واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ آذر ۱۳۹۳ (۱۱:۷ق.ظ)
تحقيقات کشاورزي ضامن امنيت غذايي کشور است رييس مرکز پژوهش هاي مجلس تحقيقات در بخش کشاورزي را زيربناي ارتقا توليد محصولات غذايي دانست و گفت: بودجه هاي اختصاص يافته در تحقيقات کشاورزي، هزينه نيست بلکه سرمايه گذاري براي حفظ امنيت غذايي کشور است.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي مرکز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي، اسکندر زند معاون وزير جهاد کشاورزي و رئيس سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج کشاورزي، با حضور در مرکز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي با کاظم جلالي رييس اين مرکز ديدار و گفتگو کرد.
جلالي در اين نشست با اشاره به نزديک بودن هفته پژوهش، گفت: کار تحقيقاتي و پژوهشي از لازمههاي پيشرفت و توسعه کشور است که بايد در تمامي بخشها به ويژه در حوزه کشاورزي به صورت جديتر مورد توجه و حمايت قرار گيرد.
وي افزود: تحقيقات در بخش کشاورزي زيربناي ارتقا توليد محصولات غذايي است، عاملي که ميتواند تامين کننده و ضامن امنيت غذايي کشور باشد.
نماينده مردم شاهرود و ميامي در مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر اهميت کار پژوهشي در بخش کشاورزي، تصريح کرد: بودجههاي اختصاص يافته در تحقيقات کشاورزي، هزينه نيست بلکه سرمايهگذاري براي حفظ امنيت غذايي کشور است.
وي با تاکيد براينکه کشاورزي در ايران بايد از حالت سنتي با رويکردي علمي به حالت جديد تغيير يابد، يادآور شد: تحقيقات و پژوهشهاي انجام گرفته در بخش کشاورزي بايد به صورت کاربردي تهيه، تدوين و مورد آموزش و ترويج قرار گيرد تا زمينه رشد توليد محصولات مختلف کشاورزي فراهم گردد.
جلالي با اشاره به ابلاغ سياستهاي کلي علم و فناوري، يادآور شد: رهبر معظم انقلاب در ابلاغ اين سياستها بر افزايش سهم علم و فناوري در اقتصاد و درآمد ملي تاکيد نمودهاند که کاربردي نمودن تحقيقات بخش کشاورزي يکي از راهکارهاي ارتقاي سهم علم در اقتصاد است.
وي با بيان اينکه سياست واردات محصولات کشاورزي به اين بخش ضربه زده است، تاکيد کرد: در قبال کشاورز بايد سياست حمايتي در پيش گرفت چراکه خسران اين قشر از جامعه عواقب نامطلوبي همچون، بيکاري، افزايش شهرنشيني، تخليه روستاها، کاهش توليدات کشاورزي، افزايش واردات و تهديد امنيت غذايي را به دنبال دارد.
رييس مرکز پژوهشهاي مجلس در ادامه، تاکيد کرد: تامين امنيت غذا و ايجاد ذخاير راهبردي يکي از مواردي بود که مقام معظم رهبري در سياستهاي کلي اقتصاد مقاومتي بر آن تاکيد نمودهاند که حمايت از بخش کشاورزي و تحقيقات در اين حوزه ميتواند راهکاري جهت تامين امنيت غذايي کشور باشد.
وي با تاکيد بر اينکه به تحقيقات و پژوهش در کشور بايد بها داده شود، توضيح داد: لازمه پيشبرد و ارتقاي کارکرد هر بخشي توجه و هزينه در بخش تحقيق و توسعه است که البته تحقيق و توسعه و پژوهش بايد با رويکردي کاربردي انجام شود.
جلالي ادامه داد: بخشهاي توليدي با همکاري و تعامل بيشتري با موسسات علمي و دانشگاهي بايد زمينه کاربردي کردن پژوهشها را فراهم کنند چراکه در غير اينصورت تحقيقات ابتر خواهد ماند.
رييس مرکز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي در پايان از تهيه سند جامع آب در اين مرکز جهت ارتقا کارکرد فعاليتهاي کشاورزي در کشور خبر داد و افزود: مرکز پژوهشهاي مجلس آمادگي دارد تا با سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج کشاورزي، در بخشهاي مختلف مرتبط با کشاورزي همکاري نمايد.
اسکندر زند در اين نشست با تشريح ساختار و فعاليتهاي سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج کشاورزي، گفت: اين سازمان در حوزه تحقيقات کشاورزي، ذخيرههاي ژنتيکي و تنوع بذر و اصلاح آن، تحقيقات گستردهاي را انجام داده و نتايج مطلوبي را کسب نموده است.
وي افزود: در تحقيقات مربوط به بخش کشاورزي به دليل حجم تحقيقات و روشهاي کاربري پژوهش، منابع مالي قابل توجهي مورد نياز است که تامين آن همواره با مشکلاتي روبرو است.
معاون وزير جهاد کشاورزي با تاکيد بر اينکه کار تحقيقاتي نيازمند بودجه است، تصريح کرد: زمينه واگذاري بخشي از کار تحقيقاتي به بخش دانشگاهي فراهم شده است که البته انجام بيشتر اين کار نيازمند زمان است.
وي تاکيد کرد: تحقيقات انجام گرفته در سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج کشاورزي به صورت کاملا کاربردي بوده و ترويج نتايج حاصل شده ارتقا توليد محصولات کشاورزي را به دنبال خواهد داشت.
رئيس سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج کشاورزي، افزود: اين سازمان نيز علاقمند است تا با مرکز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي در بخش کشاورزي کارهاي پژوهشي و تحقيقاتي مشترک انجام دهد چراکه نتايج حاصل از اين همکاري به سود کشاورز و کشور خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]