محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843080231
رسانههای جهان امسال چگونه بزرگترین و باشکوهترین اجتماع مذهبی جهان را پوشش دادند؟/ عنادورزی آشکار رسانههای دستپرورده غرب در قبال تجمع میلیونی شیعیان در کربلا
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: گزارش ویژه
رسانههای جهان امسال چگونه بزرگترین و باشکوهترین اجتماع مذهبی جهان را پوشش دادند؟/ عنادورزی آشکار رسانههای دستپرورده غرب در قبال تجمع میلیونی شیعیان در کربلا
امسال با حضور میلیون ها زائر در شهر کربلای معلی شکوه مراسم اربعین سید و سالار شهیدان (ع) و یاران با وفایش چند برابر شده است. با این وجود، رسانه های وابسته منطقه و جهان بخصوص رسانه های غربی که از یک آبشخور تغذیه می شوند در سال های اخیر در یک عناد ورزی آشکار تجمع میلیونی شیعیان در روز اربعین حسینی در کربلا را نپرداخته اند.
به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران؛ چند روزی است که حال و هوایمان کربلایی شده است، شیعه به معنی اعم کلمه و شیعیان عراق بطور اخص یک "لبیک" به بلندای تاریخ کربلا به حسین (ع) بدهکار است و این روزها خود را به کربلا می رسانند تا به ندای "هل من ناصر ینصرنی " مولای معصوم خود لبیک بگویند.
مغناطیس بزرگ حسین علیه السلام عاشقان خاندان مطهر اهل بیت علیهم السلام را از سراسر جهان به خود جذب می کند.با فرا رسیدن سالروز اربعین حسینی میلیون ها نفر از شیعیان و عاشقان امام حسین علیه السلام از شهرهای مختلف عراق و دیگر کشورهای جهان فوج فوج خود را به کربلای معلی می رسانند تا جهان شاهد برپایی "باشکوهترین و عظیم ترین اجتماع مذهبی دنیا" باشد.
روز جمعه منابع خبری به نقل از وزیر شهرداری ها و امور عمومی عراق اعلام کردند: تا اين لحظه، 19 ميليون زائر عراقی و خارجی وارد کربلای معلی شده اند.
از دو هفته قبل بود که کاروان های زائران حسینی از سراسر عراق و دیگر کشورهای اطراف به ویژه از ایران اسلامی با پای پیاده به شوق زیارت بارگاه ملکوتی امام حسین و حضرت ابوالفضل العباس (علیهما سلام) راه کربلای معلی را در پیش گرفتند، و هر چه به روز اربعین نزدیکتر شد تعداد زائران افزایش یافت .شیعیان همچون رودهایی به هم می پیوندند تا دریای خروشانی از عشق و دلدادگی به خاندان عصمت و طهارت را در برابر دیدگان جهانیان به نمایش بگذارند.
اربعینی متفاوت
مراسم اربعین امسال حال و هوای دیگری دارد و در فضایی متفاوت از سال های گذشته برگزار می شود، با توجه به اوضاع عراق و منطقه در سال جاری که شیعه هراسی و شیعه ستیزی به اوج خود رسیده، بار دیگر مرجعیت شیعه نقش آفرینی کرد، تا این اقدام دشمنان قسم خورده شیعه بدون پاسخ نماند. در همین راستا رهبر معظم انقلاب به مردم توصیه کردند مراسم اربعین را پر شور برگزار کنند و به مسئولین مربوطه نیز دستور دادهاند تا آنجا که میتوانند تسهیلات لازم را برای زائران اربعین فراهم کنند.
رهبر انقلاب سال ها پیش درباره ی جایگاه ویژه ی زیارت اربعین گفتند: «شروع جاذبهی مغناطیس حسینی، در روز اربعین است. جابربنعبداللَّه را از مدینه بلند میکند و به کربلا میکشد. این، همان مغناطیسی است که امروز هم با گذشت قرنهای متمادی، در دل من و شماست. کسانی که معرفت به اهلبیت دارند، عشق و شور به کربلا همیشه در دلشان زنده است. این از آن روز شروع شده است.»
در اربعین امسال عراق و شهر کربلا در حالی میزبان زائران حسینی است که تروریست های تکفیری داعش بر نقاطی از این کشور تسلط پیدا کرده اند و تهدید بزرگی برای زائران حسینی محسوب می شوند.
در روزهای اخیر تروریست های جنایتکار در چند شهر عراق با کارگذاشتن مین های کنارجاده ای و حملات انتحاری و خودروهای بمبگذاری شده ده ها زائر شیعه را شهید و مجروح کردند، اما "شیعه ،شجاعت و شهادت را با شیر مادر نوشیده است" و این اقدامات وحشیانه و غیر انسانی هم نتوانسته خللی در عزم راسخ عاشقان "ثارالله" ایجاد کند و آنها به تاسی از مولای خود سرو دست از جان شسته بدون توجه به تهدیدات این گروهک تروریستی همچنان در مسیر تشرف به کربلای معلی راه می پیمایند.
به گفته حجت الاسلام پناهیان، "شاید بتوان گفت هرکسی امروز در اجتماع عظیم زیارت اربعین شرکت میکند، بهنوعی نام خود را در شمار مدافعان اسلام ثبت کرده است؛ چون دفاع از حرم اهلبیت علیهمالسلام و مسلمانان، دفاع از اسلام است. امروز حضور در پیادهروی اربعین، تقویت جبههی اسلام در برابر کفر است و این قدرتنمایی عظیم اربعین، مایهی امنیت جهان اسلام و حتی جامعهی اسلامی ما است."
از سوی دیگر کربلا به همراه نجف اشرف در حالی میزبان زوار امام حسین علیه السلام است که امسال پذیرای هزاران آواره ای است که در اثر حملات داعش خانه و کاشانه خود را از دست داده اند.
اربعین و رسانههای جهان
در سالهای حکومت حزب بعث و صدام، حضور زائران در زیارتگاههای عراق به ویژه کربلا بسیار محدود بود. اما پس از سقوط صدام در مراسم اربعین سال 1382 (2003) یکی از عظیم ترین تجمعات انسانی در شهر کربلا رقم خورد و از آن پس همه ساله در سالروز اربعین حسینی علیرغم تهدیدات گروه های تکفیری برای بمب گذاری و ترور، جمعیتی میلیونی از زائران و شیعیان، اعم از پیر و جوان و کودک و بیمار و ناتوان، با اشتیاق پیاده به سمت حرم حسینی حرکت کرده و کربلای معلی و بارگاه ملکوتی امام حسین علیه السلام را همچون نگینی در میان گرفته اند.
با این وجود، رسانه های وابسته منطقه و جهان بخصوص رسانه های غربی که از یک آبشخور تغذیه می شوند در سال های اخیر سعی کرده اند از اسلام فقط چهره ای خشن را به نمایش بگذارند. آنها بارها و بارها خشونت و جنایات گروهای تروریستی را که در اصل دست پرورده غرب هستند اما برای بدنام کردن اسلام ،به نام اسلام دست به جنایت و ترور می زنند، با آب و تاب پوشش می دهند، این رسانه ها که کوچکترین مناقشات و درگیرها در دنیای اسلام را گزارش می کنند در سال های اخیر در یک عناد ورزی آشکار تجمع میلیونی شیعیان در روز اربعین حسینی در کربلا را نپرداخته اند.
اما امسال خیل مشتاقان و شیفتگان آستان اهل بیت علیهم السلام با حضور پرشور خود در عراق و مسیرهای منتهی به شهر مقدس کربلا نگاه رسانه ها ی جهان حتی غربی ها را هم به خود جلب کرد و برق حضورشان چشم آنها را چنان خیره کرد که این بار نتوانستند حضور و خروش میلیونی شیعیان را نادیده بگیرند.
هرچند هنوز هم آنطور که باید و شاید حضور میلیونی شیعیان و شور و شوق آنها برای شرکت در مراسم اربعین حسینی را منعکس نمی کنند اما همین که چنین رسانه هایی به " شکوه و بزرگی مراسم اربعین اذعان و اعتراف می کنند و آن را بزرگترین گردهمایی مذهبی جهان می دانند" به نوبه خود ارزشمند است.
در همین راستا روزنامه ایندیپندنت در گزارشی به معرفی مراسم اربعین حسینی پرداخت و آن را "بزرگترین مراسم مذهبی جهان " توصیف کرد.
ایندیپندنت مراسم اربعین را به لحاظ تعداد شرکت کنندگان با مراسم حج ابراهیمی و یک مراسم مذهبی پرجمعیت هندوها مقایسه کرده و در عین حال آن را از این نظر که زائران ممکن است هدف اقدامات تروریستی قرار بگیرند خطرناکترین مراسم مذهبی جهان دانسته است!!!
در این گزارش آمده است: یکی از بزرگترین زیارت های جهان در حال برگزاری است ،میلیون ها شیعه با به خطر انداختن جان خود به عراق سفر می کنند.
آنها عازم کربلا در 62 مایلی (در حدود 100 کیلومتری) جنوب غربی بغداد میشوند تا روز مقدس اربعین را در این شهر که پیش از این بارها هدف حملات تروریستی قرار گرفته است، باشند. اربعین پایان چهلمین روز عزاداری شهادت امام حسین[علیه السلام] نوه حضرت محمد[صلی الله علیه واله] در سال 680 میلادی است شیعیان مسلمان ایشان را امام سوم خود میدانند و به خاطر شهادت و بریده شدن سر ایشان و یارانشان در کربلا به دست سپاهیان یزید، عزاداری میکنند.
شهر کربلا که محل حرم امام حسین است، سال 2013 مقصد 20 میلیون زائر از 40 کشور جهان بود. مراسم مذهبی «کومبه میلا» متعلق به هندوها شاید بزرگترین مراسم مذهبی دنیا باشد اما این مراسم هر سه سال یکبار برگزار میشود و مراسم حج هم که به صورت سالانه برگزار میشود، هر سال تنها میزبان حدود 2 میلیون زائر است.
دهها مسلمان شیعه سال گذشته در مراسم اربعین از سوی گروه تروریستی داعش و شبهنظامیان سلفی با بمبگذاریهای انتحاری جان خود را از دست دادند. گروه تروریستی داعش، شیعیان مسلمان را مرتد میخواند و آنان را در کمپین خونین خود هدف قرار میدهد تا خلافت افراطگرایانه خود را در سراسر عراق و سوریه برپا کند. تدابیر امنیتی شدیدی در اطراف کربلا به مناسبت ورود زائران وجود دارد، اما بسیاری ترجیح میدهند که فاصله 90 کیلومتری نجف تا کربلا را که نزدیک مناطق تحت کنترل داعش است، در روز اربعین پیاده طی کنند.
خبرگزاری رویترز هم در گزارشی با اشاره به روانه شدن سیل زائران شیعه به عراق از نگرانی مقامات این کشور بابت مسائل امنیتی خبر داد.
در گزارش رویترز آمده است : میلیون ها نفر از زائران شیعه از سراسر عراق و کشورهای همسایه، این هفته به شهر کربلا می روند تا در مراسم مذهبی که مقامات می گویند ستیزه جویان افراطی قصد دارند هدف حمله قرار دهند، شرکت کنند.
در حال حاضر صدها هزار نفر از مؤمنان شیعه، بسیاری از کشور همسایه ،ایران، برای انجام مراسمی که در روز مقدس اربعین،در روز شنبه به اوج خود می رسد،به کربلا سفر کرده اند. اربعین آخرین روز از 40 روز عزاداری برای امام حسین است که 13 قرن پیش به شهادت رسید.
جاده ها و بزرگراه های سراسر عراق مملو از زائران سیاه پوشی است که با پای پیاده به کربلا می روند ، سفر که ممکن است چند روز به طول انجامد.
مراسم اربعین بارها هدف حملات شبه نظامیان (تکفیریها) قرار گرفته است. امسال اولین باری است که مراسم اربعین در حالی برگزار می شود که داعش کنترل بسیاری از شمال و غرب عراق را تصرف کرده اند.
حیدر العبادی نخست وزیر عراق چندی پیش در سفر به کربلا گفت"ما اطلاعاتی داریم که آنها سعی خواهند کرد بین جمعیت زائران نفوذ کرده و غیرنظامیان را بکشند."
وی گفت که نیروهای امنیتی هر گونه تلاش برای مختل کردن مراسم اربعین را خنثی خواهند کرد، اما آنها با چالشی مضاعف روبرو هستند."
رویترز در ادامه می نویسد امسال سیل زائران خارجی باعث شد عراق نیاز به روادید را لغو کند.
یک مقام اداره مهاجرت عراق گفت: هزینه های ویزا، که به طور معمول 40دلار است ، به طور کامل حذف شده و تصویری از مرز شلمچه عبور ایران (15 کیلومتری) شرق بصره پوشی نشان می دهد که هر روز که ورودی ها باز می شوند هزاران نفر به عراق سرازیر می شوند.
"سرلشکر صدام عبدالصاحب مدیر مرز شلمچه گفت" این اولین بار در تاریخ این مرز است که ما شاهد چنین ازدحامی هستیم."
او گفت آخرین مورد قابل مقایسه بعد از تهاجم سال 2003 به عراق به رهبری ایالات متحده بود که باعث سرنگونی دیکتاتور صدام حسینی شد، که جنگ هشت ساله با ایران را به راه انداخت و مراسم اربعین را ممنوع کرد.
جاسم عابد معاون فرماندار کربلا گفت: در حال حاضر 2 میلیون خارجی ، عمدتا ایرانیان، وارد کربلا شده اند و میلیونها نفر دیگر از داخل عراق، که اکثریت آنها شیعه هستند وارد این شهر شده اند.
المانیتور هم در گزارشی به تشریح چند و چون مراسم اربعین پرداخت و به نقل از مدیر سابق شبکه ماهواره ای النجف نوشت: "این رویداد مذهبی بزرگترین تجمع در جهان است."
علی مومن مدیر سابق تلویزیون ماهواره ای نجف به ابعاد اجتماعی این مناسبت مذهبی پرداخت.
او به المانیتور گفت:، "این رویداد مذهبی بزرگترین گردهمایی در جهان است. زیرا تعداد شرکت کنندگان از 15 میلیون نفر -یعنی یک سوم جمعییت عراق- فراتر می رود."
او در ادامه گفت: " نکته جالب در مورد این جمعیت انسانی این است که همه اقشار جامعه در آن شرکت دارند. با وجود ویژگی های مذهبی این مراسم، مردم غیر مذهبی نیز در آن شرکت می کنند، علاوه بر آنها بی سوادان ، دارندگان مدارک تحصیلی دانشگاهی بالا، و مردم عادی و رهبران کشور نیز در آن حضور می یابند."
کریم علبی، عضو شورای شهر حمزه غربی ( در20 کیلومتری جنوب بابل)، تصاویری از شهدای ارتش عراق را در موکب خود به نام غریب طوس واقع در جاده کربلا، آویزان کرده است. او به این دلیل این تصاویر را آویخته است چون جنگ ارتش عراق علیه داعش را بازتابی از نبرد کربلا می داند.
حاج امین حسن، اسپانسر یک کاروان مذهبی، به المانیتور گفت که شکست داعش در جرف الصخر به برکت امام حسین محقق شده است. او گفت "این یکی از معجزات امام است."
حسن سلمان، نویسنده و رئیس هیات امنا شبکه رسانه های عراق (IMN)، به المانیتور گفت: "زیارت اربعین ازعمق تاریخی، ا و مذهبی، به خصوص برای شیعیان برخوردار است. همچنین این مراسم از ابعاد سیاسی روشنی برخوردار است. "
سلمان افزود: "حتی افراد بیمار و معلول هم به امید بهبودی،در این پدیده انسان دوستانه شرکت می کنند. "
المانیتور در پایان گزارش خود می نویسد :صرف نظر از مواضع ضد و نقیض در این بزرگداشت که ناشی از اعتقادات مذهبی متفاوت است، همه موافقند که این بزرگترین گردهمایی است که در آن مردم به شدت و با شور و شوق شرکت می کنند تا به یکدیگر کمک کنند ، که این امر به آنها احساس قدرت و امنیت می دهد.
المانیتور در گزارش دیگری به افتتاح بزرگراه"یا حسین" اشاره کرده و آن را در تسهیل ورود زائران به کربلا بسیار مثمر ثمر میداند.
جاسم الموسوی تحلیلگر سیاسی و روزنامه نگار عراقی در مورد این جاده می گوید" این جاده شاید اولین جاده مذهبی جهان باشد.این جاده مردمی را که با ناعدالتی روبرو هستند با هم متحد می سازد و انسجام انسانی بین فقرا و اغنیا،مردم عادی و مقامات برقرار می کند زیرا همگی در این مراسم شرکت می کنند.
روزنامه هافینگتون پست در مقاله ای تحت عنوان : " بزرگترین حرکت زائرانهی جهان در جریان است اما شما هرگز چیزی از آن نشنیدهاید!" به زیارت اربعین حسینی و پیاده روی ملیونها زائر به سوی کربلای معلی پرداخته است.
در این مقاله که به قلم سید مهدی المدرسی نوشته شده امام حسین علیه السلام را نماد فراگیر، بیحدومرز و فرامذهبی از آزادی و مهربانی معرفی کرده وبه تشریح این پیاده روی عظیم پرداخته شده است . این مقاله جمعیت زائران را پنج برابر زائران حج می خواند. و آن را بسیار برجسته تر از آیین پر جمعییت هندوها ،کومبه ملا،می داند. در ادامه این مقاله به ویژگی های خاص زیارت اربعین حسینی از جمله برگزاری آن در موقعیت های خطرناک و تهدیدات مختلف، شرکت کردن پیروان سایر ادیان و مذاهب در آن و همچنین نحوه میزبانی بی مانند از شرکت کننده گان در این مراسم پرداخته شده است.
در این مقاله آمده است:
این حرکت حج یا کومبهمیلای (kumbh mela) هندوها نیست. این حرکت با عنوان «اربعین» مشهور بوده و پرجمعیتترین اجتماع جهان است و احتمالا شما هرگز چیزی درباره آن نشنیدهاید. نه تنها تعداد این افراد از زائران مکه بیشتر است (درواقع ۵ برابر آن است)، بلکه از کومبه ملا نیز برجسته تر است؛ زیرا کومبه میلا تنها هر سه سال یکبار برگزار میشود. خلاصه، اربعین هر اجتماع بشری دیگری بر روی کره زمین را تحتالشعاع قرار میدهد. جمعیت مراسم اربعین سال گذشته به ۲۰ میلیون نفر رسید یعنی 60 درصد کل جمعیت عراق، و هر سال هم بیشتر می شود.
از همه مهمتر، مراسم اربعین یک مراسم منحصربهفرد است؛ زیرا در موقعیتی برگزار میشود که به لحاظ ژئوپلتیکی متشنج و خطرناک است. داعش، شیعه را دشمن خونی خود میپندارد. از این رو، هیچ چیز بیشتر از این گروههای ترور را به خشم نمیآورد که ببینند زائران شیعه به خاطر بزرگترین نمایش اعتقادشان گرد هم میآیند.
مراسم اربعین یک ویژگی خاص دیگر هم دارد. هرچند اربعین مشخصاً یک مراسم شیعی است، سنیها و حتی مسیحیان، ایزدیها، زرتشتیها و... نیز هم برای زیارت و هم بهعنوان خادم زائران در این مراسم شرکت میکنند. با توجه به ماهیت انحصاری آیینهای دینی ، این اتفاق بسیار مهم است و این تنها می تواند یک معنا داشته باشد: مردم ـ فارغ از هر رنگ ونژادی ـ حسینبنعلی را نماد فراگیر، بیحدومرز و فرامذهبی آزادی و ایثار میدانند.
در ادامه مقاله به دلایل ناآگاهی مردم جهان از این مراسم اشاره شده و آمده است:
اما چرا شما هیچگاه درباره این مراسم چیزی نشنیدهاید؟ احتمالاً به این قضیه مربوط است که رسانهها عموماً ، بیشتر با تصویری منفی، سیاه و افراطی سرو کار دارند تا روایتی مثبت و امیدبخش ، بخصوص وقتی با اسلام مواجه میشوند. اگر چندهزار معترض ضدمهاجرت در خیابانهای لندن جمع شوند، در سرخطهای خبری جای خواهند داشت. به راهپیمایی دموکراسیخواهانه در هنگ کنگ یا تجمع ضد پوتین در روسیه نیز به همین میزان توجه خواهد شد. اما تجمعی بیست میلیونی در محیطی متشنج سرشار از ترور و ناعدالتی حتی در بخشهای خبری تلویزیونی جایی ندارد. اما تحریمی نانوشته بر این حرکت باشکوه تحمیل میشود؛ حتی اگر تمام مؤلفههای یک پدیدهٔ چشمگیر را داشته باشد؛ مؤلفههایی مانند جمعیت چشمگیر، اهمیت سیاسی، پیام انقلابی، محیط متشنج و اصالت. اما اگر این داستان از زیر دست سردبیران بخشهای خبری شبکه های خبری مهم درز کند، موج میآفریند و افرادی زیادی را تحتتأثیر قرار میدهد.
در ادامه این مقاله به شرح حال جوانی استرالیایی پرداخته شده که با تماشای اتفاقی چند ثانیه از راهپیمایی عظیم اربعین در سال 2003 اسلام آورده است.
در میان افراد بیشماری که تحت تاثیر این مراسم خاص بودند، جوانی استرالیایی بود که چندین سال پیش با او ملاقات داشتم و بهتازگی اسلام آورده بود. واضح است که کسی بهراحتی دینش را تغییر نمیدهد. بنابراین، وقتی از او جویا شدم، گفت که همه چیز از سال ۲۰۰۳ شروع شد. یک شب، همانطور که صحنهای از حرکت میلیونها نفر به سمت شهر کربلا را در خبرها مشاهده میکرد، با اسم فردی مواجه شد که هیچگاه آن را نشنیده بود: «حسین». برای اولین بار در دهههای گذشته و در یک رخدادی که در سرتاسر جهان به تصویر کشیده میشد، جهان توانسته بود شمهای از حرکتی را ببیند که پیشتر در عراق ممنوع شده بود.
وقتی که رژیم بعثی عراق سقوط کرد، بینندگان غربی مشتاق بودند که ببینند عراقیهایی که هماکنون از دست کنترل دیکتاتور خلاص شدهاند، چه عکسالعملی خواهند داشت. «جمهوری وحشت» سقوط کرده بود. آن جوان استرالیایی میگفت که دائم از خودش میپرسید که کربلا کجاست و چرا همه رو به سوی آن دارند؟ حسین(ع) کیست که چنین شوری به پا کرده که مردمان بعد از چهارده قرن برای عزای او میآیند؟
آنچه او در یک گزارش شصتثانیهای دیده بود تکاندهنده بود؛ زیرا این تصویر بر خلاف آن چیزی بود که قبلا دیده بود. پیوند قویای باعث شده بود که مردمان مانند برادههایی باشند که هرچه به مغناطیس لامَفَرّ حسینی نزدیک میشوند تجمعشان بیشتر شود. آن جوان استرالیایی گفت: اگر میخواهید یک دین حی و حیاتبخش را ببینید، به کربلا بیایید.
چهطور مردی که ۱۳۹۶ سال پیش کشته شده است اینچنین حی و حاضر است که میلیونها نفر مصیبت او را مصیبت خود میدانند؟ بعید است که آدمها وارد نزاعی شوند که دغدغهٔ شخصیای نسبت به آن نداشته باشند. از سوی دیگر، اگر احساس کنید که کسی به خاطر آزادی شما، حق برخورد عادلانه با شما و حق زندگی باشرافت برای شما جنگیده است، احساس میکنید که علاقهٔ زیادی به او دارید و دلبستهٔ او هستید تا آنجا که بعید نیست که به باورها و عقاید او روی بیاورید و تغییر دین یا مذهب بدهید.
مقاله نویس هافینگتون پست سپس به واقعه عاشورا و نحوه شهادت امام حسین (ع) و عزاداری مردم در دهه اول محرم و سپس اربعین پرداخته و در ادامه تجربه خود از حضور در مراسم اربعین را تشریح کرده است:
من به کربلا، شهر اجدادیم، سفر کردم تا بفهمم که چرا این شهر اینقدر همگان را از خود بیخود میکند. مشاهده کردم که حتی بزرگترین لنزهای دوربینها هم برای به تصویر کشیدن روح این اجتماع پرجوش و خروش اما آرام و ایمن کوچکاند.
بهمنی از مردان، زنان و کودکان اما غالبا سیاهپوش از این کران تا آن کران را پر کردهاند. جمعیت آنقدر زیاد است که صدها مایل را بند آورده بودند.
فاصلهٔ ۴۲۵مایلی میان شهر بندری بصره تا کربلا مسیری طولانی است که معمولاً با ماشین طی میشود اما بهطور خارقالعادهای در این مراسم، افراد با پای پیاده آن را میگذرانند. دو هفتهٔ کامل طول میکشد تا زائران این مسیر را طی کنند. آدمها با سنهای مختلف زیر آفتاب سوزان روز و سرمای استخوانسوز شب این مسیر را پیاده میروند. آنها از میان مسیرهای ناهموار و از دل نقاط تمرکز تروریستها و از نقاط خطرناک عبور میکنند. زائران حتی سازوبرگهای اولیه را با خود ندارند و تنها وسایل کمی همراه با عشق آتشینشان به «مولا» حسین را با خود میآورند. پرچمها و بنرها مقصود این سفرشان را به آنها یادآوری میکند:
جان بعد از حسین بیارزش است
مرگ و زندگیم یکسان است
رواست که مرا مجنون بخوانند
در ادامه این مقاله به پذیرایی رایگان عراقی ها از زائران اشاره شده و آمده است:
یکی از بخشهای این حرکت زائرانه که هر بییندهای را به شگفتی وامیدارد مشاهدهٔ هزاران موکبی است که همراه با آشپزخانهٔ سیار هستند و توسط روستاییانی ساخته شده است که در محدودهٔ مسیر پیادهروی زائران زندگی میکنند. موکبها جاهایی هستند که تمام مایحتاج زائران در آنجا تأمین میشود. از غذای تازه گرفته تا جای استراحت؛ از تلفن رایگان بینالمللی گرفته تا گهوارههای کودکان؛ همه چیز رایگان است. درواقع، لازم نیست در این مسیر ۴۰۰مایلی، زائران چیزی غیر از لباسهایشان را به همراه داشته باشند.
شگفتتر از آن نحوهٔ دعوت از زائران برای خوردن و نوشیدن است. فعالان موکبها به میان راه آمده و به زائران التماس میکنند تا پیشنهاد آنها را قبول کنند. غالبا این پیشنهاد شامل سرویس کاملی است که در شأن پادشاهان است. ابتدا پاهایتان را ماساژ میدهند؛ سپس یک وعدهٔ غذای لذیذ به شما میدهند؛ سپس از شما دعوت میکنند تا در فاصلهای که لباسهایتان را میشویند و اتو میکنند، استراحت کنید. البته همهٔ اینها را با افتخار انجام میدهند.
برای آنکه شمهای از ماجرا را درک کنید، به این نکته توجه کنید. پس از زلزلهٔ هائیتی و با حمایت و همدلی جهانی، برنامهٔ غذای جهانی سازمان ملل اعلام کرد که با تلاشهای زیادش، نیممیلیون وعدهٔ غذایی تحویل داده است. ارتش ایالات متحده منابع عظیمی از آژانسهای فدرال را فراهم کرد و اعلام کرد که در مدت پنجماه بعد از این فاجعهٔ انسانی، ۴. ۹ میلیون وعدهٔ غذایی به اهالی هائیتی تحویل داده شده است. حالا این را مقایسه کنید با تعداد بیش از ۵۰ میلیون وعدهٔ غذایی در روز در طول مراسم اربعین که برابر است با حدود ۷۰۰ میلیون وعدهٔ غذایی برای تمام مدت این مراسم. تمام این غذاها نه با سازمان ملل متحد یا هر خیریهٔ بینالمللی دیگری بلکه توسط کارگران و کشاورزان فقیری تأمین شده است که عاشق ایناند که به زائران خدمت کنند و تمام سال پسانداز میکنند. همه چیز، مانند امنیت این مراسم، غالباً بر عهدهٔ رزمندگان داوطلبی است که یک چشم بر داعش دارند و یک چشم بر محافظت از مسیر پیادهروی زائران. یکی از افراد فعال در موکبها میگوید: «برای آنکه ببینید اسلام چه آموزههایی دارد، به رفتار چندصد تروریست وحشی نگاه نکنید. بلکه به از جان گذشتگی بیچشمداشتی نگاه کنید که میلیونها زائر اربعین از خود نشان میدهند.»
لزوم ثبت در گینس
درواقع، از چند لحاظ باید مراسم اربعین در کتاب گینس ثبت شود: بزرگترین گردهمآیی سالانه، طولانیترین سفره پیوسته غذا ، بیشترین افرادی که بهرایگان غذا میخورند، بزرگترین گروه داوطلبانهای که به یک واقعهٔ خاص خدمت میکنند و همهٔ اینها در جایی است که تهدید حملات انتحاری وجود دارد.
از خودگذشتگی بیهمتا
فقط به این جمعیت انبوه نفسگیر نگاه کنید. چیزی که باید به این منظره اضافه کنید این است که هرچه شرایط امنیتی بدتر میشود، حتی افراد بیشتری انگیزه پیدا میکنند که تهدیدهای تروریستها را به چالش بکشند و در این موقعیت خطرناک به پیادهروی میپردازند. بنابراین، این حرکت زائرانه صرفاً یک فعالیت مذهبی نیست بلکه مظهری از مقاومت است. ویدئوهایی در فضای آنلاین منتشر شده است که نشان میدهند چهطور مهاجمان انتحاری خود را به میان زائران میاندازند و صرفاً باعث افزایش جمعیت زائران میشوند؛ زائرانی که همصدا میخوانند:
اگر دست و پایمان را قطع کنند، به سرزمینهای مقدس میخزیم.
انفجارهای وحشتناکی که در طول سال اتفاق میافتند غالباً علیه شیعیان بوده و جان افراد بیشماری را میگیرد. این انفجارها خطرات و ناامنیهایی که متوجه شیعیان عراق است را نشان میدهد. اما به نظر میرسد که این تهدیدهای مرگآور نمیتوانند مردم ـ پیر و جوان، عراقی و خارجی ـ را از این سفر خطرناک به سوی شهر مقدس کربلا بازدارند.
برای فردی که بیرون از این ماجراست راحت نیست که بفهمد چه چیزی به این زائران امید و نیرو میبخشد. شما زنان بچه به بغل، مردان ویلچر نشین، مردمان عصا به دست و نابینایان زیادی را در این مسیر میبینید. من پدری را دیدم که تمام مسیر بصره تا کربلا را با پسر معلولش سفر کرده بود. پسر دوازده ساله معلولیت ذهنی داشت و نمیتوانست بدون یاری دیگران راه برود. بخشیهایی از مسیر، پدر پسر را روی شانههای خود نشانده بود و راه میرفت. این داستانی است که میتوان از روی آن فیلمهایی ساخت که قابلیت دریافت اسکار دارند اما به نظر میرسد که هالیوود بیشتر با قهرمانان کمیک سروکار دارد.
در ادامه هافینگتون پست به اعمال زائران به هنگام تشرف به حرم امام حسین و حضرت ابوالفضل پرداخته است.
انگار همگان پیوندی شخصی با مردی دارند که هیچگاه او را ندیدهاند. با او سخن میگویند و نامش را میخوانند. به ضریحش چنگ میزنند و زمین حرم را بوسه میزنند. در و دیوار آنجا را آنگونه لمس میکنند که انگار صورت یک دوست صمیمی و قدیمی را لمس میکنند. این تصویری حماسی است. انگیزهشان چیست؟ باید شخصیت و شأن امام حسین را فهمید و درک کرد که اینان چه ارتباط روحانی ای با سرگذشت جاوید او برقرار میکنند.
اگر جهان حسین را، پیامش را و ایثارش را درک میکرد، ریشههای تاریخی داعش و تمایل آنها به خونریزی را میفهمیدند. قرنها پیش در کربلا بود که انسانیت خباثتی را دید که در قتل حسین موج میزد. نور در مقابل تاریکی بود. فضیلت در مقابل رذالت بود. حضور حسین در همهٔ جنبههای زندگی دوستدارانش موج میزند. سرگذشت حسین رشد و تغییر برای بهترشدن را تشویق کرده و هیچ نوعی از بایکوت رسانهای نمیتواند نور آن را خاموش کند.
اینترنشنال بیزینس تایمز هم در مقاله ای با اشاره به سفر میلیون ها زائر به کربلا به مسئله حضور تروریست های داعش در عراق پرداخت و نوشت 20میلیون شیعه مسلمان با سفر زیارتی به کربلا در برابر داعش عرض اندام کردند.
راشاتودی هم با اشاره به حملات تروریستی گذشته از تشدید ندابیر امنیتی و آغاز مراسم اربعیین خبر داد.
العربیه هم با انتشار عکس هایی حضور میلیونی خیل شیعیان را در مسیر کربلا به تصویر کشیده است.
دیگر سایت ها و منابع خبری هم هریک به بخشی از مراسم عظیم اربعین حسینی پرداخته اند.. برخی از نمایش اتحاد شیعیان در برابر داعش و دیگر دشمنان نوشته اند و برخی دیگر به جنبه های معنوی این سفر روحانی و کرامات و معجزات منسوب به امام حسین اشاره کرده اند. برخی اطاعت از فرامین مرجعیت و لبیک به دعوت آنها را عامل این شور و شکوه دانسته اند.
یکی از همین منابع خبری به نقل از یک زائر ایرانی نوشته است: ما به دستور رهبرمان اینجاییم.ما می خواهیم این پیام را برسانیم که ما همیشه از مرجعییت اطاعت خواهیم کرد.و ما آماده مبارزه با تروریست ها در همین جا و همین الان هستیم."
و در پایان یک بار دیگر باید گفت بی شک اربعین باشکوهترین و بزرگترین و در عین حال مسالمت آمیزترین اجتماع مذهبی جهان است،حتی اگر رسانه های کور و غیر منصف نخواهند آن راببینند. آنها هرگز نخواهند توانست با پنجه های کثیف خود صورت نورانی خورشید را بپوشانند.
زیارت اربعین همان لبیکی است که شیعه به امام و پیشوای سوم خود بدهکار است.
گزارش از رضا عسگری
منابع:
http://www.presstv.ir/detail/2014/12/07/389140/shias-heading-to-iraq-for-arbaeen/
http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/one-of-the-worlds-biggest-and-most-dangerous-pilgrimages-is-underway-9882702.html
http://twocircles.net/2014dec05/1417771113.html
http://www.presstv.ir/detail/2014/12/10/389624/iraq-hosts-miilions-of-arbaeen-pilgrims/
http://blogs.reuters.com/faithworld/2014/12/10/shiite-pilgrims-flock-to-iraq-holy-city-government-fears-attack/
http://www.todayszaman.com/world_shiite-pilgrims-flock-to-iraq-holy-city-govt-fears-attack_366606.html
http://www.reuters.com/article/2014/12/10/us-mideast-crisis-iraq-pilgrims-idUSKBN0JO1DJ20141210
http://www.huffingtonpost.co.uk/sayed-mahdi-almodarresi/arbaeen-pilgrimage_b_6203756.html
http://www.ibtimes.co.uk/20-million-shia-muslims-brave-isis-by-making-pilgrimage-karbala-arbaeen-1476618::
http://www.myfoxaustin.com/story/27584566/as-us-defense-chief-visits-iraq-attacks-kill-7
Read more: http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2014/11/iraq-holy-city-karbala-religious-road.html##ixzz3LZ8gfNJ8
Read more: http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2014/11/iraq-holy-city-karbala-religious-road.html##ixzz3LZAjCnup
http://www.christiantoday.com/article/islamic.state.militants.kill.16.members.of.iraqi.tribe.and.dumps.them.in.well/44004.htm
http://rt.com/in-motion/213155-irag-shia-muslim-karbala/
Read more: http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2014/12/iraq-karbala-arbaeen-pilgrimage-miracles.html##ixzz3LYcj70I4
http://www.aquila-style.com/focus-points/global-snapshots/iran-pilgrims-flock-iraq-arbaeen/89242/
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]
صفحات پیشنهادی
چگونه با اضطراب اجتماعی مقابله کنیم؟ |اخبار ایران و جهان
چگونه با اضطراب اجتماعی مقابله کنیم کد خبر ۴۵۵۵۸۵ تاریخ انتشار ۱۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۷ - 06 December 2014 اضطراب اجتماعی اختلالی است که برخی افراد بیشتر اوقات دچار آن میشوند در حالی که در برخی دیگر تنها در مواقع خاص بروز میکند به گزارش ایسنا اضطراب اجتماعی پدیدهای است که شدتبزرگترین رزمایش مذهبی ـ سیاسی جهان؛ لبیک میلیونی به هل من ناصر حسینی
بزرگترین رزمایش مذهبی ـ سیاسی جهان لبیک میلیونی به هل من ناصر حسینی در حالیکه وجود تکفیریها و تلاش آنها برای نا امن کرده مسیر زوار کربلا شرایط را برای عاشقان حضرت اباعبدالله ع سخت کرده سیل جمعیتی که به جرات بزرگترین اجتماع مذهبی جهان است بسیاری از تحلیل گران غربی را سردرگم کبزرگترین رزمایش مذهبی ـ سیاسی جهان/ بهت هافینگتون پست از تجمع میلیونی
بزرگترین رزمایش مذهبی ـ سیاسی جهان بهت هافینگتون پست از تجمع میلیونی در حالیکه وجود تکفیریها و تلاش آنها برای ناامن کردن مسیر زوار کربلا شرایط را برای عاشقان حضرت اباعبدالله ع سخت کرده سیل جمعیتی که به جرات بزرگترین اجتماع مذهبی جهان است بسیاری از تحلیل گران غربی را سردرگم کواکنش رسانههای غربی به "بزرگترین سفر زیارتی جهان"
چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۵۸ حضور میلیونی مسلمانان شیعه که با جان و دل در راه رسیدن به کشور عراق و کربلا برای برگزاری مراسم روز اربعین هستند واکنش رسانههای غربی را برانگیخته است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا روزنامه انگلیسی ایندیپندنت در گزارشی به حضور گسترده مساین واقعه مذهبی را باید بزرگترین گردهمایی در جهان دانست زیرا بیش از 15 میلیون نفر در آن شرکت میکنند
این واقعه مذهبی را باید بزرگترین گردهمایی در جهان دانست زیرا بیش از 15 میلیون نفر در آن شرکت میکنند المانیتور نوشته که هر ساله صدها هزار شیعه از نقاط مختلف عراق به طور پیاده به سمت کربلا حرکت میکنند و دهها کیلومتر پیاده میروند تا در مراسم معنوی اربعین شرکت کنند به گزارش واکنش رسانههای غربی به بزرگترین سفر زیارتی جهان
واکنش رسانههای غربی به بزرگترین سفر زیارتی جهان حضور میلیونی مسلمانان شیعه که با جان و دل در راه رسیدن به کشور عراق و کربلا برای برگزاری مراسم روز اربعین هستند واکنش رسانههای غربی را برانگیخته است به گزارش نامه نیوز روزنامه انگلیسی ایندیپندنت در گزارشی به حضور گسترده مساربعین بزرگترین مراسم مذهبی جهان
گزارش ایندیپندنت اربعین بزرگترین مراسم مذهبی جهان شیعیان مسلمان عازم کربلا در حدود 100 کیلومتری جنوب غربی بغداد میشوند تا روز مقدس اربعین را در این شهر باشند که پیش از این بارها هدف حملات تروریستی قرار گرفته است به گزارش سرویس دینی جام نیوز یکی از بزرگترین مراسم زیارتینگاهی متفاوت به بزرگترین اجتماع انسانی جهان + فیلم
نگاهی متفاوت به بزرگترین اجتماع انسانی جهان فیلم تجمع دهها میلیونی عاشقان سالار شهیدان در اربعین حسینی از لحاظ دینی فرهنگی اجتماعی و حتی سیاسی قابل تحلیل است به گزارش گروه چند رسانهای باشگاه خبرنگاران سیل جمعیتی که هر سال در آستانه اربعین حسینی به سوی کربلا سرازیر میشبکههاي اجتماعی پرطرفدار فيلتر نشود |اخبار ایران و جهان
شبکههاي اجتماعی پرطرفدار فيلتر نشود وزير ارشاد گفت رييس جمهور دستور باز بودن شبکه هاي اجتماعي پرطرفدار را داده است کد خبر ۴۵۶۹۴۵ تاریخ انتشار ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۲ - 10 December 2014 وزير ارشاد گفت رييس جمهور دستور باز بودن شبکه هاي اجتماعي پرطرفدار را داده است به گزارش واحدشخصیت مذهبی یونان:ایران کشوری موثر درایجاد وحدت درجهان اسلام است
شخصیت مذهبی یونان ایران کشوری موثر درایجاد وحدت درجهان اسلام است آتن- ایرنا-نایب مفتی شهر دی دی موتیخوی درشمال یونان گفت جمهوری اسلامی ایران کشوری موثر و محوری در ایجاد وحدت میان مسلمانان جهان است یاشار دادماد اوغلو روز یکشنبه درگفت و گو با ایرنا با اشاره به برگزاری موفق هماحضور در بازیهای المپیک بزرگترین آرزوی مرد شماره یک تنیس جهان
حضور در بازیهای المپیک بزرگترین آرزوی مرد شماره یک تنیس جهان نواک جوکوویچ مرد شماره یک تنیس جهان بزرگترین آرزوی خود را کسب مدال طلا در بازیهای المپیک ریو 2016 عنوان کرد به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران به نقل از یاهو اسپرت نوراک جوکوویچ 27 ساله سال 2014 را هم به عنوانبدهی ۹۰ هزار میلیارد تومانی دولت به تأمین اجتماعی |اخبار ایران و جهان
بدهی ۹۰ هزار میلیارد تومانی دولت به تأمین اجتماعی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی از بدهی ۹۰ هزار میلیارد تومانی دولت به این سازمان خبر داد و گفت از هفته آینده ۵۰ هزار مورد ارائه تسهیلات به بازنشستگان و مستمریبگیران سراسر کشور توسط بانک رفاه کارگران پرداخت میشود کد خبر ۴۵۵۳۴۶امام جمعه آبادان: برگزاری مسابقات جهانی کشتی نشاط اجتماعی را در آبادان حاکم کرده است
امام جمعه آبادان برگزاری مسابقات جهانی کشتی نشاط اجتماعی را در آبادان حاکم کرده استامام جمعه آبادان گفت برگزاری مسابقات کشتی فرنگی باشگاههای جهان نشاط اجتماعی را در شهر ایجاد کرده است حجتالاسلام علی ابراهیمیپور در حاشیه افتتاحیه مسابقات مسابقات کشتی فرنگی باشگاههای جهان اگزارش مشروح افتتاح دفتر منطقهای در آرژانتین خیرمند:فارس میتواند صدای مستقل جهان سوم باشد/موسوی:رسانههای امپ
گزارش مشروح افتتاح دفتر منطقهای خبرگزاری فارس در آرژانتینخیرمند فارس میتواند صدای مستقل جهان سوم باشد موسوی رسانههای امپریالیستی آگاهی کاذب را واقعیت جلوه میدهند کالونی خبرگزاری فارس راهی باز کند تا به حقیقت برسیمدفتر منطقهای خبرگزاری فارس در بوینوس آیرس با حضور سیدنظامالدحبس ابد در انتظار رییس بزرگترین بانک دولتی ایسلند/ اقتصاد جهانی در وضعیت هشدار به سر میبرد
اقتصاد بین الملل در هفته ای که گذشت حبس ابد در انتظار رییس بزرگترین بانک دولتی ایسلند اقتصاد جهانی در وضعیت هشدار به سر میبرد اقتصاد بین الملل در این هفته شاهد نوسانات شدید قیمت نفت بود به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران اقتصاد بین الملل در این هفته شاهد نوسانات شدید قیجزئیات صادرات غیر نفتی در 8 ماهه امسال |اخبار ایران و جهان
جزئیات صادرات غیر نفتی در 8 ماهه امسال بر اساس آمار گمرک حجم تجارت خارجی غیر نفتی با احتساب میعانات گازی در ۸ ماه نخست سال ۹۳ به ۶۵ میلیارد و ۶۹۴ میلیون دلار رسید کد خبر ۴۵۳۸۹۷ تاریخ انتشار ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۲ - 30 November 2014 به گزارش فارس بر اساس آمار منتشر شده گمرک در 8کنفرانس جهانی الازهر علیه تکفیریها فردا با حضور ایران آغاز میشود علمای مذهبی جهان علیه تکفیر و ترور؛ از قم و
کنفرانس جهانی الازهر علیه تکفیریها فردا با حضور ایران آغاز میشودعلمای مذهبی جهان علیه تکفیر و ترور از قم و قاهره تا دمشق و واتیکانجهان این روزها همه علیه تکفیر و تروریسم به پا خاسته است روزی نیست که خبری از شکلگیری و برگزاری یک همایش علیه جریانهای تروریستی در خاورمیانه شنید-
گوناگون
پربازدیدترینها