تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نيّت خوب، برخاسته از سلامت درون است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835424260




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کتاب‌های ممنوعه در پستوی خانه


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: کتاب‌های ممنوعه در پستوی خانه
چهارمین شب از آخرین دوره شب‌های داستان عصر سه‌شنبه 18 آذر با کتاب‌خوانی شهرام اقبال‌زاده، احمد پوری، محمدرضا شمس، شکوه قاسم‌نیا و فریبا کلهر برگزار شد.
به گزارش نامه نیوز، شهرام اقبال‌زاده، مترجم، در چهارمین شب از پنجمین دوره شب‌های داستان برج میلاد، داستان کوتاهی از جانی روداری خواند. او درباره این نویسنده ایتالیایی اظهار کرد: جانی روداری در قلمرو ادبیات کودک و نوجوان، آن‌طور که باید و شاید شناخته نشده است. آشنایی من با او به سال‌ها قبل و زمانی بازمی‌گردد که ترجمه یکی از داستان‌هایش را با نام «جادوگر بیکار» مطالعه کردم.


او ادامه داد: چند سال قبل هم که داور جایزه کتاب سال بودم، رمان درخشانی از او خواندم با نام «ماجرای پیازچه» که داستانی تحسین‌برانگیز بود و به تمام نوجوانان و بزرگسالان توصیه می‌کنم آن را بخوانند.


اقبال‌زاده پیش از آنکه داستان «آسمان رسیده است» را از مجموعه داستان‌های «مارکو و میرکو» بخواند، درباره اهمیت داستان‌های روداری افزود: روداری در بحبوحه جنگ جهانی دوم و حکومت فاشیزم، با قصد و نیت قبلی، کودکان را به عنوان مخاطب انتخاب کرد و برای آنها و از درد و رنج آنها نوشت.


وی با نقل خاطره‌ای از دوران کودکی که از کنجکاوی اش در سرک کشیدن به پستوی خانه حکایت داشت گفت: روزی که دیدم در پستوی خانه‌مان باز است، به قصد دستبرد زدن به گردوها و خوراکی‌ها یواشکی وارد آنجا شدم و بعد از اینکه گردوها را برداشتم، چشمم افتاد به یخدانی که همیشه برایم سوال بود چرا در آن را قفل می‌کنند. حالا در آن تنهایی و در کمال خوش‌شانسی، می‌دیدم که قفلی به در یخدان نیست و می‌توانم بازش کنم و از سر درون آن مطلع شوم. درون یخدان چیزی جز کتاب نبود؛ فهمیدم کتاب‌هایی هستند که ما بچه‌ها نباید از آنها مطلع شویم. چهار جلد کتاب را برداشتم و رفتم گوشه‌ای و بازشان کردم. یکی از آنها درباره سقراط بود و یکی دیگر درباره حضرت علی (ع). کتاب‌ها به نظرم خیلی مهم آمدند. دوتای دیگر نوشته محمد مسعود بود. آنها را با لذت خواندم، درحالی که در آن زمان برای ما ممنوعه تلقی می‌شدند. آنها را تا صبح خواندم و برگرداندم.


اقبال‌زاده در ادامه درباره پیوند کودکان با شعر و داستان گفت: هرآنچه را در بچگی خوانده‌ام به یاد دارم و بخش عمده‌ای از آموخته‌هایم مربوط به کودکی است، بنابراین باید بچه‌ها را جدی بگیریم. به علاوه اگرچه ادبیات، سرگرم‌کننده و لذت‌بخش است اما چیزهای زیادی را همزمان با لذت و سرگرمی می‌توان از ادبیات آموخت و اگر می‌خواهیم دنیای بهتری داشته باشیم و بچه‌هایمان موفق باشند، باید آنها را با ادبیات مانوس کنیم حتی اگر بخواهند ریاضی‌دان و مهندس شوند.


احمد پوری، نویسنده و مترجم، دیگر مهمان چهارمین شب از شب‌های داستان برج میلاد بود. او کتابی را با عنوان «عنکبوت و مگس» نوشته مری هویت با خود آورده بود و همان کتاب را برای کودکان حاضر در سالن روخوانی کرد. پوری پیش از آن گفت: این داستان در انگلستان به همان اندازه مشهور و محبوب است که شعر روباه و زاغ در ایران محبوبیت دارد و مردم این کشور، آن را حفظ هستند و می‌خوانند؛ به علاوه از نظر داستانی هم به یکدیگر شباهت دارند.


وی با بیان اینکه «عنکبوت و مگس» 70 سال پیش منتشر شده است، افزود: من معمولا در ترجمه سعی نمی‌کنم که شعرها را به وزن شناخته‌شده فارسی و وزن عروضی برگردانم ولی درباره کتاب «عنکبوت و مگس» این کار را کرده‌ام و وزن شعرهای ایرج میرزا را برای این شعر مناسب دیدم.


پوری در انتها دو قطعه از شل سیلوراستاین هم خواند و گفت: سیلوراستاین محبوب 9 تا 90 ساله‌هاست.


محمدرضا شمس نیز با اشاره به اینکه چند کتاب جدید را برای انتشار به انتشارات افق، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و پیدایش سپرده است، داستان‌های «پسته‌ای که درش باز نمی‌شد»، «عکس خانوادگی»، «اتوبوس دریا» و «گاو بابام» را برای حاضران خواند.


شکوه قاسم‌نیا، دیگر مهمان این شب، شعرها و قصه‌های کوتاهی را برای کودکان و نوجوانان خواند.


برنامه شب چهارم از آخرین دوره شب‌های داستان، میزبان یک قصه‌گوی شش‌ساله هم بود. هانا حیدری اگرچه هنوز نمی‌نویسد اما داستان «اسبی که فکر می‌کرد» را که در ذهنش ساخته و پرورانده بود، برای حاضران تعریف کرد.


فریبا کلهر، نویسنده نوجوان و بزرگسال، نیز به عنوان آخرین مهمان داستان‌خوانی کرد. او بخش‌هایی از رمان «سی‌سا سیاوش» را خواند که از سوی نشر آموت منتشر شده است.


در پایان این شب، شهرام اقبال‌زاده تعدادی از کتاب‌های حوزه کودک و نوجوان را که با خود آورده بود، با همراهی سایر نویسندگان و شاعران حاضر در برنامه، تقدیم بچه‌های حاضر در سالن کرد.


در شب پنجم از شب‌های داستان، پروین جلوه نژاد، هادی خورشاهیان، نوید سیدعلی‌اکبر، شهرام شفیعی و اسدالله شعبانی، برای علاقه‌مندان شعر و داستان خواهند خواند. این برنامه تا 20 آذر هر شب ساعت 18 در سالن سعدی مرکز همایش‌های برج میلاد تهران برگزار می‌شود.




منبع: ایسنا


۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن