تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس در روز جمعه ناخن‏هايش را كوتاه كند، عمر و مالش زياد مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830313897




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا ائتلاف ضد داعش محکوم به شکست است؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۹ آذر ۱۳۹۳ (۹:۳۳ق.ظ)
مردم سالاري: چرا ائتلاف ضد داعش محکوم به شکست است؟
به گزارش خبرگزاري موج، «چرا ائتلاف ضد داعش محکوم به شکست است؟»عنوان سرمقاله روزنامه مردم سالاري است که در آن مي خوانيد؛
نشست موسوم به ائتلاف ضد داعش که در بروکسل برگزار شد، بار ديگر تو خالي بودن اين ائتلاف و نداشتن استراتژي واقعي براي مقابله با داعش را نمايان ساخت. در روزهاي آغازين تشکيل اين ائتلاف که با مانور گسترده رسانه اي همراه بود، تصميم براي هدف قرار دادن مواضع داعش در عراق و سوريه، اميدهايي را در محافل سياسي و اجتماعي منطقه برانگيخت که با حضور يگان هاي نظامي اين کشورها در مقابله با داعش، اين سيلاب مخرب از منطقه پر التهاب خاورميانه دفع شود. اما در اولين گام عدم دعوت رسمي از ايران براي حضور در اين ائتلاف و لجاجت دوباره مبني بر ساقط کردن نظام سوريه، نشانه هاي سياسي بودن اين ائتلاف و اهداف پشت پرده آن را تا حدودي مشخص ساخت.
اما آنچه پشت پرده اهداف اين ائتلاف را بيشتر از قبل نمايان ساخت عملکرد و جهت گيري هاي خاص اين ائتلاف از زمان آغاز فعاليت خود تا به امروز است. نشست بروکسل بار ديگر سياست هاي مغرضانه اين گروه از کشورها را نسبت به سوريه مشخص ساخت و بيانيه پاياني اين نشست نيز بيشتر از آنکه براي مبارزه با داعش برنامه اي را معرفي کند، بيشتر خط و نشان براي نظام سوريه است.
با گذشت زمان و با نگاه به اين دست نشست ها، شکست اهداف و برنامه هاي ائتلاف در مبارزه با داعش را در دو بعد سياسي و نظامي مي توان بيشتر درک نمود. در بعد سياسي، کشورهايي که عضو اين ائتلاف هستند و در پي اقدام مشترک عليه داعش اند، خود جزء حاميان اصلي داعش به شمار مي آيند. هيچکس در منطقه خاورميانه نيست که نداند ترکيه، عربستان و قطر حاميان اصلي گروهک تروريستي داعش هستند. ترکيه با باز گذاشتن مرزهاي خود با سوريه شرايط انتقال نيروهاي اروپايي داعش را به سوريه و از آنجا به عراق فراهم ساخته است.
شهرهاي مرزي ترکيه مامن نيروهاي داعش و ديگر گروهک هاي تروريستي فعال در سوريه هستند. طارق هاشمي معاون فراري رئيس جمهور عراق که به برنامه ريزي براي عمليات هاي خراب کارانه در عراق متهم است، همچنان در ترکيه به سر مي برد و دولت اردوغان به او پناه داده است. عربستان تغذيه کننده ايدولوژيک اين گروهک است و اکثر فرماندهان داعش نيز مليتي عربستاني دارند. قطر نيز حامي اصلي مالي گروهک داعش است که گفته مي شود چرخش اعتبارات مالي داعش از طريق بانک هاي قطر انجام مي گيرد. در واقع حتي اگر آمريکايي ها هم به اين کشورها فشار بياورند آنها نمي توانند دست از حمايت داعش بردارند. دشمني اين کشورها با نظام سوريه آنها را براي پرورش و حمايت از داعش قانع ساخته است.
مثل مشهور دشمن دشمن من، دوست من است حکايت امروز کشورهاي ائتلاف ضد داعش است. اما مهمتر از اين کشورها، ستون مرکزي اين ائتلاف است که خود به نوعي بستر ساز خلق گروهک هاي تروريستي به خصوص داعش در منطقه است. آمريکا در بهترين حالت اگر خود داعش را ايجاد نکرده باشد، هرچند اسنودن مامور امنيتي فراري از آمريکا بر اين موضوع صحه گذاشته است که داعش را سرويس هاي اطلاعاتي غربي ساخته اند، باز با اعمال سياست هاي غلط و خوي تجاوزگري خود، شرايط را براي شکل گيري تفکرات افراطي در منطقه خاورميانه فراهم ساخته است.
حمله به عراق و اشغال آن در سال 2003 عاملي براي بستر سازي و ايجاد جريان هاي تندرو در عراق شد. حتي خود آنها اعتراف کرده اند که ابوبکر البغدادي خليفه خودخوانده داعش در زندان هاي آمريکا در عراق و مناطق ديگر نگهداري مي شده است. در واقع اشتباهاتي که روسها در تجاوز به افغانستان و تشکيل طالبان براي مقابله با اين تجاوز مرتکب شدند، آمريکا نيز مرتکب شد. حتي امروز با حمايت ضمني و آشکار از مخالفين سوري، يک بستر بزرگ تر براي پرورش گروهک هاي ريز و درشت تروريستي در سوريه فراهم شده است که بي شک با ادامه اين سياست اشتباه و خصمانه، کشورها و مناطق بيشتري حتي در غرب از ناحيه گروهک هاي تروريستي صدمه خواهند ديد. شايد اگر روس ها به افغانستان حمله نمي کردند هرگز طالبان شکل نمي گرفت و شايد اگر آمريکا به عراق حمله نمي کرد امروز داعشي وجود نداشت.
در معادلات نظامي نيز پيروزي واقعي در يک نبرد زماني اتفاق مي افتد که نيروي زميني يکي از طرفين نبرد، بتواند مواضع طرف مقابل را مال خود کرده و تصرف کند. در واقع نبرد هوايي و هدف قرار دادن مواضع زميني از طريق هوا، در بهترين شرايط مي تواند طرف مقابل را تضعيف سازد اما نمي تواند آن را به طور کامل نابود سازد. بمباران هاي شديد هوايي که ميراثي از جنگ دوم جهاني ست زماني مي تواند موفقيت آميز باشد که هدف يک ارتش کلاسيک با مواضع آفندي و پدافندي مشخص باشد که با هدف قرار دادن اين مواضع، راه براي پيشروي زميني و نهايتا فتح جبهه مقابل مهيا شود.
اين استراتژي براي داعشي که در شهرها و روستاها در ميان مردم غير نظامي لانه کرده است، هرگز نمي تواند موثر باشد. اين بمباران ها بارها مردم عادي و حتي نظاميان عراقي را هدف قرار داده است. تجربه کوباني در سوريه و عمليات هاي آزاد سازي مناطق مختلف عراق نشان داد با حمله هوايي صرف نمي توان بر داعش پيروز شد و اين مقابله زميني و دفاع مردمي است که مي تواند پاشنه آشيل داعش شود.
با اين تفاسير مادامي که نقص هاي محتوايي و استراتژيک در اين ائتلاف حاضر باشد و اين کشورها پرچمدار مبارزه با داعش باشند، ائتلاف در حد يک مانور تبليغاتي بي خاصيت باقي خواهد ماند و نه تنها هيچ کمکي به کشورهاي درگير با داعش نخواهد کرد بلکه عاملي براي پيشرفت و جسارت داعش و جريان تکفيري –تروريستي خواهد شد تا مرزهاي بيشتري را مورد تاخت و تاز خود قرار دهند.

نويسنده: مهدي خسروي













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن