واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ آذر ۱۳۹۳ (۱۵:۳۷ب.ظ)
تنها 11 درصد آب زايندهرود به مصارف شرب اختصاص دارد مدير روابط عمومي و آموزش همگاني شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان گفت: از مجموع چهار ميليارد مترمکعب بيلان سالانه آب حوزه زايندهرود، تنها 11 درصد به مصرف شرب اختصاص مييابد.
بهگزارش خبرگزاري موج، سيداکبر بنيطبا در نشست مشترک مديران روابط عمومي و آموزش صنايع بزرگ اصفهان با شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان، اظهار داشت: دسترسي پايدار مردم به آب شرب تضمينکننده سلامت روح و جسم مردم است؛ بنابراين باتوجه به محدوديت منابع آبي در اصفهان، همه دستگاهها و نيز صنايع بايد زمينههاي بسترسازي مصرف بهينه آب را فراهم کنند.
وي افزود: در زمان حاضر، آب شرب تخصيصي آب و فاضلاب شهري و روستايي اصفهان در يک سال آبي حدود 450 ميليون مترمکعب است و اين در حالي است که بيلان حوزه آبريز زايندهرود در يک سال آبي حدود چهار ميليارد مترمکعب است و تنها 11 درصد آب حوزه زايندهرود به شرب تخصيص مييابد.
وي افزود: صنايع بزرگ مانند مجتمع فولاد مبارکه، ذوبآهن، پالايشگاه، پتروشيمي، نيروگاههاي برق مثل نيروگاه شهيد منتظري و اسلامآباد بهلحاظ نوع کاربري و شمار قابلتوجه کارکناني که در اختيار دارند، ميتوانند شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان را در امر فرهنگسازي مصرف بهينه آب همياري کنند؛ چراکه فرهنگسازي مصرف بهينه آب امري فرابخشي است.
مدير روابط عمومي و آموزش همگاني شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با بيان اينکه بايد از تمام ظرفيت استان در راستاي مديريت مصرف آب استفاده شود، خاطرنشان کرد: منابع آبي محدود در استان ايجاب ميکند مصرف در بخشهاي مختلف با دقت مديريت شود و صنايع بزرگ افزونبر استفاده از روشهاي گوناگون مانند کاهش مصرف آب در بخش توليد، ميتوانند با آموزش خانوادههاي کارکنان نقش بهسزايي در فرهنگسازي مصرف بهينه آب در جامعه داشته باشند.
بنيطبا تأمين آب شرب مردم تحت هر شرايطي را از اولويتهاي مسوولان امر دانست و اعلام کرد: بهرهوري در استفاده از آب بايد در تمام زمينهها افزايش يابد؛ در زمان حاضر برخي از کشورها واردات برخي از محصولها را بهدليل نياز آبي و بحث آب مجازي بسيار مقرون بهصرفهتر از توليد آن ميدانند.
در ادامه اين نشست، "سيدمحسن صالح"، مدير دفتر مديريت مصرف آب شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان، نيز گفت: آب تخصيصيافته حوزه آبريز زايندهرود به بخش شرب با کيفيتترين آب محسوب ميشود و آبي که به شرب اختصاص مييابد از لحاظ کيفي از آب تخصيصي به کشاورزي بسيار باکيفيتتر است، بنابراين هدررفت آب در بخش شرب به هيچ عنوان مقرون بهصرفه نيست؛ چراکه افزونبر اينکه هماکنون استان اصفهان با بحران کمآبي مواجه است، هدررفت آب فراوري شده ضرر و زيان قابلتوجهي را در بر دارد و بر اين اساس، بايد از مصرف بيرويه آب شرب جلوگيري شود.
وي به کاهش مصرف سرانه آب در اصفهان طي سالهاي اخير اشاره و تصريح کرد: در سال 86 سرانه مصرف آب شرب حدود 189 ليتر در شبانهروز بود درحالي که اين رقم در سال 92 به 160 ليتر در شبانهروز رسيد و براي پنج سال آينده برنامهريزي شده به 125 تا 130 ليتر برسد و اين امر ميسر نميشود، مگر اينکه فرهنگسازي مناسبي در اين راستا در دستورکار قرار گيرد.
در اين نشست، مديران روابط عمومي فولاد مبارکه، ذوبآهن، پالايشگاه، نيروگاه برق شهيد منتظري و اسلامآباد پيشنهادهايي درباره چگونگي مصرف بهينه آب ارائه دادند و براي همکاري همهجانبه در راستاي تدوين هرچه بهتر سند جامع راهبردي مديريت تأمين، توزيع و مصرف آب اعلام آمادگي کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]