واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دکتر نوروزی: برنامه ریزی برای ساماندهی زنان باردار معتاد نیازمند آمار دقیق است تهران- ایرنا- یک مقام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اطلاعات آماری دقیقی در خصوص زنان باردار وجود ندارد تا تمامی ابعاد این مسئله بررسی شده و بتوان یک برنامه ریزی دقیقی در این زمینه انجام داد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر « علیرضا نوروزی » رییس اداره پیشگیری، درمان و کاهش آسیب اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز سه شنبه در اولین سمینار اجتماعی بارداری و اعتیاد که در سالن باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران به همت جمعیت امام علی (ع) برگزار شد، این مطلب را اعلام کرد.
نامبرده با بیان اینکه زنان باردار بی خانمان نیازهای چندگانه ای دارند،ادامه داد: زنان باردار معتاد و بی سرپناه به خدمات بهداشتی و درمانی ، خدمات حمایتی به صورت روزانه و دسترسی به سر پناه امن و حمایت های قانونی و قضایی نیاز دارند.
نوروزی ادامه داد: بررسی ها نشان می دهد از حدود 100 هزار زن بارداری که به چهار بیمارستان تهران نظیر طالقانی مراجعه و در گزارش های خود اعتیاد به مواد مخدر را عنوان کرده اند، تنها نیم درصدشان به مواد مخدر معتاد بوده اند.
رییس اداره پیشگیری، درمان و کاهش آسیب اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر این که اعتیاد یک بیماری مزمن است که بیشتر با روش های درمانی سر پایی درمان می شود،تصریح کرد: زنان باردار معتاد به طور معمول از وضعیت اقتصادی و اجتماعی ضعیف تری برخوردارند و ممکن است به علت وضعیت نامناسب از نظر ظاهری و یا بی نظمی در زمان های مراجعه به مراکز بهداشتی مشکلاتی را برای مسوولان این مراکز ایجاد کنند و در برخی موارد از خدمات درمانی محروم شوند.
وی اضافه کرد: پرسنل سیستم های درمانی ما باید آنقدر قوی باشند و سعه صدر داشته باشند که تحت هر شرایطی وظیفه خود را انجام و به بیمار خدمات ارائه دهند.
دکتر نوروزی ادامه داد: شیوه های درمانی سرپایی با استفاده از دارو به زنان باردار معتاد بسیار کمک می کند تا بتوانند از مشکلات خود بکاهند.
نامبرده در پاسخ به سوالی مبنی بر ایجاد مراکز اقامتی برای زنان معتاد باردار گفت: مراکز اقامتی برای زنان باردار راه حل مناسبی نیست چون اعتیاد این نوع زنان باید درمان شود.
وی ادامه داد: در تمامی دنیا و شهرهای بزرگ مسئله بی خانمانی معتادان وجود دارد ولی بی خانمان ها در این نوع شهرها از شهرهای دیگر می آیند که برای این مسئله و رفتار با آنان باید یک برنامه ریزی دقیقی صورت گیرد.
این مقام وزارت بهداشت افزود: مراکز اقامتی وجود دارد ولی این مراکز مناسب زنان باردار معتاد نیست و در آنجا داروهای ترک اعتیاد وجود ندارد.
دکتر نوروزی اضافه کرد: صحبت هایی در خصوص اختصاص یک واحدی برای ایجاد یک مراکز اقامتی صورت گرفته و مقرر شده این مرکز در آینده ایجاد شود.
معاونت پیشگیری و درمان اعتیاد وزارت بهداشت در جلسه مزبور در پاسخ به سوالی در ارتباط با زنان خیابانی هم گفت: یک سری از خدمات بهداشتی برای این زنان مثل مراکز زنان آسیب پذیر و مراکز مشاوره بیماری های رفتاری وجود دارد.
وی ادامه داد، یعنی اگر کسی وارد شود، بدون گفتن هیچ اسم و فامیلی باید این خدمات را دریافت کند و نباید مانعی برای دسترسی به خدمات وجود داشته باشد. اگر فرد بتواند به نوعی هویت خودش را احراز کند شامل بیمه در بیمارستان ها می شود.
معاونت پیشگیری و درمان اعتیاد وزارت بهداشت خاطر نشان کرد، در بیمارستان ها نیز باید کار مددکاری انجام شود که اگر بیمار ایرانی باشد، باید کد ملی او را بگیرند و اگر غیر ایرانی باشد به UNACR ارجاع داده شود. اگر کسی بدون دفترچه بیمه به بیمارستان برود، خود بیمارستان موظف است کارهای پذیرش و صدور بیمه را انجام دهد و تحت هیچ شرایط نباید بیش تر از درصد اعلام شده پرداخت کند.
اجتمام**7364**1436
18/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]