تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس چهل روز خود را براى خدا خالص كند چشمه هاى حكمت از قلب وى بر زبانش جارى مى شو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833839477




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مرقومه ضدفساد رهبر معظم انقلاب ترجمان عملی خطبه امیرالمومنین (ع) برای مسئولان نظام - هادی مولوی نیا*


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مرقومه ضدفساد رهبر معظم انقلاب ترجمان عملی خطبه امیرالمومنین (ع) برای مسئولان نظام - هادی مولوی نیا* رهبر معظم انقلاب در مرقومه ای خطاب به سران سه قوه بر لزوم اقدام عملی، جدی، بدون مسامحه و غیرنمایشی در مبارزه با فساد اداری و مالی در کشور تاکید کردند.


فسادهای فاش شده مالی و اداری سال های قبل با ارقام چند هزار میلیاردی در سایه تخلف های سازمان یافته، باندی و رانتی، زنجیره ای، کاسبی تحریم ها، خلاءهای قانونی، کم تدبیری های در نظام اداری و مالی کشور در کنار سفارش پذیری ها و دورماندن مجرمان از مجازات و برخورد شکل گرفت.
اکنون همگرایی بی سابقه در سطح سه قوه بویژه سران، این امیدها را به وجود آورده است که این زنجیره فساد قطع و با سوءاستفاده کنندگان از بیت المال و عوامل آنان در نظام اداری برخورد جدی و فاطع شود و اموال عمومی به تارج رفته و جرایم آن نیز بازپس گرفته شود.
حضرت آیت الله خامنه ای در مرقومه ای به مناسبت همایش ملی «ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد» که دیروز (دوشنبه) در تهران برگزار شد، تاکید کردند:
نفس اهتمام آقایان به امر مبارزه با فساد را تحسین می کنم، لکن این سمینار و امثال آن بناست چه معجزه ای بکند؟ مگر وضعیت برای شما مسئولان سه قوه روشن نیست؟
ایشان افزودند: با توجه به شرایط مناسب و امیدبخشی که از لحاظ همدلی و هماهنگی و همفکری بین مسئولان امر وجود دارد، چرا اقدام قاطع و اساسی انجام نمی گیرد که نتیجه را همه بطور ملموس مشاهده کنند؟
رهبر معظم انقلاب اسلامی در رهنمودهایی که به درخواست اسحاق جهانگیری معاون رییس جمهوری مرقوم شده بود، تاکید کردند: توقع من از آقایان محترم این است چه با سمینار و چه بدون آن، تصمیمات قاطع و عملی بدون هرگونه ملاحظه ای بگیرند و اجرا کنند. موفق باشید.»
مرقومه حضرت آیت الله خامنه ای ترجمانی از خطبه 15 نهج البلاغه و لزوم اجرای دیدگاه مولای مومنان علی (علیه السلام) برای برخورد با فسادهای امروز در نظام اداری کشور است که بیت المال را هدف دست اندازی های میلیاردی در پوشش های مختلف قرار داده است.
حضرت علی (ع) در بخشی از این خطبه می فرمایند:
«به خدا قسم اگر آن املاک (به ناحق تملک شده) را بیابم به مسلمین برمی گردانم، گرچه مهریه زنان شده باشد، یا با آن کنیزها خریده باشند، زیرا گشایش امور با عدالت است».
همچنین به روایت تاریخ و نهج البلاغه، عده ای متنفذ و از پیشگامان بیعت که از اجرای عدالت و جدیت مولای مومنان در حفظ بیت المال و قطع هبه های ناحق دوران قبل ناراحت شده بودند، تصمیم گرفتند در برابر حکومت عادلانه علی علیه السلام مقابله مسلحانه کنند.
یاران فداکار علی (علیه السلام) از جمله عمار یاسر، ابو الهیثم تیهان که از جلسات مخفیانه سازماندهی این افراد آگاه بودند از امام خواستند که «موقتاً انعطاف نشان دهید و برای سران قوم امتیازی قائل شوید تا شورش نکنند.
آنان به امیرالمومنین گفتند: برخی فرمانروایان را گرچه شایسته نباشند بر سر کار باقی بگذارید تا خاموش شوندو شما با استفاده از فرصت پایه های حکومت خود را استحکام بخشید و سپس نقشه واقعی خود را عملی سازید.
امیرمومنان فرمودند: أتًأمُرُونی اَن اَطلُبَ النَّصرَ بِالجَورِ فیمَن وُلّیتُ عَلَیه ، وَ اللهِ لا اَطُورُ بِهِ ، ما سَمَرَ سَمیرٌ وَ ما اَمَّ نَجمٌ فی السَّماء نَجماً وَ لَو کانَ المالُ لی لَسَوَّیتُ بَینَهُم فَکَیفَ وَ انَّما المَال مالُ الله .
ألا وَ اِنَّ إعطاءَ المالِ فی غَیرِ حَقَّهِ تَبذیرٌ وَ اسرافٌ وَ هُوَ یَرفَعُ صاحِبَهُ فی الدُّنیا وَ یَضَعُهُ فی الاخِرَهِ وَ یُکرِمُهُ فی النّاس وَ یُهینُهُ عِندَ الله وَ لَم یَضَع امرُءٌ فی غَیر حَقَّه وَ عِندَ غَیر اهلِه حَرَمَهُ اللهُ شُکرَهُم وَ کانَ لِغَیرِهِ وُدُّهُم فَاِن زَلَّت بِهِ النّعلُ یَوماً فاحتاجَ الی مَعُونَتِهِم فَشرُّ خَلیلٍ وَ الامُ خَدینٍ:
« آیا به من دستور می دهید به کسانی که تحت فرمانروایی من هستند ستم کنم تا یارانی گرد آورم ، به خدا سوگند تا دنیا وجود دارد و تا ستاره ای دنبال ستاره دیگر حرکت می کند این کار را نخواهم کرد ، اگر مال از آن خودم بود ، آن را بطور مساوی تقسیم می کردم ، چه رسد به اینکه مال ، مال خداست.»
«آگاه باشید که بخشیدن مال در جای ناروا بریز و بپاش و بیهوده نمودن آن است و این گونه بخشش بخشنده را در دنیا بالا می برد ، ولی در روز رستاخیز به پایین می کشاند و در پیش مردم او را محترم می کند ولی در پیش خدا خوار می گرداند ، و کسی مال خود را در جای نادرست و نزد نااهلان نگذاشت مگر آنکه خداوند ، شکر آن مال را بر او حرام کرد».
«این بخشش های نابجا و ناروا ، در دل مردم دوستی می آفریند اما اگر روزی پیش آمد بدی برای او رخ داد و به یاری آنها نیازمند شد، آنها بدترین و سرزنش کننده ترین یار و دوست خواهند بود.»
از جمله مطالبی که حاکی از عدالت دقیق علی علیه السلام و نحوه تقسیم بیت المال بر اساس مساوات از ناحیه آن حضرت است، داستان « آهن گداخته » با برادرش عقیل است که در کلام 224 نهج البلاغه آمده است: به خدا سوگند اگر روی خارهای سعدان شب را به روز بیاورم یا مرا در غل های آهنین بسته باشند ، نزد من بهتر از آن است که خدا و پیامبرش را در روز واپسین ملاقات کنم ، در حالی که به کسی از بندگان خدا ستم کرده و چیزی از ثروت زود گذر دنیا را برای خود غضب کرده باشم .
«چگونه بر کسی ستم کنم برای بدنی که به سرعت به سوی کهنگی و فرسودگی می رود ، و برای مدت طولاتی زیر خاک می ماند ، به خدا سوگند ( برادرم ) عقیل را دیدم که در زیر چنگال بی چیزی دست و پا می زد تا آن جا از من خواست از گندمی که از حقوق شما است به او ببخشم ، در حالی که فرزندان او را از شدت فقر ، پریشان احوال ، و غبار آلود دیدم گویا صورتشان با نیل سیاه شده است ، عقیل چند بار رفت و آمد ، و مکرر در هر بار با حالت رقت آور خواسته اش را بازگو کرد، من حرف های او را گوش می دادم، او گمان کرد که من دینم را می فروشم و از خواسته او اطاعت می کنم و از شیوه خود دست بر می دارم . در این موقع آهنی را داغ کردم و سپس آن را به بدن او نزدیک نمودم تا از آن درسی بگیرد ، او پس از احساس درد حرارت آهن، ناله ای همانند ناله بیماران کشید و نزدیک بود از حرارت آهن تفتیده بسوزد، گفتم ای عقیل ! ایا از آتشی که انسان برای بازی خود آن را گداخته ناله می کنی ولی مرا به سوی آتشی می کشی که خداوند جبار آن را از خشم خود افروخته است ، تو از آزار کوتاه ناله می کشی و من از آتش افروخته جهنم ناله نکشم؟»
* کارشناس سیاسی


19/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن