون بشکه (یک سوم مجموع اوپک) نفت تولید می کند.


اما به طور کلی، چهار عامل در حال حاضر بر قیمت نفت تأثیر گذاشته است. نخست اینکه کاهش فعالیت اقتصادی، افزایش بازده و تغییر الگوی مصرف از نفت به دیگر سوخت ها، سبب کاهش تقاضا شده است. دوم اینکه با وجود آشوب و درگیری در عراق و سوریه (دو تولیدکننده بزرگ نفت با تولید مجموعاً چهار میلیون بشکه در روز)، تولید نفت آن ها از این اوضاع تأثیری نپذیرفته است. بازار نسبت به ریسک های ژئوپلیتیکی حساسیت بیشتری دارد.


عامل سوم، تبدیل آمریکا به بزرگترین تولیدکننده نفت است. هرچند این کشور نفت خود را صادر نمی کند، اما از وارداتش کاسته شده و همین امر، سبب ایجاد عرضه اضافی در بازار می شود. و عامل چهارم نیز این است که عربستان سعودی و متحدانش در منطقه، تصمیم گرفته اند که سهم خود از بازار را برای احیای قیمت نفت از دست ندهند. آن ها معتقدند با کاهش تولید، بیشترین منفعت نصیب ایران و روسیه خواهد شد. 


در این میان، تأثیر اصلی کاهش قیمت های نفت، بر بخش های پر ریسک تر و آسیب پذیر تر صنعت نفت خواهد بود. این بخش ها شامل شرکت های نفتی آمریکایی است که با انتظار تداوم قیمت های بالای نفت، مبالغ زیادی وام و قرض اخذ کرده اند. این تأثیر همچنین متوجه شرکت های غربی خواهد بود که در پروژه های پر هزینه در مناطق قطبی و یا دریای شمال فعال هستند. اما باز هم بیشتری ضرر از این جریان، به کشورهایی وارد خواهد شد که برای پیشبرد سیاست های داخلی و خارجی خود تا حد زیادی به درآمدهای نفتی وابسته هستند. 














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن