تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سجده شكر برهرمسلمانى واجب است،با آن نمازت را كامل و پروردگارت را خشنود مى سازى و فرش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830258280




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توقف عمليات آسفالت جاده گزويه در يزد به منظور حمايت از يوزپلنگ‌هاي آسيايي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۹ آذر ۱۳۹۳ (۱۹:۵۳ب.ظ)
توقف عمليات آسفالت جاده گزويه در يزد به منظور حمايت از يوزپلنگ‌هاي آسيايي معاون فني اداره ‌کل محيط‌ زيست استان يزد از توقف عمليات آسفالت جاده گزوئيه به عنوان يکي از مهمترين زيستگا‏‏ه‎‎هاي يوزپلنگ آسيايي و پلنگ ايراني و ارائه پيشنهاد مطالعه مسير جايگزين سيروس‎‎آباد خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي اداره کل حفاظت محيط زيست استان يزد، حسن اکبري گفت: جاده گزوئيه در شهرستان بافق از يک زيستگاه بسيار حساس عبور مي‌کند. اگر مسائل زيست‌محيطي لحاظ شود، اين جاده نبايد ساخته شود چرا که واقعاً خسارت‌هاي غيرقابل جبراني را به محيط زيست منطقه وارد خواهد کرد.
وي يادآور شد: جاده گزوئيه از قلب زيستگاه دو گونه بسيار مهم يعني يوزپلنگ آسيايي و پلنگ ايراني و البته يکي از زيستگاه‌هاي بسيار خوب علفخواراني مانند کل، بز، قوچ و ميش مي‌گذرد و عملاً زيستگاه را به دو قسمت، تقسيم و دسترسي افراد سودجو را تشديد مي‌کند. البته مي‌توان جاده جايگزيني مثل جاده سيروس‌آباد را نيز برگزيد هر چند که جاده سيروس‌آباد نيز از بخش‌هايي از منطقه حفاظت‌شده عبور مي‌کند، با اين تفاوت که حساسيت اين قسمت‌هاي زيستگاه به مراتب کمتر است.
روند کند مطالعه راه جايگزين جاده گزوئيه
اين مسوول با بيان اينکه جاده گزوئيه براساس مصوبه شوراي تأمين در دولت قبل تاکنون به عنوان يک جاده خاکي بين روستايي مورد استفاده قرار گرفته است، از توقف عمليات آسفالت اين جاده خبر داد و گفت: بر اساس آخرين جلسه مسوولان استان و محيط زيست، مقرر شد تا از سوي راه و شهرسازي استان، راه گزوئيه در همان حدي که هست، متوقف شود و جاده سيروس‌آباد به عنوان دسترسي اصلي مردم سبزدشت مورد مطالعه قرار بگيرد.
وي با بيان اينکه متأسفانه روند اين مطالعه تقريباً بسيار کند پيش رفته و تاکنون گزارشي به محيط زيست ارائه نشده است، افزود: ادامه روند کنوني، کار را همچنان سرگردان و بدون نتيجه گذاشته و امکان بروز هر اتفاقي نيز وجود دارد.
اکبري تأکيد کرد: محيط زيست با اصل ايجاد راه دسترسي براي مردم منطقه سبزدشت مخالف نيست، ولي؛ مسير جاده سيروس‌آباد را پيشنهاد کرده تا هم به نوعي مشکل دسترسي مردم حل شود و هم طبيعت بسيار زيبا و بکر داراي تنوع زيستي فوق‌العاده در منطقه کمتر مورد تعرض قرار گيرد.

معاون اداره کل محيط زيست استان با اشاره به آسيب‌هاي جدي راه‌سازي در محدوده‌هاي حساس زيستگاهي حيات وحش، تصريح کرد: اين آسيب‌ها در وهله اول به دليل تجزيه زيستگاه و بروز آسيب‌هاي غيرقابل جبران در تنوع ژني جانوران منطقه؛ به ويژه گونه‌هايي که جابه‌جايي دارند، مهم هستند.
وي افزود: اين قبيل راه‌ها در مورد گونه‌هاي کم جمعيت به دليل امکان جدايي افتادن بين حيوانات نر و ماده مي‌تواند در کاهش زادآوري اين گونه‌ها بسيار تأثيرگذار باشد.
اکبري، تلفات جاده‌اي را از ديگر آسيب‌هاي دخل و تصرف راه‌سازي در زيستگاه‌ها دانست و گفت: در 10 سال گذشته تنها در مسير جاده مهريز – انار که از قلب زيستگاه کالمند بهادران مهريز مي‌گذرد، هفت قلاده يوزپلنگ آسيايي در اثر تصادفات تلف شده‌اند.
وي، اين رقم را براي گونه‌اي در معرض انقراض و داراي جمعيت بسيار کم، بسيار بالا و زيان‌بار خواند و گفت: البته تلفات گوشت‌خواران ديگري چون روباه‌ها و علفخواراني مانند آهو در جاده‌هاي استان را شاهد هستيم.
اکبري با بيان اينکه آهوان در خشکسالي‌ها اقدام به تغيير زيستگاه خود براي رفتن به مکان‌هايي امن‌تر مي‌کنند، افزود: به دنبال اين جابه‌جايي که معمولاً با گذر اين حيوانات از جاده‌ها روي مي‌دهد، شاهد تلفات خيلي بالاي آن‌ها هستيم. دراين‌باره به عنوان نمونه مي‌توان به مرگ بيش از 30 رأس آهو در يکي از جاده‌هاي منطقه حفاظت‌شده کالمند- بهادران در يکي از سال‌هاي دهه 80 که خشکسالي در آن تقريباً شديد بود، اشاره کرد.

معاون فني اداره کل محيط زيست استان اظهار کرد: در زيستگاه‌هايي که حساسيت در آن‌ها خيلي بالا نيست مي‌توان راهکارها و يک سري تمهيدات ارائه کرد تا اثرات جاده‌ها بر طبيعت و حيات‌وحش کاهش يابد.
وي، انديشيدن تدابيري براي کاستن از سرعت خودروها يا طراحي عريض‌تر پل‌هاي آبگذر در اين مناطق براي عبور حيوانات از زير جاده‌ها را از جمله اين راهکارها برشمرد.
اکبري در رابطه با علت صدور مجوز ايجاد جاده در مناطق حفاظت شده، متذکر شد: ايجاد جاده در بعضي از مناطق از جمله کالمند - بهادران و پناهگاه حيات وحش دره‌انجير، قبل از معرفي اين مناطق به عنوان منطقه حفاظت شده روي داده است، هرچند که در طول زمان تغييراتي مانند دو بانده شدن در آن‌ها روي داده باشد.
وي، رويکرد سازمان محيط زيست را جلوگيري از عبور جاده در درون مناطق حفاظت‌شده در حد امکان دانست و اظهار کرد: در برخي مناطق، ايجاد جاده واقعاً يک نياز اساسي است و گزينه‌هاي جايگزين ديگر در اين رابطه کم است لذا به ناچار جاده از منطقه عبور مي‌کند.
اکبري معتقد است، در چنين شرايطي مطالعه کارشناسي و استفاده از نظرات محيط زيست از سوي دستگاه‌هاي متولي راه و راه‌سازي مي‌تواند اثرات مخرب زيست محيطي جاده‌ها را کاهش دهد و به عبارتي در يک گزينه اجتناب‌ناپذير هم مي‌شود با اعمال مديريت، آثار سوء آن را کاهش داد.

معاون فني اداره کل محيط زيست استان يزد، بيشترين تلفات جاده‌اي حال حاضر حيوانات استان را مربوط به مسير مهريز - انار و مهريز - خاتم خواند و تصريح کرد: اين جاده‌ها از منطقه حفاظت شده کالمند - بهادران عبور مي‌کنند.
وي همين طور به جاده يزد – طبس؛ به وي‍ژه حد فاصل خرانق تا رباط پشت بادام که از پناهگاه حيات‌وحش دره‌انجير مي‌گذرد نيز اشاره کرد.
اکبري درباره تعداد تلفات جاده‌اي حيوانات در يک سال گذشته گفت: محيط زيست استان به دليل کمبود نيروي انساني، سيستم منظمي براي رصد و ثبت تمام تلفات ندارد به وي‍ژه اينکه برخي از اين تلفات نيز در جاده‌هاي واقع در خارج از مناطق چهارگانه روي مي‌دهد.
اکبري بيان کرد: ثبت تلفات بيشتر در مناطق چهارگانه و در مورد گونه‌هاي خاص انجام مي‌شود که در اين رابطه حداقل بيش از 20 قلاده از گوشت‌خواران؛ به ويژه روباه‌ها، علف‌خواراني مانند آهو و به صورت موردي جبير و نيز در بعضي از جاده‌ها نيز تلفات پرندگان در اثر برخورد با وسايل نقليه گزارش شده است














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن