واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: افزایش توان و انرژی ابرخازن ها با فناوری نانو تهارن - ایرنا- محققان کشورمان با بهره گیری از فناوری نانو موفق شدند خواص مهم ابرخازن ها از جمله توان، انرژی وعمرمفید آن ها را افزایش دهند.
به گزارش ایرنا ازستاد ویژه توسعه فناوری نانو، نتایج این تحقیقات درحوزه پزشکی، اطلاعات و انرژی قابل کاربرد خواهد بود.
امروزه با افزایش روزافزون مصرف انرژی و کاهش منابع سوخت های فسیلی، تحقیقات بر روی منابع انرژی پاک و تجدیدپذیرمثل باتری ها، پیل های سوختی و ابرخازن ها بسیار گسترش یافته است، دراین میان، ابرخازن ها به دلیل زمان شارژ کم، توان بالا و عمر چرخه ای طولانی، توجه ویژه ای را به خود جلب کرده اند.
از این رو، دراین کار تحقیقاتی تلاش محققان در راستای بهبود خواصی چون ظرفیت، انرژی، توان و عمر چرخه ای ابرخازنی از جنس نیکل مولیبدات، با بهره گیری از ساختارهای بسیار منظم نانومتخلخل بوده است.
به گفته " سید ابراهیم موسوی فرد " ، یکی از مشکلات عمده بر سر راه توسعه ابرخازن ها، انرژی پایین آن ها است.
در این تحقیق با استفاده از ساختارهای نانومتخلخل نیکل مولیبدات انرژی ابرخازن به مقدار بسیار بالایی (117 وات ساعت بر کیلوگرم) افزایش یافته است، توان وعمر چرخه ای این ابرخازن نیز به دلیل ساختار نانومتخلخل به کار رفته بهبود قابل توجهی داشته است، در نتیجه، ساختارهای بسیار منظم نانومتخلخل نیکل مولیبدات به عنوان یک ماده فعال با کارایی بسیار بالا برای استفاده در ابرخازن ها قابل استفاده است.
وی ادامه داد: انرژی بالا باعث افزایش مدت زمان تخلیه شارژ ابرخازن خواهد شد. مثلا فرض کنید تخلیه شارژ گوشی موبایل به جای دو روز، یک هفته طول بکشد، توان بالا باعث کوتاه تر شدن زمان شارژ خواهد شد، با این خاصیت امکان شارژ موبایل به جای سه ساعت، در پنج دقیقه نیز وجود خواهد داشت. عمر چرخه ای طولانی نیز به معنای طولانی تر شدن عمر مفید ابرخازن بعد از هزاران بار شارژ شدن و تخلیه شارژ است.
از جمله کاربردهای ابرخازن ها می توان به ساخت تجهیزات پزشکی، خودروهای الکتریکی، مایکروویو، توربین های بادی و به صورت کلی هر صنعتی که نیازمند جریان بالای الکتریکی در مقاطع زمانی کوتاه باشند، اشاره کرد.
در این تحقیق برای سنتزساختارهای بسیار منظم نانومتخلخل از مزوپروس سیلیکاتی SBA-15 به عنوان قالب استفاده شده است، در بخش شناسایی از آزمون های مختلفی چون XRD، TEM، BET و BJH برای اثبات سنتز ماده با مشخصات مورد نظر بهره گرفته شده است. همچنین در بخش ارزیابی خواص ابرخازنی نیز آزمون های الکتروشیمیایی شامل CV، CD، Rate capability و Cyclic lifeانجام شده است.
با توجه به نتایج ارزیابی خواص ابرخازنی، این ساختار نانومتخلخل کارایی بسیار بالاتری نسبت به نمونه بدون تخلخل از خود نشان می دهد.
موسوی فرد در توضیح این ویژگی افزود: هر چه مساحت سطح در ابرخازن ها افزایش یابد، مقدار ماده بیشتری در معرض الکترولیت قرار گرفته و در نتیجه کارایی آن افزایش خواهد یافت، مطالعات متعدد نشان داده که کارایی ساختارهای منظم بسیار بالاتر از ساختارهای نامنظم است.
وی اظهارکرد: از این رو موادی مانند نیکل مولیبدات با ساختارهای بسیارمنظم نانومتخلخل را می توان به عنوان گزینه بسیار مناسب جهت استفاده در ابرخازن ها به شمار آورد.
علمی ** 9340**1599
19/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]