واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش می دهد؛
رسمی که با اربعین جان می گیرد/ حال و هوای مازندران در اربعین
شناسهٔ خبر: 2442030 جمعه ۲۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۰
استانها > مازندران
ساری - باز اربعین آمد و موسم ادای رسم چندساله زائران فرارسید که با جان و دل، پیاده خود را به کربلای معلی می رسانند. به گزارش خبرنگار مهر، سفر پیاده برای زیارت قبر شش گوشه امام عشق و جان، چندسالی است بصورت یک سنت درآمده است و هر ساله از سراسر کشور از جمله مازندران، راهی کربلای معلی می شوند و در روزهای گذشته نیز کاروانهای پیاده از مناطق مختلف مازندران خود را کربلا رسانده تا در مراسم اربعین سالار شهیدان شرکت کنند. هر سال اربعین که می آید باید رسم ۱۰ ساله اش را اداء کند و با پای پیاده به کربلا برود، اینها بخشی از دلگویه های، یک عاشق حسینی است که هفته گذشته برای یازدهمین بار، پیاده به کربلا می رود. "حاج گلدی" وقتی نام امام حسین (ع) بر زبانش جاری می شود، اشک در چشمانش حدقه می زند و می گوید: برای زیارت قبر شش گوشه اش باید با سر رفت. ۶۰ ساله بنظر می رسد و چنان محکم قدم بر می داشت که نگو و نپرس، با لباس رنگین ترکمنی و لهجه ای شیرین. وی که بهمراه کاروانی از مازندران، پیاده عازم کربلای معلی بود، در مسیری کوتاه و در همصحبتی با ما از عشق دیرین اهل سنت به خاندان اهل بیت و امام حسین (ع) می گوید.
می گوید: این عشق به اهل بیت است که امثال من را پیاده به سوی حرمش می کشاند و سختی ها و مرارتهای سفر را برایمان شیرین می کند. حاجی گلدی که بر پیشانی اش، پیشانی بند "یا حسین مظلوم (ع) " نقش بسته است، ادامه می دهد، سه سفر اول، با همسر مرحومم، پیاده همراه با کاروانیان، راهی کربلا و مرقد شش گوشه فرزند زهرا (س) شده بودم و پس از آن هر سال به رسم سالهای قبل تا زمانیکه زنده ام و توان دارم در آستانه اربعین این کار را ادامه می دهم. این پیرمرد با صفا در پاسخ به اینکه آیا سفر پیاده برایتان سخت و خسته کننده نیست که می گوید: وقتی مقصد و هدف معلوم و مشخص است، هیچ چیز خسته کننده نمی شود و برای این سفر باید دل و جان را هم آماده کرد. وی ادامه می دهد؛ همسفر شدن با کاروانیانی که در عمق وجودشان، عشق حسین موج می زند، مسیر طولانی سفر را هموار می سازد و آن را به شیرین ترین خاطره دوران زندگی مبدل می سازد. در بین کاروانیان پیاده و زائران کربلا، از همه قشر و همه سن می توان دید، مادری که نوزادش را به آغوش دارد و عاشقانه، مسیر حرم را می پیماید و "سعید" سرباز وظیفه ای که به تازگی خدمتش را به پایان رسانده اند و به شکرانه اش تصمیم گرفت تا همگام با زائران حسینی، پیاده روانه کربلا شود. سید هادی حسینی نماینده مردم قائمشهر، جویبار، سوادکوه و سیمرغ نیز که به گفته اش، هر سال در آستانه اربعین بر اساس یک رسم چندساله پیاده راهی کربلا می شود، به خبرنگار مهر می گوید: این رسم را چند سال است برپا می کنم. وی که از دوشنبه هفته گذشته پیاده عازم کربلا شده بود، می گوید: چندسالی است که این رسم را اجرای می کنم وهمراه با زائران، پیاده به پابوس امام (ع) می روم.
امسال کاروانهای مختلفی از مازندران به مقصد کربلا حرکت کردند تا در روز اربعین در جوار بارگاه ملکوتی سالار شهیدان باشند و مدیر تبلیغات اسلامی گلوگاه در این زمینه می گوید: ۳۵۰ نفر از مردم ولایتمدار و عاشقان حسینی این شهرستان، پیاده راهی کربلای معلی شدند.حجت الاسلام حسینعلی فعالی در گفتگو با خبرنگار مهر در حاشیه نشست مدیران تبلیغات اسلامی شهرستانهای مازندران در سرخرود افزود: این کاروان پیاده در روز اربعین حسینی در جوار بارگاه ملکوتی سالار شهیدان حضور خواهند داشت و به عزاداری می پردازند.وی همچنین با بیان اینکه ۱۵ کاروان نیز همزمان با شهادت حضرت ثامن الحجج راهی مشهد مقدس می شوند گفت: این کاروانها نیز در سالروز شهادت این امام همام در مشهد مقدس حضور خواهند داشت.وی از واقعه عاشورا به عنوان یک حادثه ماندگار در تاریخ اسلامی یاد کرد و گفت: این حماسه ماندگار در تاریخ اسلام همیشه زنده ودر حال جوشش است.به گفته حجت الاسلام فعالی، همواره در مراسم اربعین حسینی کاروانهای زیادی عازم کربلای معلی می شوند که امسال از شهرستان گلوگاه ۳۵۰ نفر از ارادتمندان و شیفتگان حسینی، پیاده راهی کربلا شدند.در آستانه اربعین حسینی رسم هزاران ساله مازنی ها در رثای سالار شهیدان دوباره زنده می شود و دوباره حال و هوای شهر، محرمی می شود و در روزهای پایانی ماهی صفر دوباره آیین های عاشورایی مردمان این کلید خورد و رسمهای هزارساله جانی دوباره می گیرد. حرکت نمادین اسرا به عنوان رسمی است که در آستانه اربعین در شهرها و مناطق مختلف مازندران اجرا می شود و این رسم بصورت متمرکز، در یک روز قبل از اربعین در بابل اجرا می شود. از جمله آیین هایی که در ماه محرم بویژه روزهای پایانی صفر دوباره در مازندران براه می افتد، کرب زنی، حسین حسین سرهادیم صداره (با صدای بلند حسین حسین بگوییم) و تعزیه تلاونگ (تعزیه خروسخوان) است که در فهرست آثار ملی ناملموس کشور ثبت شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]