واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وزیرخارجه ایتالیا:همه باید ازمیانجیگری سازمان ملل در لیبی حمایت کنند رم - ایرنا - "پائولو جنتیلونی" وزیر امور خارجه ایتالیا بر ضروریت حمایت از میانجیگری سازمان ملل در لیبی تاکید کرد.
به گزارش ایرنا، وزیر خارجه ایتالیا در گفت وگو با روزنامه "لاستمپا" افزود: پیام ما روشن است و همه باید از میانجیگری سازمان ملل در لیبی حمایت و تجاوزات و بمباران ها را متوقف کرده و مانع تقسیم اندک موسسات واحد باقی مانده ، بویژه بانک مرکزی لیبی شوند.
جنتیلونی یادآورشد: لیبی کشوری است که باید متحد شود و ایتالیا با توجه به این هدف همواره در خط مقدم باقی می ماند. هدف، ایجاد وحدت ملی و آغاز روند بازسازی موسسات واحد و دولت آشتی ملی میان قدرت های معتدل است .
وزیر خارجه ایتالیا گفت: اشتباهات و یاس نمی تواند هیچ ترک تعهد در لیبی را توجیه کند. لیبی از لحاظ امنیت، تامین انرژی و تاثیر بر مهاجرت ها برای ایتالیا بسیار مهم است.
جنتیلونی که در روزهای اخیر در ارتباط با "برناردینو لئون" فرستاده سازمان ملل در لیبی بود و بزودی به آمریکا سفر خواهد کرد، افزود: ایتالیا نقشی برای بازی کردن در لیبی دارد. این نقش حتی از سوی متحدان ما و تمام کشورهای منطقه به رسمیت شناخته شده است.
این مقام ایتالیایی گفت: اگر در میانجیگری ها به نتایج مطلوب نرسیم، آنرا در سطح قوی تری آغاز و پس از مشاهده نخستین گام ها در مسیر بازسازی نهادها در لیبی، آماده همکاری و فعالیت های نظارت و حفاظت از صلح زیر پرچم سازمان ملل هستیم. زمان به سرعت می گذرد اما هنوز وقت داریم که از پیامدهای بدتر در لیبی و ایتالیا جلوگیری کنیم.
وزیر خارجه ایتالیا به تازگی نیز گفت: صحبت از مداخله نظامی ایتالیا در لیبی نیست بلکه می توان به این کشور در جهت حفظ صلح در چارچوب سازمان ملل کمک کرد. نیاز به یک مسیر صلح است که از آن دور هستیم. سازمان ملل در حال میانجیگری است تا بتواند معتدل ها را کنار هم قرار دهد و ما نیز از ان با قدرت حمایت می کنیم.
این در حالی است که فرستاده سازمان ملل برای لیبی در طرابلس اظهار داشت که دور آتی مذاکرات صلح در لیبی با حضور اعضای مجلس رقیب مستقر در این شهر موسوم به "کنگره ملی" صورت خواهد گرفت.
سازمان ملل نخستین دور از مذاکرات میان گروه های مخالف در لیبی را ماه سپتامبر (شهریور/مهر) آغاز کرد که طی آن مجلس نمایندگان لیبی و برخی اعضای وابسته به گروه فجر لیبی که نشست های این نهاد را تحریم کرده بودند، پای میز گفت و گو حاضر شدند.
از زمان تصرف طرابلس توسط گروه موسوم به "فجر لیبی" در ماه آگوست (مرداد/شهریور) و روی کار آمدن کابینه وابسته به این گروه، لیبی دارای دو دولت و دو پارلمان موازی است. از آن زمان تاکنون دولت "عبدالله الثنی" نخست وزیر منتخب این کشور مقر خود را به شهر "طبرق" در شرق لیبی تغییر داده است.
لیبی در ماه های اخیر صحنه شدیدترین درگیری میان گروه های مخالف بوده است. جامعه جهانی نگران است که این درگیری ها به جنگ داخلی تمام عیار در لیبی منجر شود، چرا که گروه های غیرنظامی که در سال 2011 به سرنگونی حکومت استبدادی "معمر قذافی" کمک کردند، اکنون با هدف به دست آوردن سهم خود از قدرت، در مقابل یکدیگر قرار گرفته اند.
اروپام*1*461 **1010
18/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]